september 06, 2010

Edinburgh - ankomsten

Som tur var slapp vi de värsta köerna på väg till Skavsta. Resan tog 1 timme och 50 minuter så vi hann som tur var äta en enkel middag och dricka något gott i baren innan det var dags att gå till gaten.

IMG_0713

Det var en lagom avslappnad pilot som körde oss och vi spekulerade kring om han skulle köra med armen utanför hela vägen till Skottland.

IMG_0714

Eftersom vi flyger ganska mycket har vi sedan länge bestämda platser. Poppe vid fönstret, mamma Åsa i mitten och Lill-Åsa vid gången. Resan tog bara dryga två timmar. Alltså ungefär lika lång tid som det tog att åka från Stockholm till Skavsta…

IMG_0718

Det går fort när man inte har checkat in bagage och vips satt vi på flygbussen. Bästa sätena fick vi också. Högst upp och längst fram.

IMG_0720

Vi har insett att det är värt varenda öre att ta taxi när man kommer till en ny stad. Vi har alltför ofta släpat väskor runt en stad där man inte hittar i. Hungriga, trötta och kissnödiga och med kartan i högsta hugg. Det var värt 50 kronor att komma direkt till dörren.

IMG_0729

Vi beundrade vår fina lägenhet en stund och sen gick vi ut för att hitta en affär där vi kunde köpa frukost och lite gott till kvällen. Klockan var ju trots allt bara 21.30 när vi kom till lägenheten.

Pontus gillar apelsinjuice men är inte så förtjust i fruktkött. Den här var vi rätt så säkra på att den var Pontus-vänlig. No gunk, no junk.

IMG_0732

Pontus med adaptern i högsta hugg i det fina vardagsrummet.

IMG_0733

En fejkbrasa fanns det också med tillhörande fjärrkontroll. Hur mysigt som helst och Pontus brände inte fingrarna.

IMG_0745

Så här bodde Pontus.

IMG_0746

Vi satt uppe en bra stund och pratade och skrattade. Gud så underbart. Pontus och Åsa satt djupt i en diskussion och märkte inte att Lill-Åsa var borta väldigt länge sen hon gått på toaletten.

IMG_0753 
Efter en stund var det någon som knackade på dörren. Trodde vi. Men det var Lill-Åsa som efter ca 10 minuters intensivt arbete inte lyckats få upp toalettdörren. Om dörrhandtaget in till ett badrum ser ut så här, rekommenderar Lill-Åsa att man hoppar över att smörja in händerna med handkräm efter att ha tvättat dem. Helt jävla omöjligt att ta sig ut.

IMG_0858

När Lill-Åsa var tryggt utsläppt från toaletten och tröttheten slagit in kröp vi ner i alldeles underbara sängar och slocknade bums.

IMG_0748

Imorgon skriver vi om vår underbara lördag i Edinburgh.

3 kommentarer:

anna sa...

Så häftigt att man kan komma så långt bara på några timmar. Europa är verkligen bra på det sättet, många nya kulturer bara runt hörnan.

Kan inte komma över hur vuxen Pontus ser ut, helt otroligt han ser mogen ut.

Jättefin och fräsch lägenhet, men så är ni ju helt fantastiska på att hitta fina boenden!

Ser fram emot fortsättningen.

Puss

Hans sa...

Lägenheten verkar ju vara ett fynd. Centralt dessutom. Kommer ihåg ett litet kyffe till rum i Edinburgh för ca 10 år sedan!

Mamma sa...

Ja, länderna ligger ju inte långt bort i Europa.
Liiite långt med weekend resor från Australien kanske.
Det finns fördelar med att bo i det lilla landet Sverige eller hur:-)?
Kram kram