september 11, 2016

En smärre förmögenhet

Den här veckan kom verkligen våren och alla träd har blivit ljusgröna. Om några dagar är det nog redan sommar då våren brukar vara i typ 20 minuter i den här stan.

IMG_0669IMG_0668

Veckan var tämligen händelös förutom att Åsa nu har bokat träff med jobbmannen i Singapore. Mannen heter David och ansvarar för verksamheten där och vi hoppas att han ska ge Åsa massor med jobb.

Våra katter är lika söta som vanligt. Kanske till och med lite sötare.

20160909_184252

Det har varit några incidenter med grannkatten Jack i veckan.
Här sitter Jack på vår skylight och Åsa fotograferar underifrån. På kistan i gästrummet sitter våra katter och tittar på Jack och jamar i kapp.

Härom natten hade de en cat fight genom fönstret så att Lill-Åsa fick springa upp och skrämma bort Jack då hon trodde att fönsterrutorna skulle gå sönder. Han är nog en liten retsticka den där Jack…

20160909_203906

I går morse tog vi en Uber med fem överfyllda IKEA-påsar till Randwick. Vi måste ju göra oss av med lite saker och det känns dumt att slänga så mycket kläder som kan komma till användning. Pengarna går till ungdomar med drogproblem. Alltså pengarna ska inte gå till droger till ungdomarna utan till att de ska hitta rätt i livet. Sluta droga liksom. Knark är ju bajs. De vet bara inte om det än.

IMG_0670

Det var ju inte bara på grund av klädinsamlingen som det blev en heldag i Randwick. Redan klockan 09.00 hade vi båda tid hos frisören. Våra favoritfrisörer.
Åsa har ett antal gånger gjort en så kallad keratinbehandling och den här gången ville även Lill-Åsa testa. Då blir det dubbelt så dyrt visade det sig. 745 dollar (4771 kronor=en smärre förmögenhet) fattigare gick vi därifrån 3.5 timmar senare med mycket rakt hår. Lill-Åsa är ett dygn senare, fortfarande lika fascinerad över hur tunt och mjukt hennes hår är.

Efter så lång tid i frisörsstolen måste man ju uppsöka toaletten.
Vi antar att det inte finns såna här skyltar på toaletterna i Sverige.

IMG_20160910_120705554

I Randwicks centrum har det byggts om. Området där McDonalds tidigare låg har nu fyllts ut med några klädaffärer.

IMG_20160910_122214284

I Randwicks sjukhusområde är de snart färdiga med denna tillbyggnad. På tal om sjukhusen i Randwick så ska Åsa om 5 veckor checka in på Royal Hospital for Women där och äntligen bli av med sin livmoder som under en längre tid har varit totalt till salu. Varför nu någon skulle vilja köpa en bättre begagnad livmoder full med myom.
Lill-Åsa tog ju bort sin livmoder för 7.5 år sen och det är bland det bästa hon har gjort. Nu vill ju inte Åsa vara sämre. Dessutom kommer vi att spara en smärre förmögenhet på att inte behöva köpa tamponger och Panadol. Där kanske vi tjänar igen förmögenheten vi la på att fixa vårt raka hår.

IMG_0671

Efter lite lunch gick vi på bio och såg Sully. Filmen är baserad på den sanna historien om piloten som lyckades landa ett passagerarplan på Hudsonfloden 2009. Mycket bra film som vi ger ÅÅÅÅ. Dock kanske inte den bästa filmen att se bara några dagar innan man ska sätta sig på ett flyg…

Image result for sully tom hanks poster

Vi räknade ut att det är 2.5 år sen vi var på Coach and Horses som ju ligger i samma hus som vi bodde i under några år.
Det var lite omgjort och heltäckningsmattan hade blivit utbytt. Fortfarande lika ful men nu åtminstone ren.

IMG_0679

Raaaaakt hår.

IMG_20160910_170910

På kvällen svängde Lill-Åsa ihop en bacon- och räkpasta. Den gick hem hos både katterna och Åsorna. Maverick äter helt fräckt direkt från Åsas tallrik. Men han är jättegullig när han gör det.

Den här stunden är bland det mysigare på dagen. Efter frukost i solen med kattgos.

IMG_0681

Rakt hår men bleka spiror som förhoppningsvis snart ska bli lite bruna.

IMG_0683

Sen åkte högtrycksvätten fram. Det var dags att göra sommarfint.
Ett par timmar senare var både badrum, framsidan och baksidan skinande rena.

Vi åt då lunch och lyssnade sen på Emil Jensen som sommarpratade. Vi blev dock avbrutna av de här två som inte vill komma överens men som ändå inte kan sluta att söka upp varandra.

IMG_0684

Resultatet efter dagens rengöring.

IMG_0685

Snart ska vi sätta på grillen och njuta av vi båda har en kort arbetsvecka framför oss.
Lill-Åsa ska även checka in lite senare ikväll. Incheckningen öppnar 21.10 vilket alltså betyder att vi måste hålla oss vakna tills dess…

2 kommentarer:

Anna sa...

Att lägga så mycket pengar på ett bräde på håret kanske känns mycket men har man kort hår kommer man snabbt upp i dessa summor så att ta hand om långt hår då och då är nog välspenderade pengar. Skönt att vara fin inför semestern.

Randwick har verkligen fått ett lyft. Vi var där i söndags morse.

Så ljuvliga bilder på katterna och det klart man ska äta från tallriken, hur ska man annara få i sig maten??

Hunters pappa Alex jobbar på puben där. Emmie älskar Alex och han har lärt sig att säga puss och Emmie kommer springandes. Han är väldigt lik Oskar både i sätt och utseende.

Kan inte fatta att ni snart åker och att sedan äntligen livmödern ska bort. Emmie gör sin op den 30e så ni kan sympatisera med varandra, men du slipper en tratt runt halsen;)

Ha en underbar resa och var rädda om er.

Pussssssss

Anna sa...

Jo och vi kan inte vänta tills vi har tid att se filmen. Tom Hanks var så bra i Captain Phillip så jag tror han kommer vara lika trovärdig i denna