maj 29, 2013

Lill-Åsa trivs som fisken

Det här är första gången vi bloggar tillsammans på väldigt länge. När Lill-Åsa var hemmafru föll liksom bloggansvaret på henne. Nu när hon ju återigen är en heltidsarbetande yrkeskvinna delar vi självklart på ansvaret igen.

Tyvärr fick inte Lill-Åsa jobbet på Thai Airways men det betyder ju att hon nu kan jobba på läkarhögskolan (The Royal Australasian College of Physicians) där hon ju trivs så bra. Det är ju bara ett tillfälligt jobb och från början var det tre veckor, precis som förra året. Idag fick någon sparken så nu har Lill-Åsa jobb åtminstone till i mitten av juli. Förra året vid samma tid var det lite enklare sysslor men i år jobbar Lill-Åsa som resekoordinator på heltid. För att kort förklara jobbet så innebär det att hon ska boka in 150-200 läkare och professorer på 1-5 examinationer vilket innebär resor över hela landet med hotell. Mycket småpyssel och roligt. Hon har dessutom väldigt trevliga jobbarkompisar.

I morse när hon kom till jobbet låg det till exempel en mycket smaskig chokladkaka på skrivbordet från gulliga Sylvia.
Lill-Åsa hade lite karaktär så halva är kvar tills i morgon.

photo33

Bland det bästa med det här jobbet är Botanical Gardens. På 5 minuter tar hon sig med den uppvärmda lunchlådan till världens vackraste park. Där ligger hon på gräsmattan med en bok och njuter så att hon får rysningar på rumpan.

photo (10)

Efter jobbet idag träffades vi upp för en öl på 3 Wise Monkeys. När ölen var slut gick vi mot busshållplatsen vid Hyde Park.
När vi stod där och väntade fick Lill-Åsa syn på den här söta possumen i trädet precis bredvid. De är så himla söta och vi skulle gärna ta hem den men det får man nog inte. Lill-Åsa sprang dit och gav den äpplet som låg på marken som den säkert var ute efter.

photo (5)

Nu har vi njutit av kycklingfajitas och Pontus är i Bondi Junction med kompisar.
Snart är det fredag igen men vi njuter av vardagen så länge.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att läsa!! Underbart roligt att du trivs!

Har varit dålig på att kommentera här men glömmer liksom bort bloggen lite då man har så bra koll via instagram.

Snart fredag igen:)
Kram
Anna

Anonym sa...

Ett jobb som antagligen passar dig som handsken på handen :) Trevliga kompisar på jobbet som bjuder på choklad, så mycket bättre än där det var vin på jobbet :)
Så klart att Åsa ville hjälpa den lilla possum krabaten. Själv har jag varit med på begravning av en padda i måndags. Vi sjöng så klart och sen lite blommor. Flickan som hittade paddan har lagt nya blommor på platsen varje dag efter begravningen :) Söta unge :)
Mys på i gräset på lunchen Åsa, ni har ju iaf inte fästningar :)
Kram kram
Gun

Anonym sa...

Vad kul att du har fått ett roligt jobb där du trivs. Skönt för er att det snart är fredag. Det betyder ju något speciellt när man arbetar. Vi skall till Anna och Frank som firar 70 år tillsammans. (40+30). Sedan efter festen skall vi ta med Linnea hem och hon skall sova över här. Det skall bli så roligt. Ha en trevlig helg.
Birgitta