januari 15, 2017

Den tyske mannen

Fredag kväll

Fredagsmiddagen intogs på ett enklare ställe nästan framme i Saladan. Det ligger precis bredvid det populära Family Thai där vi ätit förut.
Lill-Åsa har dock haft dåligt samvete sen dess för att vi inte gick till stället bredvid då de log så gulligt och verkade så snälla. Så i fredags bestämde vi oss alltså för att gynna de leende människorna.
De var precis så där snälla och gulliga som vi trodde och kvinnan ville ha en stor kram av Åsa innan vi gick. Men vi förstår också varför Family Thai är mer poppis. Maten var nämligen sådär…

Vi myste lite med katterna på uteplatsen och sen Renées Brygga med bland annat Leif GW Persson som gäst. Vilken skön människa.

20170113_220507

Missan som ju fortfarande inte riktigt har lärt sig de sociala koderna får då stanna ute. Hon krossar då vårt hjärta med att lägga sig uppe på taket och titta ner och jama bedjande.

20170113_221129

Sen i fredagskväll har Morris och Maverick hållt sig inne precis hela tiden. På dagarna gömmer de sig under köksbänken. Helt plötsligt har vi innekatter!

Killarna håller till i vardagsummet/köket och uteplatsen på nätterna medan Missan sover i vår säng. I tjejrummet.

Lördag

Det finns en tysk man. Eller det finns ganska många såna i världen faktiskt. Just den här tyska mannen heter Olaf och bor på Klong Nin. Han är bekant med det tyska paret som har köpt huset bredvid oss i Klong Nin. Har har bott på ön sen ett halvår tillbaka och har med jämna mellanrum skickat oss bilder på hur husbygget fortskrider. Eller inte fortskrider. Tidigare i veckan hörde han av sig och undrade om vi kunde träffas.
Vi bestämde att vi skulle träffas på en bar i Klong Nin.
På vägen dit stannade vi två och åt lunch på Shanti Shanti.

IMG_2111

Mysigt ställe med fantastisk utsikt

IMG_2114

Sett från vägen.

IMG_2115

Väldigt harmonisk blir man

IMG_2122

IMG_2120

20170114_142958

Restaurangen ligger alldeles i närheten av vårt nya hus. Innan vi åkte för att träffa Olaf, åkte vi förbi huset.
Det var ett lite nöjesfält precis vid infarten till vårt hus.
På vårt hus har det hänt absolut ingenting de senaste veckorna och nu ska vi höra av oss till Thomas för att få mer information. Det finns inte  ens några arbetare där… Lite oroliga blir vi och igår pratade vi även med våra tyska grannar som ju är lika oroliga.

20170114_144653

Framme vid The Majestic där vi skulle träffa Olaf.

IMG_2125

Mörk bild i motljus med Olaf och Åsa.
Ja, igår blev det en sån där dag när man blir påmind om att man ska vara tacksam för det man har och för att man är frisk.

Olaf berättade att han har skelettcancer och har slutat med sina behandlingar. Han får pengar tyska staten och har valt att tillbringa sin tid på Lanta. Han har mindre ont här i värmen än i Tyskland. Vi frågade om han inte behöver ha ett sjukhus när tiden kommer men han svarade då att han i så fall bara har ett par veckor att leva och att han inte vill ha mer medicin. Det är svårt att ta in en sån historia. Han är bara ett par år yngre än oss dessutom.
Han kändes dock ganska lycklig eftersom hans flickvän ska komma om ca 6 veckor och stanna i ett halvår.

IMG_2130

Tagna av hans historia åkte vi hemåt

IMG_2132

På kvällen gick vi en promenad till Bananas snett över vägen.
Sen hem för att kolla på På Spåret och Skavlan

20170114_203131

Under kvällen fick vi ett mail från en god vän som också går igenom en jobbig tid. Också på grund av cancer. Fan, vad vi hatar cancer!!

IMG_2134

Söndag

Imorse hade vi ett lite annorlunda upplägg på promenaden. Vi tog nämligen med oss våra fina turkiska handdukar som vi fick av Oskar och Danielle i julklapp samt vår böcker. När vi promenerat klart la vi oss under ett träd och läste en stund innan det var dags för lunch.

20170115_141713

Kissarna kissar oss ur huset så det var dags att köpa mer kattsand på djuraffären.

IMG_2138

När vi skulle betala för oss fanns det ingen i kassan. Åsa och några andra kunder vankade lite fram och tillbaka innan kvinnan slutligen dök upp.

IMG_2136

Mittemot ligger German Bakery. Det hade visst tagit en del stryk under ovädret så det är stängt och under renovering.

IMG_2137

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Kan det vara så att alla byggubbar på ön har fullt upp med att renovera efter ovädret?! Ja, fy vad livet är orättvist och vad tacksam man ska vara att man är frisk ❤

Anna sa...

När man läser den här bloggen så inser man ju ännu mera att vi tagit rätt beslut om vårt liv, ni med självklart. Har man inte livskvalitet i sitt dagliga liv så måste man nog tänka om...
Man blir oerhört snäll och tacksam när man löser om sådana öden.

Jag tror som Marie. Alla är upptagna att fixa upp efter tornadon.

Älskar er

Mamma/sväris sa...

Åh så mycket tragedier det finns. Nog ska man vara tacksam för varje dag man får alltid. Livet är absolut inte rättvist. Jag är så tacksam att jag fått bli så här "gammal". Tacka livet får man göra.
Puss på er❤