september 23, 2016

Tillbaka till plugget

Det visade sig att 7 Eleven har en massa olika sorters makrill i tomatsås. Nu provar vi oss igenom sortimentet. Så gott med något salt till frukost.

IMG_0935

Efter frukost läste Lill-Åsa några kapitel ur den nya Millenium-boken medan Åsa lagade datorn som hade fått fnatt och skrev fel tecken till fel tangent. Solig och fin morgon men när det var dags för oss att bege oss till stranden för promenad kom regnet. Typiskt!
Väderleksprognoserna här är inte så mycket att lita på då den visade att regnrisken skulle vara störst på morgonen.

Men vi tänkte inte accepterad dåligt väder utan vi tog vår promenad i lätt duggregn. Det gick bra det också.

Lunch blev det på Picasso med fried rice och fried noodles. Billigt och gott.

IMG_0936

Fina gröna blad i sanden. Stränderna är annars jätteskräpiga så här i september innan de röjer dem inför säsongen.

IMG_0939

När vi nästan var tillbaka vid mopparna kom Veed Vews hund fram och hälsade. Den vill ha massor med kärlek.

IMG_0942

Vi tror att den känner igen oss från i juni.

IMG_0944

Kolla vad liten har var då… Han somnade den gången på Åsas fötter.

20160610_140032

De har även katter där. Ett bra ställe med andra ord som vi snart ska besöka när de slutat bygga runt omkring.

IMG_0945

Det verkar bli en total ansiktslyftning av hela det området.

IMG_0947

Det var nog faktiskt på tiden. 2010 var det här området fullt av folk som shoppade i affärerna här men sen har det liksom förfallit. Kul att se att de rustar upp det igen.

IMG_0948

IMG_0949

Efter lunch körde vi till Lanta International Language School på Long Beach. För er som känner till Lanta kan vi berätta att de ligger granne med Dreamy Spa.

Vi vill ju gärna ha ett visum i Thailand och absolut enklast verkar det vara att bli student och att söka studentvisum.
Man behöver med ett sånt visum inte heller lämna landet varannan månad utan en resa var tredje månad till Immigrations i Krabi räcker. Helt fantastiskt bra! Visumet kostar i stort sett ingenting men skolavgiften kostar för ett år ca 10.000 kronor per person. Det ser nu ut som att vi kommer börja den 3 januari 2017.

IMG_0950

I den avgiften ingår studier tisdag och torsdagkväll klockan 18.30-21.00. Man får också läxhjälp om man behöver. Ska bli så kul att lära sig ett helt nytt språk! Får se om det fungerar att lära gamla hundar att sitta :)

IMG_0951

Nu har vi fått med oss en del blanketter och annat vi ska ha med oss på måndag och sen redan på onsdag åker de till Krabi och fixar detta.

IMG_0957

Vi hade turen att få prata med Paula som är skolans VD och är svensk. Mycket trevlig och kunnig! Här är länken till hemsidan om ni vill läsa mer.

IMG_0954

Chauffören som körde oss från Krabis flygplats i måndags extraknäcker nu som skogsröjare och går och hugger ner växtligheten en meter upp från parkeringen för hand. Växtligheten börjar liksom ta över parkeringen och behöver rensas ut. Ett jobb vi hade klarat av i max 5 minuter då det ser jättejobbigt ut. Han ska röja längs hela parkeringen och bakom alla A-hus. Vi trodde det kunde bli lite störade då vi hade räknat med att han skulle använda motorsåg, men det anser han nog som lite löjligt.

IMG_0956

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mycket spännande och roliga saker ni skriver och fotar. Så intressant att läsa. Kram från Birgitta

Anna sa...

Men gud så kul med pluggandet! Tänkte faktiskt just på det häromdagen att det måste ju underlätta om man kan lite thai, jag tänkte just mest med relationer med thaiarna. Att man visar lite respekt att kunna lite fraser och såsmåningom kanske mera än så. Häftigt

Så många söta djur. Ni kommer ha huset fullt inom en månad:))

Pussar i massor

FREEDOMtravel sa...

Spännande med språkkurs! Trevligt oxå att det rustas upp!