december 15, 2012

Luciafirande och julfest

Torsdag

Det var många år sen vi var och såg ett luciatåg. Nu var det dags!

Tilda och Anna mötte upp Lill-Åsa i Bondi Junction och de tåg bussen in till stan. Där mötte de upp Åsa utanför puben som ligger granne med kyrkan.
Det blev en pubmiddag och lite kackel innan vi gick för att ställa oss i kön utanför kyrkan. Som ni ser hamnade vi långt fram i kön och bakom oss ringlade sig kön hela vägen runt hörnet på gatan. Alla fick faktiskt inte ens plats i kyrkan. Det var en ny upplevelse.

IMG_1087

Mycket stämningsfullt med alla låter som hör till ett luciatåg.

IMG_1090

Fredag

Julaktiviteterna fortsatte även på fredagen då var dags för julfest med Åsas jobb. Festen var hemma hos VDn på hans altan.

Åsa åkte dit med arbetskamrater medan Lill-Åsa kom med buss från jobbet. När Åsa skulle gå in i huset där festen skulle vara passerade hon en bil med en svensk flagga på bakrutan. Det visade sig att hon som lagade maten för cateringfirman var en svensk kvinna från Trollhättan som bott i Sydney i 30 år.

Under festen serverades det galet god plockmat på brickor under hela kvällen. Nya rätter kom och gick. De kan verkligen laga mat i Trollhättan.

På bilden nedan från vänster. Fina Helen, Carolina, Matt, Sonia, Shawn och Denise.

IMG_1094

Kvällens enda barn och yngsta gäst var 7 månader och söt som en karamell.

IMG_1095

För oss var det första gången vi var på julfest under en varm sommarkväll på en stor altan men säkert inte den sista.

IMG_1098

Efter några timmar kom karaokemaskinen fram. Nästan först ut var Paul från Melbourne som rev av en rocklåt med hes röst och rätt kroppsrörelser. Skön snubbe.

IMG_1104

Åsa hade verkligen inte tänkt sjunga men Helen drog kortet "Om du älskar mig så sjunger du med mig". Ja, då var det bara stiga upp på den lilla scenen och riva av en Abba-låt tillsammans med Helen.

Denna suddiga bild visar Åsas närmaste kollega Matt och hennes helt underbara chef, Alex som river av något med enorm känsla.

IMG_1105

Kvällen var väldigt lyckad och vi var med och stängde ner festen. Som en perfekt avslutning på kvällen fick vi skjuts med Helen och Costa hela vägen hem till vår dörr. Där sparade vi en rejäl slant på taxi.

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Låter väldigt trevligt. Av naturliga skäl så verkar det mer gardenparty än julfest. Men trevligt ser det ut. Luciafirandet skulle kunna vara var som helst i Sverige. Och det kanske är så att ju längre man bor utomlands ju viktigare är det att hålla de svenska trditionerna levande!
Vi hörs på julafton
Kramar

Anna sa...

Vad kul att det blev så lyckat i fredags! Härligt att jobba på ett mindre företag så det blir personligare. Underbart med skjuts hem till sängen!

Syns om några timmar.
Puss

Gun sa...

Vad kul med julfest :) Jag hade aldrig gått upp på scenen och sjungit :) Mycket modigt gjort :)
Vad mysigt att få se ett luciatåg och få höra alla gamla sånger. En ny tradition?
Snart jul och Sverige ligger under ett snötäcke, ska bli mysigt :)
Puss och kram till er alla