december 23, 2012

Tillökning i Pingvinfamiljen

Fredag

Pontus gick upp först av oss alla på fredagsmorgonen. Det hör inte till vanligheten men han skulle ta bussen till flygplatsen för att möta Ricardo. Så 6.30 vinkade han hejdå, spänd av förväntan. Lite senare ringde han och berättade att de hade hittat varandra och att de var på hem. Två skitglada killar.

Varje år på Åsas jobb ordnas något som heter Kris Kringle White Elephant. Alla köper en liten present och sen får man antingen ta ett paket från högen eller sno en present av någon annan.

Vi hade även en annan aktivitet i år. Alla hade scannat ett foto från sjätte klass och sen skulle alla andra peka ut oss bland våra klasskamrater. Väldigt skoj faktiskt.
Åsa kan avslöja att hon sitter på främsta raden i en röd tröja.

photo 107

Lill-Åsa hade redan klarat av sitt juljobbfirande på torsdagskvällen vilket innebär en sväng till puben Mill Hill som ligger en snorloska från kontoret. Det visade sig att Hugh Jackman precis varit där och vi missade honom med en minut.

På fredagen gick Lill-Åsa hem redan vid 15.00 då hon ändå har jouren och har telefonen med sig hela tiden. Solen sken, himlen var blå men gräsmattorna börjar bli grå.

Killarna var inte hemma när vi kom hem från jobbet. De hade gjort stan och till och med bränt sig lite i nackarna. Under nachosmiddagen fick vi höra allt om Ricardos resa hit. Mycket mysigt att sitta länge och äta och prata.

Vi satt även en stund uppe på altanen och Ricardo sa gång på gång hur fantastiskt det är att vara här i värmen.

photo 2

Lördag

Lill-Åsa vaknade upp med en förkylning i öronen. Så länge den bara håller sig där så är vi helnöjda.

Vi hade lite shopping kvar att göra så vi åkte in till stan och det hela gick smärtfritt då vi faktiskt var med och köpte våra egna klappar. Kanske lite oromantiskt men vi är väldigt nöjda med våra julklappar som nu ligger inslagda under granen.

För några månader sen köpte vi det här spelet på motsvarande Myrorna för inga pengar alls. Riktigt underhållande med frågor om Australien. Dock mycket svårt men om vi spelar det där spelet några gånger kommer vi ju lära oss massor och vårt nya hemland. Sportfrågorna kommer dock aldrig fastna.

photo (106

Söndag

Idag har vi bockat av en del måsten och sedan legat med varsin blank tidning uppe på altanen.

photo (1)

I Lill-Åsas blanka tidning läste hon ett reportage om de nya kommande stjärnorna. Det här är tydligen den kommande stjärnan Matilda Brown. Visst kan man se vilka hennes föräldrar är?

matildabrown_portrait

Mamma och pappa Törnfåglarna. Starkaste kärlekshistorien någonsin. Men dock mellan mamman, Rachel Ward och Richard Chamberlain.

Bryan Brown Rachel Ward Launch Sydney Film 3Yn3ryVyjaUl

Ja imorgon är det julafton! Ha en trevlig sådan önskar vi i Pingvinfamiljen.

christmas-penguin-card

5 kommentarer:

MAJA sa...

God jul till er alla också! Från ett härligt vinter vit Åre. Kram från oss alla till er alla!

Hans sa...

God Jul på er också, önskar vi i Vallentuna!

Mamma/sväris sa...

Oj vad lik sin mamma hon är.
så rologt för.killarna att få.umgås. Pontus.sätter nog ett frö hos Ricardo som säkert inte är.i Sydney för sista gången. Vi ses i morgon bitti
Kramar från mig

Mamma/sväris sa...

Oj vad lik sin mamma hon är.
så rologt för.killarna att få.umgås. Pontus.sätter nog ett frö hos Ricardo som säkert inte är.i Sydney för sista gången. Vi ses i morgon bitti
Kramar från mig

Anna sa...

Åh så roligt för grabbarna! Så glad för Pontus skull.

Härliga bilder, ni ser inte heller ut att lida av julstress. Blir alldeles matt av att se hur alla gnor i köken runt om i Sverige just nu... Ibland undrar jag faktiskt inte om många har glömt att julen handlar om att umgås.

Ha nu en helt underbar julafton tillsammans.

Stora pussar och kramar från oss alla fyra.