september 23, 2010

Tröstresa till Bratislava

Det blev så tokigt. Igår kväll checkade vi in oss alla tio brudar för vår resa till Valencia. Vi sätter oss i soffan och pratar om hur underbar och rolig resan ska bli. Då kommer det ett sms. Från Ryanair.
Flyget är inställt på grund av att flygledarna i Frankrike strejkar och då får man inte flyga över franskt luftrum. Luften gick fullständigt ur oss och vi vet faktiskt inte om vi någonsin blivit så besvikna.
Lill-Åsa har dessutom en grym PMS och hon har inte varit snäll mot fransmännen under det gångna dygnet.
Efter många samtal med de andra tjejerna bestämde vi oss för att skjuta upp resan till en annan helg. Vi ägnade sen resten av kvällen till att boka av allting, såsom flyget, transfer och lägenheten.
Tack och lov ser det ut som att vi får tillbaka alla pengar utom bokningsavgiften på lägenheten. De svarade dessutom att om vi hyr samma lägenhet inom tre månader så behåller de bokningsavgiften till den bokningen. Gulligt.

Möra och ledsna gick vi och la oss och huvudet var fullt av tankar. När vi vaknade imorse kände vi oss låga och tomma. För oss som älskar att resa sved det så otroligt mycket.

Imorse på bussen till Liljeholmen satt Åsa och kollade resor på Ryanairs hemsida och hittade en till Bratislava till ett bra pris och dit har vi tidigare funderat på att åka. Med bultande hjärta ringde hon Lill-Åsa från Liljeholmen och hoppades förtvivlat att hon skulle tycka att det var en lika bra idé att åka dit istället, bara vi två. Det tyckte hon ju självklart och när Åsa kom fram till jobbet bokades flygbiljetter, hotell och biljetter till flygbussen.
Vi åker imorgon från Skavsta klockan 10.30 och ser verkligen fram emot att se denna vackra stad och att möta 20-gradig värme och sol.

Helt plötsligt kändes livet roligt igen och nu ska här firas med finskumpa som Åsa tidigare fått av en kompis som hon karriärcoachat.

IMG_0919

Vi har bokat in oss på ett mysigt hotell mitt i Bratislava till ett bra pris.

2699356_17_b

Vi har med oss datorn och kanske bloggar vi.
Titta in här under helgen och kolla läget.

5 kommentarer:

Hans sa...

Ha en riktigt mysig långhelg i Bratislava!

Birgitta sa...

Vad bra att det blev en annan resa.
Bratislava låter spännande, jag har inte varit där. Besvikelsen när det kommer ett SMS från Ryanair, känner jag igen från vår resa till England. då lavamolnet störde hemresan.

Lotta sa...

Trevlig resa tjejer.

Jag befinner mig fortfarande i någon form av chocktillstånd.

Kram till er båda.

Anna sa...

Sån maximal otur. Flygstrejk som först och främst blir av, sånt brukar det ju oftast bara hotas med. Sen att det dessutom blev den helgen som ni skulle åka på, att ni dessutom är 10 personer med olika scheman och liv som måste ha varit rätt svårt att få ihop gör ju saken ännu värre.
Härligt att ni ska boka om till en annan helg och underbart att ni kommer iväg själva!
Ha nu så jättemysigt och blogga om ni har lust men annars läser vi så gärna nästa vecka när ni är hemma igen.

Trevlig resa

Stor puss och kram

Anna sa...

http://www.hotelspirit.sk/hotel/hotel_en.php
Googlade Bratislava och detta hotell kom upp. Tycker faktiskt ni skulle ha valt det;-)

Puss igen från lillasyster