maj 16, 2010

Grannfejden


Lördag

Lill-Åsa har jobbat i helgen och Åsa har pysslat lite hemma.
Åsa har också passat på att testa sin nya app i sin iPhone som heter RunKeeper och som mäter allt man vill ha mätt när man springer. Otroligt roligt och såna prylar man behöver för att ge sig ut även när det tar emot. För att riktigt kunna springa på ett bra sätt med sin iPhone har hon även införskaffat ett sånt där träningsnördigt armband man fäster runt överarmen och känns som en blodtrycksmanschett om man spänner den för hårt.

Lördagskvällen bestod av räkor och vitt vin och allmänt mys.

Söndag

I natt har våra grannar ovanför oss haft fest igen. Varför kan inte folk som ska bjuda hem en massa alkoholtörstiga människor sätta upp en lapp i porten för att varna oss oskyldiga sömnkrävande människor? En liten lapp bara för att påminna oss om att hitta ett annat ställe att sova eller bara ge oss möjligheten att hinna köpa nya öronproppar då de gamla gick åt under grannarnas förra fest. Är det för mycket begär? Va? Va?
Åsa har vissa planer att gå en trappa upp och bara stilla påpeka detta men sånt gör ju att man känner sig som en tant som missunnar folk att ha roligt. Kanske hon ska rulla papiljotter i hela håret och knyta en scarf utanpå, ta på sig några nedgångna tofflor och en noppig kofta och gå och ringa på?

Ända sen i fredags när vi var inne i stan och kollade i affärer har ett par skor fastnat på näthinnan på Åsa och idag var hon bara tvungen att åka och köpa dem. Helt tvungen. 

IMG_9964

På vägen hem från tunnelbanan satt en skata som hade stött på ett oväntat problem. Hur får man med sig en hel råtta som ligger uppdukad på vägen? Man riktig såg hur den tänkte och provade nya knep. 

IMG_9961

4 kommentarer:

anna sa...

Vad kul med RunKeeper! Det är sånt som gör att det blir roligt att springa. Vi har ju haft vår GPS klocka som registrerar allt som man laddar upp på datorn efteråt, man kan även snabbt koppla upp den mot Google earth och se sin runda där. Lite ego boost när man kommer hem då man kan sitta och frossa i sin prestation! Har du köpt applikationen eller bara provar du en demo version?
Snart kan du springa året runt...

Fina skor!!

Trist med grannarna. Vi har samma problem. Abe, vår indiska granne ovanför oss väcker oss varje lördagmorgon. Han flyttar möbler alltifrån kl 4-6. Slår aldrig fel och har pågått sen vi flyttade in. Han har gäster varje fredagkväll och flyttar tillbaka alla möbler när han vaknar på lördagmorgon.
Vi skulle gärna vilja säga något men han är ordförande för vår bostadsrättsförening och har ett temperament som heter duga. Vi funderar på att lägga möbeltassar i hans brevlåda dock...

Puss

anna sa...

Tack för tipset om RunKeeper. Micke ska ladda ner den till sin telefon så ska vi prova i veckan när vi ska springa.
Puss

Hans sa...

Det är nog bäst att ta itu med störningen innan det går för långt. Jag tror enda sättet är att försöka få någon sorts relation med dem och prata lugnt och sansat med dem.
Inte det lättaste dock, inte med mitt temperament iaf.;)

Annica sa...

WOW, vilka snygga skor !