januari 25, 2017

Byfånar i Saladan

Måndag kväll

När man bara äter nudlar till lunch blir man så förbaskat hungrig tidigt. Det fick därför bli en tidig middag på Sawasdee. Där är servicen inte så bra när det är mycket folk så det passade bra att välja just det stället denna tidiga kväll.

Vi beställde en coconut shake som var himmelsk.

20170123_174030

Maten är helt fantastisk här. Och billig.

20170123_174623

Tisdag

Killarna som hade fixat vårt innertak slängde helt käckt de gamla gipsskivorna på andra sidan ormnätet. Inte så där jättesnyggt tyckte vi. Missan hjälpte naturligtvis också till att röja.
Missan klagade dessutom på dessa killar då hon inte alls gillade dem. Oj vad hon skällde på dem.

IMG_2184

Lunch intogs på E-Sarn på de charmiga vaxdukarna med Coca Cola på.

IMG_2185

Det har varit rätt dåligt väder nu under några dagar så vi har latat oss med att läsa böcker och sova middag. Missan älskar att sova middag i fotändan. Hon är inte så där jättekoordinerad och har nog ramlat ur vår säng säkert 10 gånger. Men det blir väl så när hon under nätterna envisas med att skeda med Lill-Åsa och ligga långt ut på kanten.

IMG_2186

Igår var det ju skola i vanlig ordning och vi fick då veta att man på vår skola byter lärare varje månad så nästa vecka får vi tydligen en kille som lärare.

Onsdag

Vi har varit utan internet sen igår morse. Bambies personal hade missat att betala fakturan. Ni vet ju hur handikappad men känner sig utan…

Till och med killarna visste inte vad de skulle sysselsätta sig med. Närå.
Här sitter de och funderar på om de ska våga gå ut eller om den där marodörskan ska dyka upp. Maverick vågade men Morris huserar tillsammans med gasflaskan i skåpet bredvid kylskåpet.

20170125_090202

Vi vågade oss faktiskt på en strandpromenad idag trots Lill-Åsas tå. Det gick inte så fort men vi fick lite luft i lungorna i alla fall.
Städat fick vi också så nu är det fint här inför lill-lördagskvällen.

Ett stort minus. Det finns inte mycket städprodukter att köpa på Lanta. Det finns antingen toalettrent, golvrengöring eller glasputs. Lill-Åsa saknar Australiens breda sortiment. Hon kanske får börja producera eget.

IMG_2191

Men knäckebröd behöver vi inte sakna. Vår favorit är nog sourdough. Tyvärr har vi inte sett något havreknäcke än. Ni hör vilka stora problem vi har.

IMG_2192

Ja det här är Lanta Mart. Den största mataffären på Lanta.

IMG_2195

Där finns det riktigt galna människor. Kolla bara på den här byfånen i Leo-kepsen.

20170125_142453

Oj det fanns visst två…

20170125_142525

Det blev tigerbalsam och knäckebröd på Lanta Mart idag.

20170125_142923

Sen åkte vi vidare till Tesco för att köpa kyckling till kvällens middag. Ett paket med två kycklingfileer kostar 29 baht. Det motsvarar 1 dollar eller 7 kronor. Så galet billigt. Vi äter mycket kyckling. Varje dag faktiskt. Nötkött finns knappt att få tag på och då är det importerat från Australien och då blir det ju inte så billigt. Fläskkotletter finns att köpa och man får två stycken för 3 dollar eller 20 kronor. Men vi föredrar kyckling.

20170125_144425

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att ni bloggar så ofta nu. Kasta skräp i naturen är ingen bra grej. Finns det sopstationer där de tar hand om soporna. Skönt att Lillåsas tår är bättre. Angående nötkött, finns det inga kor i närheten där ni bor. Är det alldeles för varmt klimat? Kram Birgitta

Unknown sa...

Tack för tippset. Det var ju billigt. Får bli en grillkväll framöver när vädret blivit lite bättre.

Gunilla på Long Beach , Amintra villa 5

Anna sa...

Hur gulligt foto som helst på grabbarna ❤❤❤

Ni får bli de riktigt crazy cat ladies och sätta sådan där sjukhusgavel på sängen så Missan slipper ramla;)

Låter så mysigt att hinna ta naps och läsa böcker. Har ni varit på den underbara bokaffären?

Pussar

Marie KJ sa...

Jösses vilken billig kyckling!
Tråkigt med vädret. Er är det ju inte jättesynd om men typ någon barnfamilj som sparat pengar i flera år för att kunna åka 2 veckor.
Trevlig helg på er 😘