december 02, 2012

En varm första adventshelg

Lördag förra veckan

Ja, vi vet! Vi är usla på att blogga just nu men vi hoppas på att vi kompenserar genom att vara aktiva på Instagram och i viss mån även Facebook. Lägg gärna till oss på Instagram.
Åsa heter asaekr och Lill-Åsa rickan001.

Nu till lördag kväll förra veckan. Vädret var fint och vi grillade gott nötkött.
Pontus såg vi inte röken av på hela helgen. Han tillbringar i stort sett all sin lediga tid med killarna på bräda. Han har så roligt och vi är så glada för hans skull.

IMG_1071

Skål!

IMG_1073

Söndag

Söndag och en mycket varm sådan. Att åka till stranden kändes därför lockande. Vi valde La Perouse som ligger en bit söderut.

photo (101

Det var ca 19 grader i vattnet. Alldeles för kallt för oss egentligen men eftersom Åsa höll på att bli helt överhettad gick hon och slängde sig i det blå. Då kunde ju inte Lill-Åsa vara sämre.

På bron som ni ser bakom den badande Lill-Åsan har Tom Cruise kört motorcykel i Mission Impossible 2. För övrigt en skitfilm.

photo (106

Mjukglass är gott när det är varmt.

photo (104

Måndag till fredag

Ja ni har väl inte missat att Lill-Åsa har fått jobb i veckan. Hon passar därför nu på att njuta extra mycket av sina promenader i parken. På Instagram frågade Birgitta vad den här blomman heter men vi har tyvärr ingen aning.

photo (103

I onsdags lyxade vi till det och gick ut och åt på en mexikansK restaurang några minuters gångväg hemifrån.

Jakarandan blommar fortfarande. Den måste banne mig ha blommat i en hel månad nu.

Jacaranda

En hungrig Åsa på väg mot restaurangen.

On our way

Nästan framme.

photo (100)

Framme vid Vivo. Restaurangens typsnitt är nästan lite lik matkedjans. Restaurangen ligger alldeles bredvid Sven’s så vet Gun, Karin och Kjell vart den ligger.

photo (102

Fredag till söndag

Vi förstod innan fredagsmiddagen att vi skulle se ännu mindre av Pontus den här helgen. Hans kompis Zach i Bondi Junction ville ha sällskap då hans föräldrar är bortresta på semester. Zach måste själv stanna kvar i stan eftersom han jobbar som lärling. Pontus ringde därför och frågade om han kunde få sova över hos Zach. Självklart fick han det då vi litar på Pontus och hans kompisar som alla verkar mer insnöade på att åka longboard och inte verkar speciellt intresserade av alkohol och andra dumheter.
Tror vi i alla fall…

Vi vet inte riktigt vad som hände men Åsa var tvungen att påminna Lill-Åsa att hon skulle öppna den första luckan i chokladkalendern. Det har aldrig hänt förut. Kanske hon börjar bli vuxen. Gud förbjude…

photo (105

Lördagen var varm som tusan. Det låg runt 34 grader och när vi tittade ut genom fönstret såg vi folk gå vi förbi som i slow motion. Det är svårt att få fart när det är så varmt.

Trots detta bestämde vi oss för att åka in till stan för lite shopping. Det visade sig faktiskt inte vara en så dum idé då det ju finns AC på alla affärer. Något vi själva inte har längre efter att byggidioterna hissade upp vår AC när de gjorde om balkonggolvet. Igår när vi skulle sätta på den så snurrade inte eländet. Suck.

Julskyltningen på varuhuset David Jones.

IMG_1075IMG_1076

Julpyntat och fint.

photo (108

När vi kom hem från shopping (vi lyckades med konststycket att hitta jeans till oss båda två) och lunch i stan blev det julpyntning på hög nivå. Alldeles för hög nivå om man frågar Marie :)

Vår nya julkrans på ytterdörren.

photo (107

På spåret är precis vad man vill titta på när man har julpyntat och ätit klart. Ni har ju På spåret på fredagar i Sverige men på Albert Street visas det på lördagskvällar.

photo (109

Söndag

Vi ska ju inte handla många julklappar men några behöver ju ändå inhandlas. Vi åkte därför till Bondi Junction idag.
Då ville vi även passa på att titta var Lill-Åsa ska börja jobba på onsdag. Om man kommer ut från Lill-Åsas nya jobb så står man här på Oxford Street. Då skulle man nästan kunna kasta en sten på Anna och Mickes hus eller i alla fall deras gym. Varför man nu skulle vilja kasta sten på deras hem eller gym…

IMG_1082

Så här ser ingången ut. Lite 80-tal över det hela.

IMG_1083

Många olika företag i huset och Lill-Åsa ska jobba på första våningen, kontor D.

IMG_1084

Sedan satte vi igång att bocka av julklappslistan. Inte alls särskilt hysteriskt mycket folk faktiskt.

IMG_1085

Nu är det söndag kväll och vi har bara sett Pontus komma hem med en utav kompisarna och vända och hämta rena kalsonger. De har visst inte sovit många minuter i helgen så han lär väl komma hem och slockna på två röda. 

Ha en trevlig söndag medan vi närmar oss måndagen med stormsteg.

4 kommentarer:

Anna sa...

När vi bodde på Spring st så gick vi alltid genom huset där du ska jobba Åsa. Det var liksom vår genväg. Furniture affären där ägs av en gullig mamma från skolan. Det är ju ruskigt nära oss. Kul!

Visst har vädret varit underbart. Älskar att man känner noll stress att utnyttja vädret. Vi har ibland dragit för gardinerna och låtsats att det regnat.

Här är det också jul i 190. Tokmysigt!

Nej, dags att varva ner efter en intensiv eftermiddag/kväll.

Puss på er

Anonym sa...

Furnitureaffären, Anna. Hihi.
Det är så roligt att läsa er blogg och jag känner faktiskt igen mycket av det som visas. Har för mig att det är en biltvätt strax nedanför Svens pizza eller hur? Är det inte en stor bussterminal i närheten där du ska jobba? Det är så roligt att höra att Pontus har så många kompisar och till stor del lever sitt eget liv. Snart är han färdig för vuxenlivet. Jag har idag haft Gun och Marie här. Jättemysigt. Men jag saknade lilla systern. Ha nu en fortsatt trevlig helg och lycka till Åsa på nya jobbet. Hoppas du kommer att trivas.
Adventskram till er på andra sidan jorden

Mamma/sväris och bonus sa...

Det var jag det

Gun sa...

Fin adventskalender du har lill Åsa :) och dörrkransen är superfin mot er blåa dörr.
Känns det fortfarande konstigt med jul och hetta? Här har vi skit kallt just nu, typ -10 grader.
Ha så kul på nya jobbet lillasyster min ❤
Puss å kram till er alla