september 28, 2016

Dengue-feber och lunginflammation

Sedan igår eftermiddag har det i stort sett antingen regnat eller varit tokmulet.

Gårdagskvällen tillbringades därför hemma med regnet vräkande ner utanför.

IMG_1072

Tur att vi hade lite nudlar och popcorn hemma och att det finns gott om bra program att titta på. Vi läste på Facebook igår att vår favoritserie från förr ska komma tillbaka. Vi laddade därför hem hela första säsongen av Will & Grace för att hinna plöja igenom 8 säsonger innan den börjar om igen efter 10 års uppehåll.

IMG_1074

De har lyckats få med alla fyra huvudpersonerna när de nu drar igång igen.

Image result for will and grace

Imorse när vi satt och åt frukost fick vi lite besök.
Vi såg nämligen en katt som sprangs längs med huset så Åsa gick ut för att säga hej. Hon fick då istället säga hej till två okända personer som höll på att drunkna i regnet utanför. Det visade sig vara en svensk man som var där för att gå på husvisning i A2. Åsa tyckte synd om dem så hon bjöd in dem. Vi åt frukost så de fick sitta och räkna våra tuggor medan vi pratade om hus på Koh Lanta och allt möjligt annat om att bli bofast på ön.

En stund senare kom Tommy inspringande. Det är han som är mäklaren som jobbar på samma företag som Thomas. Med honom pratade vi bland annat om hur det är att ha dengue-feber. Något man får räkna med att få om man bor här en längre tid.

Det är väldigt socialt här på Koh Lanta…

När alla trevliga människor hade gått tyckte vi att det luktade typ död ödla från någonstans. Det visade sig vara från avloppet i badrummet vid vardagsrummet. Den duschen blir nog inte använd så ofta som det räckte att skaka om det lite och spola en massa vatten så slutade det lukta.

IMG_1076

Eftersom vädret inte alls inbjöd till en morgonpromenad passade vi av att beta av fler måsten. Efter den här dagen är det bara 3 måsten kvar…

Vi har ett välkomsthäfte med information för gästerna på både svenska och engelska som inte har blivit uppdaterat på två år.

IMG_1077

Nu har vi uppdaterat både innehåll och layout så att det matchar hemsidans utseende.

image

Häromdagen slängde vi madrassen till vår extrasäng då den såg sorglig ut. Idag hittade vi en ny på stället som går under namnet Clas Ohlson bland svenskar på ön.
Lill-Åsa börjar bli riktigt bra på att lasta otympliga saker på moppen nu.

20160928_134217

Vi åkte sen till Kodak för att skriva ut de uppdaterade informationshäftena. Sen var det lunchdags.

Det blev idag på Koala Bar på Klong Dao. Ett ställe som inte helt förvånande drivs av en man från Australien.

20160928_141514

Vi har kommit på att det är bäst att Åsa har solglasögon när vi tar kort då hon annars blundar på 80% av alla foton. Här blundar hon till exempel säkert men det kan ni inte se.

IMG_1079

Gunilla är med på resan förstås! Hon har haft det jättebra och just nu chillar hon mot en ananas.

20160928_164541

När vi var en sväng till Saldan kom Thomas vinglande över vägen. Han har ju haft lunginflammation en tid och såg nu värre ut än någonsin. Han frös i det varma vädret och hade nog väldigt hög feber. Vi frågade varför han inte var sängliggande och han svarade att han hade sett oss från andra sidan vägen där hans nyöppnade ställe Aquavit ligger. Han ville förtydliga en sak vi pratat om tidigare.
Thomas och hans fru bor på övervåningen har restaurangen på gatuplan.

Det här är en bild vi har snott från deras Facebooksida.

Och sist men inte minst kommer här dagens Thailands-fakta.

It's illegal to leave the house without underwear on in Thailand.

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Då kan aldrig Joey Tribbiani flytta dit och bli er granne 😂

Anna sa...

Och vem ska kolla om lagen följs??
3 utav 4 av oss har aldrig undies on när vi springer...typ olagliga varje dag då:)

Stackars Tomas. Hoppas att det vänder snabbt. I Singapore kom dengue polisen och knackade på föe att kolla att man inte hade blommor som stod i vatten så att man odlade mygg hemma...minns så väl när de knackade på dörren.

Jag såg att Will and Grace ska komma tillbaka. Ska bli så mysigt.

Har ni sett vad varmt det ska bli i Sydndy nästa vecka! 25-30 grader varje dag!

Puss på er