april 04, 2009

Naxos!!!

Veckan som gått

Vi har haft en hektisk vecka och känner oss båda som urvridna disktrasor. Åsa med sin Scarsdale-diet (som dock har resulterat i att hon gått ner nästan 4 kg) och Lill-Åsa med alldeles för mycket på jobbet. Vi har även hunnit med att köpa en router och nytt tangenbord till en krånglande dator. Pontus hade tre prov med allt vad det innebär (vi beundrar alla ni som är flerbarnsföräldrar). Åsa har ägnat varje kväll denna vecka till att förhöra Pontus på kemi, närmare bestämt syror och baser. Jösses så tråkigt med salpetersyra och kalcium-hydroxid. Tyvärr tycker Pontus detsamma.

Ur frustration kommer mycket kreativt. Ta bara till exempel den här veckan. Det som har hållt oss över ytan denna vecka är omkalkyleringar av vår budget. Vi lever som bekant efter mantrat "If you want corn, plant corn", så igår bokade vi en tvåveckorsresa till vårt älskade Naxos. Vi har sett många grekiska öar men ingen kommer i närheten av Naxos. Alla vi tre är i extas över att vi ska få återse "vår" ö i sommar. Denna gång kommer vi bo vid stranden Agios Prokopios vilket vi aldrig gjort tidigare. Vi har tidigare alltid valt att bo i Naxos Stad men nu fanns ett väldigt bra erbjudande att bo på ett fint hotell vid Agios Prokopios. Ni som följde vår blogg sommaren 2007 vet ju att detta var familjens favoritstrand.

Lill-Åsa på Agios Prokopios 2007.

P7150001

Det finns många vi vill återse igen på Naxos. Det kommer kännas lite grann som att komma hem. Sjukt nog ser vi nästan mest fram emot att hyra vespor av Mike igen som numera känner till mycket om vår familjekonstallation. Det blir inte helt fel att ta ett glas vitt på Tha Katso. Undrar om Kostas jobbar kvar?

Nedan är ett av favoritställen i hamnen. Öl och gyros för nästan inga pengar alls. Hur gott som helst. Om drygt tre månader får ni se foton härifrån igen. Halleluja!

P7180004-1

I väntan på sommaren och vår resa till Naxos njuter vi av faktumet att våren nu äntligen verkar vara på väg. Temperaturen har varit uppe i hela 11 grader. Restaurangerna bygger just nu på uteserveringarna så vi hoppas och ber att vintern är över för denna gång. Amen.

3 kommentarer:

Anna sa...

HEJ!

Ännu ett stort grattis till 4kg, helt otroligt bra jobbat!!

Så roligt med Grekland! Klart att det måste kännas som att komma hem för er! Ser superhärligt ut verkligen!!!

Vi håller tummarna för att våren är hos er för att stanna. Måste kännas skönt att lägga bort vinterkläder och få ta fram vårgarderoben!

Ha en riktigt mysig helg
stor kram

Anonym sa...

GREKLAND GU VAD MYYYYSIGT & GRATTIS TILL 4a Oj det måste jag läsa om vad det är.

Kram Kram
Lollo

Marie KJ sa...

Indiska i västberga har "bara" möbler, otroligt fina! Iigger här:
Elektravägen 22
126 30 HÄGERSTEN

Ganska nära coopbutiken. Åk igenom rondellen och tag första vänster sen ligger det på vänster sida.

Härligt med Grekland, grymt avis!