september 26, 2016

Bock i kanten

Igår kände vi för en middag hemma.
Lill-Åsa hade spanat in ett stånd i Saladan där de säljer kycklingkebab.

Innan vi köpte dessa njöt vi av en varsin massage på ett ställe som är nytt för oss i Saladan. Det har öppnat många nya fräscha massageställen i Saladan faktiskt.

Vi åt middagen utomhus men vi hann knappt svälja sista tuggan förrän regnet kom.
Vi gick då in och kollade på första avsnittet av säsong 2 av Narcos.
Så himla bra serie.

IMG_1016

Imorse var himlen faktiskt klarblå. Då kan man ju tycka att det är konstigt att vi valde att sitta inne och äta frukost.
Anledningen var att städerskan och hennes familj kom redan klockan 9. Vi ville liksom inte vara i vägen.

Papperen som ligger bredvid oss är de blanketter som vi behövde fylla i för skolan/visum. De älskar papper i Thailand. Ju fler desto bättre.

20160926_091433

Till ansökan behövdes också fyra passfoton så efter vår strandpromenad åkte vi till Kodak-butiken och blev fotograferade. Mycket charmig upplevelse.

IMG_1023

Sen for vi raka vägen till skolan där vi fick hjälp med en del saker på vår ansökan. Blanketterna var inte helt logiska om vi säger så.
När vi satt där kom prästen från Svenska Kyrkan i södra Thailand samt hans fru tillika assistent/kurator. Mycket trevligt par som dessutom känner Katja i Svenska Kyrkan i Sydney. Det här paret får nog se en hel del tragiska levnadsöden då de oftast jobbar i Phuket och hjälper människor som av en eller annan anledning behöver deras hjälp.

Lunch blev det på ett ställe som hette Papaya Salad som ligger precis mittemot skolan. Smart tyckte vi då vi hörde att det skulle komma regn. Det gjorde det dock inte.

Stället hade söta katter, billig och god mat och kall öl.

Tjockisen.

20160926_140852

Åsa fotar tjockisen. Men nu ska man väl inte kasta sten i glashus. Tjockmagen…

IMG_1019

Tjockisens kompis.

20160926_140900

Där på andra sidan vägen ligger skolan.

IMG_1020

Ett sånt där charmigt enkelt ställe med plaststolar i alla regnbågens färger.

IMG_1021

Ibland är det jobbigt att tvätta sig när man är lite tjock om magen.

20160926_145905

Sen åkte vi till Apple Travel för att få vår faktura på avgiften för städning samt diverse småjobb de gjort, moppehyra och transfer.

IMG_1026

Vi begav oss sen till banken för att betala både halva skolavgiften och Apples faktura. Vi var inne på banken i 30 sekunder innan vi kom på att vi inte hade Apples kontonummer tillgängligt.
Vi behövde wifi för att hitta det och fick offra oss på en snabb varsin öl för att få wifi. Vi hade dock bara ca 15 minuter på oss innan banken skulle stänga. Vi hann.
Inne på banken var kommunikationen svår som vanligt. Det var inte förrän vi fick våra två kvitton som vi förstod att budskapet gått fram. Att lära sig thai blir bra.

Sen blev det en sväng till Lanta Mart för att fylla på ölförrådet. Åsa fokuserade dock mest på butikshunden som är så ful så att den är charmig. Extremt kärleksfull.

IMG_1027

När vi körde hem passerade vi en poliskontroll. Man kan ju tro att de ska stoppa tanten på moppen med ett 24-pack öl mellan benen men så länge man har hjälm på huvudet verkar det gå bra.

Idag har vi kunnat bocka av många måsten. Nu har vi bara 9 punkter kvar på vår att-göra-lista… Som dock tycks föröka sig så fort vi stryker något från listan.

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Ja men tänk så duktiga ni är! Sänka varsin bärs på mindre än 15 minuter och bocka av massa punkter på listan👍🏼
Kvinnor kan ❤️😂

Anna sa...

Ja inte har ni långtråkigt på er semester inte.

Att vara präst sådär måste vara tufft. Katjas jobb är ingen barnlek. Droger, självmord osv osv. De gör ett enormt jobb för ungdomar som lämnat Sverige innan de är tillräckligt mogna. Kan tänka mig Thailand är sju resor värre.

Puss på er