januari 23, 2017

Blå tå

Lördag kväll

Medan vi satt och tittade på På Spåret försökte Maverick fånga en ödla på utsidan av fönstret. Vår lilla surikat.

20170121_231945

När Missan är i närheten känns det tryggt att ligga och krama gasflaskan.

IMG_2177

Söndag

Efter den dagliga promenaden blev det lunch på Somewhere Else på Long Beach. Det känns bra att stödja dem då vi använt deras parkering en miljon gånger utan att äta där.

Det blev sen en drink i baren på Fat Monkey medan regnet öste ner utanför. Tanken var egentligen att vi skulle kolla på solnedgången men så blev det alltså inte.
När vi var här 2010 i tre månader hade vi en enda skur på hela tiden. Vi förstår nu att vi hade väldigt tur med vädret den gången. Men det är väldigt ovanligt med så här mycket regn i januari.

20170122_181118

Karin rekommenderade en italiensk restaurang som ligger inte långt ifrån oss som heter Sole Mare. Väldigt goda pizzor som känns äkta italienska. Inte är de dyrare än några andra pizzor på ön heller.
Igår delade vi på en med stark salami. Mums!

20170122_185730

Våra killar är ganska dåliga på att leka med kattleksaker. Men ge dem en hårsnodd så händer det grejer. Här motionerar vi Morris

20170122_205523

Måndag

Idag på morgonpromenaden sparkade Lill-Åsa en tå rakt in i en sten. Det gjorde så jävla ont och nu är den blå och svullen. Nu blir det nog kanske inte någon promenad på ett par dagar tyvärr.

Det finns lite olika Wasa knäckebröd på Lanta Mart. Vad skulle det här kunna heta i Sverige? Det är väldigt gott men väldigt hårt att bita i. Man är tacksam att tänderna sitter kvar i munnen efter frukost.

IMG_2180

Vi går fortfarande fram och tillbaka i tankarna på hur vi ska göra med husen under det här året. Just nu lutar det nog mest åt att behålla båda två men att bo i Klong Nin. Det beror naturligtvis på vår framtida ekonomi men vi skulle gärna kunna behålla Secret Garden A1 då vi under det här året lagt ner så mycket pengar på huset och området.

Vi måste nog då köpa lite nya möbler för Missan älskar att klösa på den här fåtöljen och Maverick älskar skinnsoffan av samma anledning.

Vi tror nu att vi kommit fram till en lösningen på kattjongleringen. Om Missan är inne får hon bara vara i vårt sovrum och badrum. Killarna får hålla till i vardagsrummet och köket. Vi får se om det fungerar.

IMG_2181

Idag åkte vi en sväng till huset för att se om det byggts något på det. Vi visste väl i och för sig redan svaret innan vi åkte men vi ville vara säkra inför samtal med Thomas. Det har nu i stort sett inte byggts någonting sedan jul.

Det här Thailand och sophantering… inte så snyggt på vägen upp mot huset.

20170123_141402

Men det är lite kul att det nu finns en marknad vid infartsvägen. Vi ska bara lära dem att slänga sopor på ett bättre sett.

IMG_2182

När vi tidigare i veckan bytte utseende på bloggen slutade vår besöksräknare att fungera. Vi går rätt ofta in och kollar på hur många som läser vår blogg så det har varit lite störande.
Nu har vi lagt till en ny som dessutom ska visa vilka länder ni befinner er  i.

Själva Blogger tillhandarhåller ju fantastisk statistik men inte orkar man logga in och kolla det varje dag.

image

5 kommentarer:

Hans sa...

Internetstart.se det skulle väl vara jag det.

Anonym sa...

Bra att ni bloggar så ofta nu. Det är alltid lika trevligt att läsa och se på bilder. Hoppas att LillÅsas tår blir bra snart. Kram Birgitta

Anonym sa...

Jag slog också i min lilla så "tjongade" om det och det gjorde så jävla ont så jag började faktiskt gtåta😢 Vad öronen anledningen till att det inte byggs på ert hus? Kram

Mamma/sväris sa...

Jag bromsar moppen ibland med min tå. Gör också väldigt ont och blöder. Så undvik det om du kan😁.
Ja det där med hemsida är något jag länge velat ändra på. Känner ni suget efter att ta tag i något så får ni gärna.
Svårt val med husen men det ger sig nog av sig själv ska ni se.
Vad tror ni om att släppa ihop alla katterna och låta dom lösa det där själva? Det brukar bara bli spott och fräs i början. Sedan vet dom att det är hon som bestämmer. Men precis som hundar måste dom själva få göra upp. Efter det som hände i Paddington så förstår jag att det är svårt. Nu ska jag krypa ur takboxen och käka frukost för sista gången. Ikväll är vi bjudna på middag hos Oskar och Danielle
Puss och kram till er

Anna sa...

Hoppas att lilla tossingen bättre nu fast sånt brukar ju ta tid.

Hoppas att nya lösningen fungerar med katterna.

Hoppas att Tomas kommer igång med bygget nu, måste ju bli dyrt för honom när han får böta så mycket till er alla. Vad säger tyskarna?

Såg en som såg ut som dig Åsa idag på coles och det högg till i bröstet av längtan. Nu går vi snart på fyra dagars långhelg

Puss älskar er