september 04, 2016

En vårHÄLsning

I onsdags var Lill-Åsa på sitt livs sista kommittémöte. Hon tycker inte om att skriva protokoll. ALLS! En bunt läkare som pratar i munnen på varandra och hon ska hinna med att skriva ner allt de säger. Det gör hon inte. Så Lill-Åsa lånade med sig Alice som är en fena på det här med att skriva protokoll. I det här rummet ägde mötet rum.

IMG_0630

Våren har kommit till stan. Så efterlängtad.

20160901_070745

20160901_071247

Maverick äter ju fortfarande medicin både morgon och kväll.
Katter, och vi med för den delen, gillar ju rutiner. Han har nu kommit på att han ska smyga runt köksön för där får han kalkonskivor medan brorsan äter mat. I kalkonskivan finns det två tabletter inrullade men det har vi inte talat om för honom.

IMG_0634

Igår lördag hade vi lite ärenden att uträtta i Bondi Junction.
Vi hade också beställt tid för en varsin tandblekning. Det finns inte många saker som är tråkigare än att sitta i 30 minuter i en sån där äggformad stol men det är det värt.

Sen vi var i Bondi Junction sist har H&M öppnat där.
Vi hittade dock inte något där denna gång och våra inköp skedde istället på Kmart och Target.

Nu har vi shorts och badkläder så att vi klarar oss en stund.

IMG_0639

Efter det blev det öl och lunch på The Balcony.

20160903_140026

Efter ett snabbbesök hos doktorn fick vi åka med en sprillans ny buss hem.

IMG_0640

Åsa har haft ont i vänster häl under en längre tid. Hon har trott att det var hälsporre men det sa doktorn att det inte var. Det heter plantar fasciitis på engelska (eller snarare på latin). Ingen aning vad det kan heta på svenska. Det känns som att gå på ett blåmärke i alla fall. Nu har farbror doktorn gett henne fyra saker att göra för att det ska bli bättre. En utav dem är att kyla hälen i 10 minuter och därefter i hett vatten och sen varva detta.

IMG_0641

Avokadon är helt magisk just nu och vi kanske njuter extra mycket av dem i år då vi vet att det inte är så enkelt att få tag på på Lanta. Inte vad vi tror i alla fall.
I år har vi bestämt oss för att kolla marknaderna mycket noggrannare för att ha mer koll om matutbudet.

IMG_0642

Det blir grönare och grönare på baksidan.

IMG_0644IMG_0643

Vår soldyrkande Morris har hittat den enda platsen på baksidan där solen skiner nu på eftermiddagen.

20160904_144425

Jo, en liten detalj :) Vi har nu bestämt oss för att Plan A verkligen ska bli av. Åsa pratade tidigare i veckan med sin kontakt och han har garanterat att hon kommer hållas sysselsatt med jobb från Singapore och Australien. Dessvärre kan ingen kontrakt skrivas förrän i oktober men det låter tillräckligt säkert för att vi nu helt enkelt har bestämt oss för att köra på Plan A. Pirrigt och helt underbart kul!

4 kommentarer:

Hans sa...

Hälsporre är inte kul, så är det bara! Lycka till med behandlingen. Om den hjälper vill jag gärna veta.

Marie KJ sa...

Så spännande med flytt. Får ni flytta tillbaka om ni ändrar er? Våra katter skulle aldrig gå att lura i medicin. Man får hålla, tvångsöppna munnen och trycka ner det i halsen 🙈

Anna sa...

Först och främst så glad för plan A💕💕

Vad tokigt med fossingen. Hoppas han sa att sj ska stretcha också och om du fryser en vattenflaska istället så kan du liksom rulla samtidigt som du kyler, på så sätt får du dubbel effekt.

Så söta kattfoton, kalkon är grejer det!

Ni får ha ett avokadoträd på tomten:) aldrig ätit avokado i Thailand faktiskt.

Ha en fin vecka
Stora pussar

Anonym sa...

Åh, så fina bilder. Och så roligt om plan A blir verklig. Då ses vi nog på Lanta i slutet på året.
Jättefina bilder på killarna. De kommer att älska värmen och solen i Thailand.
Jag saknar verkligen inte bara er utan avokadon, laxen på burk (förstår inte varför den inte finns här), Centanniel, Botanical, ja det mesta, allra helst nu när hösten smyger sig på. Förra året vid denna tid var jag på Lanta
Kramar