oktober 16, 2016

Hysterektomi och mer kissproblem

Veckan som gått har varit tämligen händelselös. Ganska lungt på våra jobb för tillfället så tiden går lite extra långsamt under arbetstid.

På tal om tid…
Två av Lill-Åsas tre klockor hade batterier som behövde bytas. Hennes fru fixade det så nu har Lill-Åsa återigen tre klockor att välja mellan.

IMG_1238

Fredagskvällen var lugn med räkor och hemmamys. Våra katter är helt galna i räkor så att man nästan är rädd att ett finger ska ryka när man matar dem.

Åsas har fått en en präktig bondförkylning och känner sig inte vidare pigg. Lördagen spenderas således i skuggan under parasollet läsandes böcker.
Trots att Åsa under natten hade sovit 10 timmar lyckades hon ändå sova där under parasollet i nästan två timmar.

Åsa ska ju opereras på tisdag. Då ryker äntligen livmodern som innehåller två myom samt att hon har något som heter adenomyosis. Hennes livmoder är förstorad och hon ser ut att vara gravid i femte månaden. Det gör henne också trött och flåsig för minsta lilla.

IMG_1240

Våra katter lossar just nu vinterpälsen. Herregud!
Det är katthår precis överallt. Morris får man ju i alla fall borsta och han älskar det men Maverick drar hemifrån så fort man plockar fram det där lila jävulskapet.

IMG_1243

Imorse när vi satt ute och åt frukost såg vi att Morris betedde sig konstigt. Han gick och kissade massor med gånger men att det varje gång bara kom en liten droppe. Jaha. Nästa katt med urinproblem.
Vi fick efter lite besvär in honom i transportlådan och vi tog en Uber upp till vår favoritveterinär från Sydafrika på Oxford Street.

Morris tyckte inte alls att det var kul att bli undersökt och tryckte sig mot mamma.
Dock fräste han inte mot den här veterinären. Det är första gången.
Han fick en antibiotikaspruta och ska nu försöka dricka och kissa så mycket som möjligt. Vi ska träffa veterinären igen om en stund.

Vi har dock en teori om vad som kan ha orsakat problemet. Vi har googlat på det här med katter och räkor och om de får för mycket kan de tydligen orsaka problem med kisseriet. Killarna har fått det både fredag och lördag kväll och enligt Dr Google kan det orsaka problem med njurarna. Urinprovet visade även konstiga glukosvärden som tydligen har med njurarna att göra. No more prawns for you!

IMG_1244

Eftersom Morris behövde dricka en hel massa gick Lill-Åsa till Coles för att köpa mer mjölk som är anpassat för katter. Det är det enda våra katter dricker stora mängder av. Vi späder ut mjölken med massor av vatten. Ett bra sätt att få i dem vätska tycker vi.

IMG_1248

Vår fina promenad till Edgecliff.

IMG_1249

Och Coles där man kan köpa kattmjölk.

IMG_1250

Så här har Morris tillbringat eftermiddagen. Så skönt att han verkar lugn igen och inte försöker kissa varannan minut.

IMG_1254

Det har varit en varm men blåsig helg.
Grannens parasoll fick fart och var på väg över muren till oss medan Åsa låg och sov. Igen.
Vår granne är inte hemma men vi lyckades få över åbäket till hans sida av muren och nu hoppas vi att den stannar där.

IMG_1256

Nu har vi precis pratat med veterinären på telefon som inte tror på vår räkteori om som verkligen vill att vi kommer tillbaka nu i eftermiddag och visar upp vår Pisse-Nisse Nummer 2. Dags att beställa en Uber igen.

4 kommentarer:

Anna sa...

Åh har oroat mig hela dagen för Mollis. Stackars lilla gubben. Nu håller vi tummarna för att han kan hjälpa morris att tömma blåsan.

Sen snabbspolar vi fram tills tisdagen så du alipper vänta längre.

Stora kramar till alla tvåbenta och fyrbenta från oss 6

Hans sa...

Här i Vallentuna håller vi tummarna för att katterna blir av med sina kissproblem samt att allt går bra för dig Åsa på tisdag.

Nya teknik prylar tycker ju jag är kul. Fick precis ett SMS från Telia att min nya Iphone7 hade lämnat deras lager. Ja!!!

Mamma/sväris sa...

Ja inte är det lätt med sjuka djur inte! Usch!!
Räkor innehåller ju salt så det är kanske inte så bra. Jag kan också tänka mig att salt bildar saltkristaller? Vet inte om jag har rätt! Eftersom dom har haft problem båda så... Så synd för dom älskar ju räkor;-(
Känner väl igen vägen till Coles och mitt lilla smala röda hus längst upp

God bättring till killarna och Åsa och lycka till på tisdag Åsa
Kramar

Anonym sa...

Hej Åsa.

Jag kommer att tänka extra mycket på dig i morgon. Hoppas att allt går bra.

Kram Birgitta