maj 21, 2014

Att bo i hus

Lill-Åsa skriver

I måndags gick Åsa förbi en affär i North Sydney och köpte en väggklocka som hon spanat in som skulle hänga på vår vardagsrumsvägg. Den passade fint där tyckte vi.
Morris och Maverick tyckte den var lite tantig.

35

Vi har tydligen den varmaste majmånaden sedan 1958. Då var vi inte här så vi vet inte om det är sant. Men maj ska ju vara motsvarande november och vi klagar inte. Om ett par veckor börjar vintern. Det kan man inte tro.

24

På våra jobb går det bra. Vi har det ganska fullt upp båda två, men det är ju bara kul då dagarna går så fort och man får komma hem till katterna snabbare.

25

Vi är ju inte alls kunniga på det där med att bo i hus. Men hur svårt kan det vara liksom? I morse vaknade vi upp i vårt lilla judiska kvarter, av att grannarna drog ut sina soptunnor till trottoarkanten. Sånt har vi ju sett i amerikanska filmer så vi sprang ut i våra pyjamasar med håret på ända och skrämde säkert slag på grannskapet. Vi hann precis innan sopbilen kom. Som tur var har jag ingen bild på det.

När jag kommer hem från jobbet ligger kissarna antingen på vår säng eller i sitt lilla egna rum på övervåningen.

26

I sitt rum trivs de jättebra och de är jättebra på att stöka ner. Filtarna är inte alls gjorda för kattklor och det kommer snart inte vara något kvar av dem. Filtarna alltså. Fortfarande varken rivs eller bits någon utav dem. Lite konstigt, men de har väl fullt upp med att bita och klösa varann. De är fortfarande de finast katterna i hela Australien.

30

Här sprang vi i morse med soptunnorna…

27

Vi har för mycket möbler för det här huset. Vi kommer nog sälja en del. Bland annat vitrinskåpet som faktiskt inte behövs hör då det finns tillräckligt med köksskåp. Vi skulle däremot behöva ett städskåp att ställa in dammsugaren i.

28

Vi bor ju på nummer 65. Den här skylten sitter inne på vår gård vilket ju kan vara jättepraktiskt om brevbäraren virrar bort sig och hamnar inne på tomten.

29

I huset är sovrummet vårt favoritrum. Sängen känns harmoniskare på något sätt. Vårt minst populära rum är badrummet. Alldeles får litet för två pumor och två katter. Dessutom sprätter killarna kattsand när de går på lådan och då blir det blir lite skräpigt. Vi har dessutom ett äckligt badrumsskåp som vi vill byta ut och det kommer vi nog göra så småningom. Min fru har inte heller plats för sina sminkgrejer på badrummet så hon har gjort en lite sminkhörna i gästrummet. Här sitter hon och gör sig fin på morgonen.

31

Igår när vi satte upp den här tavlan, hamnade den lite snett så vi ville korrigera den lite. Då lossnade halva väggen, så nu måste vi nog köpa lite målarfärg och måla om lite. Det är nog inte så svårt…

32

Utsikten är från katternas rum. Här sitter de och tittar på fåglarna på dagarna. Och grannens svarta katt. Igår var den på väg in till oss när dörren stod lite på glänt. Åsa trodde det var en hund så antingen behöver hon gå till optikern eller så kommer den stora svarta katten göra köttfärs av våra små guldklimpar. Vi får hålla lite koll helt enkelt.

33

Vår trädgård är lite oorganiserad.
Jag var tvungen att gå i trädgården ut medan köksgolvet torkade. Nu är jag inte en sådan fantastisk kvinna att jag torkar golven varje onsdagskväll när jag kommer hem från jobbet. Men ikväll rörde sig köksgolvet när jag kom hem. Hela golvet var täckt av myror. Skitäckligt tyckte M&M. Myror dör snabbt av kackerlacksspray. Sedan vill man ju inte att katterna ska stryka med på kuppen och då får man svabba av golvet lite. Katterna lever fortfarande men alla myror tokdog.

34

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Måste ni köpa gräsklippare nu eller ingår sånt?
Ni kommer bli värsta "handymannen" när ni bott i hus ett tag :) Eller så får ni använda er kvinnliga list till att få hjälp med sådant arbete!

Vilka fotogeniqa katter ni har ♥

eastcoastmom sa...

Kan riktigt se er rusa ut på gatan med soptunnan!!! Typiskt rookie-misstag.

Anna sa...

Visst är maj helt fantastiskt och så långt ifrån något novembermörker man kan tänka sig...
När jag såg fotot från tomten in mot huset så tog det ett långt tag innan jag trodde det var er baksida. Helt annat än hur det såg ut när vi var där.
Spännande med myror. Vi hade omgångar med myror som bara attackerade oss och precis hela vardagsrummet plus köket på Springan. Det fanns ingen mat framme de bara massinvandrade. Så himla konstigt fenomen.
Ni får hålla koll så inte läskiga grannkatten kommer in. De är ju fortfarande så små och kan säkert inte försvara sig. Vill ni ha öppet bakåt kanske ni kan göra en screen door med myggnät. Det gjorde vi på Springan. Enkelt och billigt sätt att hålla ute myggorna och fåglar som vi hade problem med.
Skönt att ni kommit iordning och mysigt att ni trivs.
Puss