maj 15, 2009

Donderdag & Vrijdag

Vi fick vänta en stund igår på vår hjältinna men det var det självklart värt. Hon dök upp och Åsa ville ge henne något för att hon varit så otroligt snäll. Hon gick härifrån med en flaska vitt vin.

Vi gav oss då ut på stan och var i ärlighetens namn lite matta i lacken.

IMG_4883

Vi var båda två lite sugna på att hitta ett ställe som serverar bitterballen men det fick bli första bästa ställe och det visade sig vara en riktigt genuin italiensk restaurang. Många av gästerna var till och med italienska.

Lill-Åsa ser allt lite sugen och nöjd över att pizzan och vinet är inom räckhåll. Pizzan var grymt god med krispiga kanter.

IMG_4888

Imorse när vi vaknade smattrade det på rutan så vi valde att somna om och vaknade strax efter 09.00. Vi började då dagen med en fet och god yoghurt. Är det semester så är det. Är det konstigt att vi tycker om att resa?

IMG_4895

En av 750 miljoner cyklar som finns i den här stan.

IMG_4897

På dagens agenda stod att hitta en ny handväska till Åsa och vi sökte oss därför till shoppinggatan Nieuwendijk. Vi hann inte gå långt på denna gata förrän Åsa hittade en mysig affär full av fina väskor. Ägaren visade sig vara svensk medborgare och bodde i Ängelholm på somrarna. Han bor till och med granne med Karins exman.

IMG_4900

Lill-Åsa kollar in prylarna i en souvenirbutik.

IMG_4904

Åsa ville ju förstås inte vara sämre.

IMG_4906

Efter en smaskig lunch med ciabatta och nachos gick vi vidare på shoppinggatan. Lill-Åsa gillar det här med en söt avslutning och tog därför en mjukglass.

IMG_4917

På vägen hem visade det sig att vi inte bor alls långt ifrån Homomonumentet. Det hedrar personer som råkat illa ut på grund av sin sexuella läggning.

IMG_4932

Nästan framme efter en liten omväg förbi mataffären AH där vi köpte lite dryck för kvällen.

IMG_4934

Under den här resan skulle vi inte alls ha shoppat egentligen men vad ska man göra när man springer på fina saker? Här ser ni Åsas handväska och Lill-Åsa fick sig ett par flip-flops. Vi menar, de kom ju att bli välanvända nästa vinter ;) Dessutom ramlade Lill-Åsa över ett par jeans av det holländska märket Cars. Hon skulle bara prova dem och troligen skulle de ändå inte sitta fint men det sket sig. Nu skulle vi verkligen vilja ha tillbaka de där EUR 70 som försvann i Åsas plånbok.

IMG_4935

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er!

Jag är grymt matfixerad just nu och ser bara bilder på glass och pizza. Ser sjukt gott.
Undrar om jag oxå får äta feta saker på Tasmanien resan nästa vecka eller om det bara gäller när man byter land?

Jag bara älskade den där cykeln. Så himla snygg.
Kul att få shoppa, allt såg jättesnyggt ut.
Trevlig lördag på er!
kram Anna