oktober 30, 2016

Uppförsbacke till sjukhuset

Åsas tillfriskning vände tyvärr i tisdagskväll. En liten feber kom smygandes. Efter ett läkarbesök i Bondi Junction fick hon antibiotika då de misstänkte urinvägsinfektion. Med febern hände ingenting även om hon knaprade antibiotika. I fredags vid lunch begav sig till St Vincent, då det är vårt närmaste sjukhus. där konstaterade de att det inte var något fel med urinet.

De gjorde både lungröntgen och skiktröntgen. Hon skickades runt på en massa ställen och tillslut mitt i natten fick hon hoppa in i en taxi och åka till akuten i Randwick. Efter en mycket jobbig natt blev Åsa tillslut skjutsad till avdelningen som hon låg på efter operationen.

Här hemma var det lite tomt på fredagskvällen. Här sitter Maverick och undrar vart hans mamma har tagit vägen.

IMG_1300

Morris och jag tog en selfie och skickade till Åsa så hon skulle bli liteglad.

IMG_1303

Fina Maverick

IMG_1306

Smarta Morris. Han är lite för smart för sitt egna bästa. Så svår att ge medicin till. Till Maverick kladdar man in tabletten i lite leverpastej och sen slukar han den på en sekund. Till Morris får man ta en liten klutt leverpastej och stoppa in tabletten i och sedan rulla in den i lite kalkon. Ändå lyckas han att rulla upp kalkonen och äta upp den och den mesta av leverpastejen, men tablett fan är kvar.

IMG_1307

På lördagsmorgonen var Åsa hungrig. Hon hade ju inte fått äta mer än frukost på fredagen. Sjukhusmaten är dessutom inte så himla rolig.

Jag gick förbi och köpte med mig kaffe och sushi efter Åsas önskemål.

IMG_1309

Här är en trött liten fin fru.

IMG_1312

Än så länge har hon en tvåsal för sig själv. Med en liten ballis också.

IMG_1315

Det kändes inte alls spännande att åka hem och laga mat till sig själv. Usch så trist helgen blir när man inte får vara med sin fru. Allting blir liksom lite grått. Till middag fick det helt enkelt bli en grå kycklingsallad.

Sen fick vi mail från våra gäster i Thailand igen. Delar av ett träd hade ramlat över huset och fått med sig elstolpen och nu var det hål i taket… Sen vet vi inte riktigt vad som hände. Vi fick höra att gästerna har flyttat ut (de har ju hyrt huset till i mitten av mars) och att vår agent inte vill jobba med våra hus längre. Vi vet inte om de har rykit ihop eller vad som kan ha hänt. Så nu vet vi inte vad som händer. Vi får liksom inte kontakt med någon. Men hålet i taket är nog kvar. Dessutom kom det en rejält regnoväder igår.

Det känns lite som en uppförsbacke just nu. Men efter ett tag borde det komma en lite nedförsbacka kan man tycka. I ärlighetens namn skulle vi nöja oss med en raksträcka.

 IMG_1316

Imorse efter frukosten började jag gå mot sjukhuset igen. Här har jag precis kommit in i parken. Man knatar rakt igenom parken för att komma till Randwick.

IMG_1320

Lite varmt och klibbigt väder den här helgen.

IMG_1321IMG_1322

Parken är lika fin som vanligt. Fast det är klart lite gråare var den ju för att inte frun var med.

IMG_1329

Här svänger man upp för att komma till Randwick.

IMG_1330

Våra gamla hoods.

IMG_1333

Den söta branstationen.

IMG_1334

Idag hade Åsa önskat sig en Subway.

IMG_1336

Mat-tanten som efter ett tag kom och hämtade matbrickan kunde inte riktigt först hur man kunde tacka nej till Sunday roast med gravy sås och sönderkokta grönsaker. Hua!

IMG_1335

Här är sal nummer 8 bor Åsa. Imorgon ska hon nog få komma hem. En utav antibiotikorna som hon får mår hon inte så bra av. De misstänker att hon kankse är lite allergisk mot den då hon får blodtrycksfall och får tryck överbröstet och armar och ben käns som de är gjorda av sockerdricka. Men det är ju bara tillfälligt. Hon får någon 48-timmars kur så snart är det över. Febern tycks dock vara kvar…

IMG_1337

Man kan tycka att det är lite konstigt att välja att lägga in heltäckningsmatta i en sjukhussal. Den har nog fått vara med om mycket…

IMG_1338

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heltäckningsmatta på sjukhus 😳Kanske därför Åsa aldrig blir frisk 😖
Ja uppförsbacke vet jag vad det är, öring bättre att komma till raksträcka efter det ❤️
Massor med kramar till er båda, ja till killarna med 😻😻
Gun

Marie KJ sa...

Suck, vad tungt. Hoppas Åsa blir frisk, hudproblemen löser sig väl vad det lider.
Styrkekram Marie

Mamma/sväris sa...

Ja fy vilken uppförsbacke. Men nu kan det bara vi bättre.. Huvudsaken är ju att Åsa blir bra. Resten fixar ni. Ni är ju bra på problemlösning! Skickar massor med kramar till er
Kramar
Krama Åsa lite extra dessa dagar

Anna sa...

Så tungt och så mycket på en gång, orättvist mycket.

Man kan ibland frågasätta varför man ska våga och prova så mycket när det blir så här mycket på en gång men alternativet lockar varken er eller oss. VI satte oss på flyget hit med en dålig budget, turistvisum och två barn. Vi hade ingen aning hur länge det skulle dröja tills micke fick börja jobba och om han ens skulle få jobba och ändå skrev vi på ett års hyreskontrakt... dumdristigt eller modigt?! Utan att chansa skulle vi suttit i Skogås och glatt åt oss att få åka och köpa värmeljus på lördagen...
VI stöttar er fullt ut och vet med säkerhet att detta kommer lösa sig precis som allt annat ni rott i land!
Nu ska ge be att även hundarna håller tassarna så att du Åsa blir piggelin snabbt och allt annat på er lista kan bockas av så ni kan börja njuta av nedräkningen igen.

Älskar er alla 4

Puss