januari 21, 2017

Ett skitbra kontor

Torsdag

I torsdags kom killarna för att fixa vårt tak. Vi hade samtidigt ett viktigt jobbmail att skriva. Vi fick helt enkelt flytta in kontoret i badrummet så att killarna fick härja fritt i vardagsrummet.

IMG_2166

På kvällen hade vi får sjätte thailektion och vi var bara tre elever så vi fick full uppmärksamhet. Ja nu är vi ju inte så många elever i vanliga fall heller men i torsdags var vi bara halva styrkan. Vi avslutade lektionen med att spela bingo och Lill-Åsa vann två gånger av tre. Hon är en jäkel på att räkna upp till 20 på thailändska :)

Fredag

Vädret var skit faktiskt och vi såg det som en ursäkt till att inte heller göra ett skit. Takkillarna höll fortfarande till i vardagsrummet så vi smög in i vårt sovrum och kollade på första avsnittet av Pitch.
Verkar väldigt lovande med mycket girl power.

20170120_120821

Trots lite lätt duggregn åkte vi till Saladan för att äta lunch. Det var ju fredag trots allt.

20170120_131553

Vi har hört mycket bra om Coco så det fick det bli.

IMG_2175

Utsikten från vårt bord.

IMG_2172

Utsikten från Lill-Åsas plats.

IMG_2173

Vi kan bara hålla med om att de har bra mat här. På helgen får man äta västerländskt om man vill. Vi har dock ätit väldigt lite västerländskt sen vi kom men igår delade vi på en jättegod club sandwich.

20170120_135002

Vi åkte sen hem och såg på The Girl On The Train.
Vi ger den ÅÅÅ+

Image result for the girl on the train poster

De har fortfarande inte gjort något åt yttertaket på de två ställen där det läckte in även innan den stora stormen. Vi är ju inga takläggare men nog fan känns det som att det kommer läcka in igen om de inte fixar själva problemet. Ja ja det inte vi som betalar reparationerna och vi har talat om för Thomas då killarna inte pratar någon engelska. Våra thaikunskaper har inte nått fram till nivån att diskutera takläggning.
Vi kan däremot räkna till 1000 och beställa in lite mat på restaurangen men det hjälpte oss inte här.
På eftermiddagen kom de tillbaka och målade taket så nu är det fint igen. Tills det regnar nästa gång…

IMG_2176

Pappa Hans undrade i en kommentar vad det var för sorts orm som Missan lekte med. Vi tror att det var en Green Tree Snake som mycket riktigt är ofarlig. Skönt att det finns ofarliga ormar här också.
Missan tror nog att hon är en siameskatt för herregud vad hon pratar. Eller också brås hon på sin ena mamma.
Igår provade vi att ta in henne i rummet med killarna och att hon fick sitta i buren men vi börjar så smått inse att det här kommer att bli svårt. Hon är så himla aggresiv och igår lät hon som en hund som morrade. Hon tror nog att hon är lite större än hon är och i hennes värld så är hon nog inte alls någon liten katt utan en medelstor hund.
Naturligtvis får hon inte sitta på bordet men när vi bär ner henne så skäller hon ut oss efter noter.

20170120_183425

Då åker man ut och då skäller man utifrån. Hon vet att vi får dåligt samvete efter en liten stund och släpper in henne igen.
1-0 till Missan.

20170120_190612

Efter en dryg vecka som innekatter har nu Morris och Maverick valt att bli utekatter på dagtid igen. Känns lite sunt då de ju behöver röra lite på sig.

Lördag

Än så länge har det inte regnat en droppe på hela dagen. Halleluja!
Lunch blev det på favoritstället Family Thai Food och även denna gång var maten helt fantastisk. Åsa var lite ivrig och stoppade in en liten späd morot i munnen. Det var ingen späd morot utan en chili av den starkare sorten. Panik! Där rök både Åsas och Lill-Åsas öl medan tårarna sprutade.

20170121_150016

Lill-Åsa petade de späda morötterna åt sidan och ser ganska nöjd ut med det.

20170121_150020

Efter en skön eftermiddagslur och diverse magtömningar för Åsas del sitter vi nu och bloggar och planerar för lördagsmiddagen.

2 kommentarer:

Hans sa...

Kan föreställa mig scenen när chilin slår till med full kraft. Kul!!

Anna sa...

Vad roligt med att ni blir bättre på thai. Nästa gång får du svara på thai när jag ringer.
Skönt att taket är målat och skönt att det är Tomas problem vad som än händer framöver. Måate vara svårt att försöka släppa kontrollen och gå med the flow.
Har precis vaknat i ett packat rum. Brandlarmet gick i natt kl fyra och alla blev visst så skrämda så 5 utav 6 sover hos oss...

Undrar hur man ska lösa Missans stora ego eller få grabbarna att inte bry sig. Googla feromone collars eller bach flower och se om ni tror det kan hjälpa.

Pussar i massor😘😘😘😘😘😘😘😘