maj 29, 2010

Plakata studenter

Veckan som gått

En tämligen händelselös vecka har passerat. Pontus har haft många prov och mycket läxor. Nu är det bara några veckor kvar till sommarlovet. Jippie!

Igår hände dock något utöver det vanliga. Åsa satt på jobbet och fick ett lite ovanligt sms från Pontus. Han trodde att han fått ryggskott och låg i vilorummet i skolan. Stackarn hade aldrig haft så ont i hela sitt liv. Han hade så ont att han knappt kunde andas och lärarna var också lite bekymrade. Han hade lattjat på skolgården och gjort ett glädjeskutt och när han landat högg det till mellan skulderbladen och hela ryggen typ krampade.

Vem ringer man då? Jo, vår alldeles egna sjuksköterska! Marie har alltid goda råd att komma med och hon sa att det nog bara var att åka till SÖS om han hade lika ont när mamma Åsa kom till skolan. Som tur var mådde han bättre när hon kom fram till skolan även om han fortfarande hade väldigt ont. Han kom nu upp på benen och kunde i en konstig framåtlutande stil gå hem för egen maskin.

Hello_Nurse

Hennes bästa råd till honom nu idag lördag var att röra på sig och att inte sitta stilla. Vi tog därför med honom på vår tur till SKHLM som ju Skärholmens centrum numera kallas.

Karin och Lennart som också skulle söderut var gulliga och skjutsade oss dit. Snacka om förspänt.

Vi pratade en stund på parkeringen och skildes sen med orden "Vi ses imorgon!"

IMG_9982

Karin kunde inte komma över att Pontus hade blivit så lång och smal. Tänk om man kunde växa lite på längden själv. Kanske man skulle bli lång och smal då…

IMG_9983

SKHLM var nästan en lite klaustrofobisk upplevelse idag. Inte hittade vi jeans till Pontus heller men ett par mors-dags-presenter inhandlades i alla fulla fall. Lill-Åsa hittade ett par kängor på tokrea som ska bäras under vår sista vinter innan Australien :)
 
IMG_9985

Vi tog tunnelbanan hem och det var gott om annorlunda människor på perrongen. Den här tantan brukar även gå på Sergels torg och sprida sina säkert kloka ord. Idag tyckte hon nog att folket i Skärholmen behövde höra hennes budskap.

IMG_9986

Vi behövde handla mat och vi stannade till i Liljis och handlade på ICA. Vi hade kunnat gjort det i Skärholmen men vi tycker att det är så jobbigt att handla på affärer där man inte hittar. Tar typ dubbelt så lång tid och man måste springa fram och tillbaka och hämta det man glömt.

Med tunga kassar gick vi från tunnelbanan på Åsen.

IMG_9989

Kanske ett bindestreck hade suttit fint här. Fast på det här sättet blev det ju roligare förstås.
 IMG_9988

1 kommentar:

anna sa...

Haha, vilken rolig skylt. Stämmer säkert också.

Stackars Pontus. Lät mycket allvarligare än jag trodde. Är det säkert att han är bra nu? Helt återställd eller bara bättre?

Åsa, du kommer få användning för dina kängor här också om de inte är superduper varma. Alla använder stövlar eller varma kängor på vintern. Inte så mycket för att det behövs utan för att det är det man gör.
Ni kommer förundras över täckjackor, pälsar och andra vinterplagg. I fredags hade vi 18 grader och jag såg alla både täckjackor, pälsar och mössor.

Jag håller med Karim. Jag tycker Pontus har växt sen Thailand.

Var rädda om er nu och ha en mysig morsdag!
stor puss och kram