februari 25, 2011

Ett dygn på Arlanda

Torsdag

Lill-Åsa har ju inte varit ute och ätit middagar den här veckan. Då passade det väldigt bra att bästisen Cathrine kom över och åt middag i Stureby.

IMG_2337

Bästa Karin hade inhandlat diverse godsaker. Allt det goda som simmar i sjön. Sill, lax, strömming och räkor. 
 IMG_2338

Fredag

När vi vaknade imorse hade Gunilla redan hoppat ner i Lill-Åsas ryggsäck. Hon var livrädd att hon inte hon skulle få följa med.
 IMG_2339

Underbara Karin som faktiskt tycker att det är lite jobbigt att vi åker gjorde ändå det här avskedet till någonting bra. Hon har valt att fokusera på att vi faktiskt träffas ganska snart igen.
  IMG_2341

När vi kom till Arlanda slängde vi oss rakt in i incheckningskön. Tre timmar innan flyget skulle gå. När vi väl kom fram till incheckningsdisken trodde vi först att incheckningsdamen drev med oss. Hennes budskap nådde inte riktigt in i våra hjärnor först. Flyget var inställt pga en reservdel som inte kunde levereras förrän imorgon. Oj vad besvikna vi blev alla tre. Det svårt att komma ner från den där uppspelta och förväntansfulla nivån ner till besvikelsens mörker.

Men vi är rätt bra på såna här grejor. Vi tillät oss att vara besvikna i ett par minuter innan vi fokuserade om. Vid incheckningsdisken frågade kvinnan oss var vi bor. Lill-Åsa svarade då "Vi har inget hem!" Då svarade hon "Då ska ni få bo gratis på SAS Radisson". Vi fick också matvouchers för lunch och middag.

Här bor Pontus i eget rum. Thai airways betalar.

IMG_2354

Här bor fruarna Ricklid. Thai airways betalar.
 IMG_2355

När vi hade ställt ifrån oss väskorna var det lyckligtvis (för Lill-Åsas del) Hem till gården. Åsa passade på att maila Annica i Thailand för att styra om när vår transfer ska hämta oss i Krabi. Nu vet vi faktiskt inte riktigt när vi landar där för det har de fortfarande inte något riktigt svar på.

IMG_2343

Sedan var det dags att utnyttja våra lunch-vouchers. Pontus köpte sin mat på McD och frågade om han skulle få tillbaka några pengar på sin 100-kronors vouchers. Då svaret var nej köpte han på sig för hela slanten. Smart kille.
 IMG_2344

Han tog med sig sin bricka och kom till oss på Alfredos så att vi kunde äta tillsammans. Vi brudar kände nämligen inte riktigt för hamburgare och ville dessutom skölja ner lunchen med en bira.
 IMG_2345

Vi har ju ett antal timmar att slå ihjäl så en rundvandring mellan Terminal 4 och så långt bort man kan komma på Terminal 5 fick det bli.
 IMG_2346

Pontus tog med sig sin finkamera.
 IMG_2347

Ja, någonstans mellan 4:an och 5:an.
 IMG_2348

Precis när Pontus står och provar de här solbrillorna med Sverigeflaggan på så ropade någon basröst "Poooontuuuus!!!"
Det visade sig vara Adde, en god vän från flyglägret i somras. Han var på väg till Miami och hans flyg var försenat. Inte lika mycket som vårt, dock.

IMG_2350

Medan Pontus gick upp på sitt hotellrum och kollade på Discovery hängde vi i en baren en stund.

IMG_2351

Det här är vår fina utsikt från hotellrummet :)

IMG_2352

Vi hann med lite shopping idag också. Eller i alla fall Lill-Åsa. Hon har bara en lite halvtrasig bikini och det badas ju en del i Thailand. Hon fyndade en Salming-trasa för dryga 400 kronor.

IMG_2353

Vi funderar på att äta middag på New Orleans ikväll. Gratis är gott!

5 kommentarer:

Mamma sa...

Tack, ja vilken fin vecka det blev.Vilken snygg bikini, Åsa!
Ja ni är ju så otroligt anpassningsbara. Det är ju inte första gången som ni tvärt får tänka om. Så rutin har ni! Man får göra det bästa av situationen och det är ni bra på. Var rädd om er så hörs vi från Thailand
Stora kramar till er

Hans sa...

Jaa, gratis är en god krydda, så är det bara.

Marie KJ sa...

Toksnygg bikini!!! Alfredos är min favvorestaurang på Arlanda. Nachotallrik och öl är precis vad kroppen vill ha innan man reser :o)

Lotta sa...

Men så trist att inte komma iväg som planerat. Men så bra att det löste sig på bästa sätt, med hotell och gratis mat :-)

Ha det bäst!

Anna sa...

Jättesnygg bikini Åsa!!
Trist att ni inte kom iväg men ni verkar ju ha så himla mysigt ändå!!
Sov så gott i härliga hotellsängar inatt och imorgon börjar äventyret på riktigt.

Heja Karin som gjorde avskedet lite lättare för tjejerna. Ni ses ju snart igen och tack vare Pingivnerna blir det ju ett äventyr även för dig.

Kram