augusti 28, 2016

Palm Beach

Här kommer en liten uppdatering gällande Plan A. Inte mycket har hänt egentligen annat än att mannen som Åsa har kontakt med, har mailat över namnet på företaget som sköter om löneutbetalningar och annat administrativt. Det tyder ju på att han verkligen ser positivt på detta. Den här veckan hoppas vi på mer information och förhoppningsvis ett kontrakt inom kort.
Komiskt nog fick Lill-Åsa i veckan frågan av sin chef om hennes planer för 2017. Lill-Åsa har nämligen kontrakt som förlängs ett år i taget. Hennes nuvarande går ut i december och nu ville chefen höra om hon var intresserad av att förlänga. Vad svarar man då? Lill-Åsa valde att vara ärlig och berätta som det är. Det var uppskattat av chefen och med ett löfte att hon får stanna hur länge hon vill om Plan A inte blir verklighet. Det känns skönt, tycker Lill-Åsa.

I onsdags firade vi lill-lördag med en god kyckling- och baconpasta.

IMG_0583

I den här korsningen säger vi hejdå till varandra varje vardagsmorgon. Det är det vi vill komma ifrån. Alltså inte palmerna och allt det vackra, utan att säga hejdå till sin fru varje morgon.

IMG_0585

Maverick verkar sköta kisseriet bra nu. Vi tycker dock synd om honom då vi är två hönsiga mammor som har total koll på hans kissvanor.

IMG_0586

Han är dock fortfarande vit på vissa ställen på kroppen efter rakningen under första besöket hos veterinären. Så charmigt. Vi älskar hans vita rumpa.
Vår kattvakt Alice smsade i helgen och berättade att hennes älskade katt Ernie somnade in framför värme-elementet i helgen. Så sorgligt då det var hennes första katt. Han har dock bott de senaste åren hos hennes mamma i Adelaide. Alice ska åka ner till Adelaide nästa vecka men hon hann alltså inte dit för att säga hej då :(
Nu ser hon fram emot att bo hemma hos oss i september och gosa med Morris och Maverick.

IMG_0588

Igår, lördag var vi mest hemma och pysslade hemma. Vi var nämligen inte riktigt säkra på att Maverick hade morgonkissat så vi ville ha lite koll. Ja ni hör ju hur hönsiga vi är.

Vi satt på baksidan och lyfte näsorna mot solen och lyssnade på Sara Mohammad som sommarpratade. Mycket intressant.

Efter det blev det några vändor med kortspelet 500. Vi fick vinna en gång var vilket ju kändes väldigt rättvist.

På kvällen chattade vi med Oskar och Danielle och de föreslog en biltur till Palm Beach på söndagen. De har ju bil och det blir ju så smidigt då. Självklart ville vi det!

Vi fortsatte sen lördagskvällen med en tacogratäng och slappade i största allmänhet.

IMG_0590

I förmiddags blev vi upplockade av Oskar och Danielle.
Helt galet vad mycket vi inte har sett av Sydney fast vi snart bott här i sex år. Oskar som bara har bott här i tre år har sett så mycket mer på grund av att han jobbar i olika förorter nästan varje vecka och åker runt i bil. Väldigt kul för honom tycker vi. Han får se så mycket vackert.

IMG_0591

Framme i Palm Beach!
Stranden ligger nästan 5 mil hemifrån oss.

IMG_0593IMG_0594IMG_0595

När vi kom dit var en marknad i full gång. Denna dag ägde även en annorlunda löpartävling rum. Den heter Pub2Pub och går ut på att man ska springa mellan pubar. Det är en springtävling i vår smak.

IMG_0596

Oskar säger hej

IMG_0598

Oskar och moster.

20160828_121911

Oskar och Danielle hittar bra i dessa områden och guidade oss till Boathouse.

20160828_123928IMG_0600IMG_0601IMG_0602

Fina paret.

20160828_124034IMG_0605IMG_0606

Vi drack en öl på bryggan med benen dinglande över bryggkanten och pratade om livet. En söndag blir inte så mycket bättre än så.

IMG_0609

Jo söndagen kunde lite bli bättre. Vi fick se en bush turkey. Kalkoner som lever vilt. En ny upplevelse för oss stadsbor.

IMG_061120160828_132406IMG_0619

Sen körde Danielle vidare mot Newport.
Där ligger en av Sydneys största pubar. Tänk er den största uteserveringen i formen av en enormt stor food court utomhus med olika sorters mat och barer. Dessutom leksplatser för barnen och plats för hundar att springa runt.

IMG_0624

Helt fantasiskt ställe.

IMG_0625

Ni ser ju hur nöjda Lill-Åsa och Oskar är.

20160828_142117IMG_0626

På vägen hem gjorde vi något helt nytt. Oskar sa att vi måste köpa med oss en roadie att ha på vägen hem. Det ville ju tanterna prova.

En roadie är alltså en alkoholhaltig dryck man intar i bilen. Det var första gången för oss. Vi gick förbi en drive in spritaffär och köpte med oss lite godis.
Man kan dock bara dricka en, annars blir man alldeles för kissnödig. Om man inte är professionell förstås. Men det är inte vi.

20160828_160214

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Å, som jag hade velat vara med er i dag ❤️

Anna sa...

Vilken härlig dag ni fick ❤

Skönt att Maverick kissar som han ska!


Plan A är så spännande! Nu får de snabba på så vi vet vad som händer. Tålamod är ju inte vår starka sida

Puss och ha en fin vecka

Anonym sa...

Kul med utflykter. Förstår att det finns många olika fina ställen att se. Ni verkar ha det fint. Kram Birgitta

Anonym sa...

Jag hade också velat vara med. Det var därifrån Lennarts snickare var ifrån. Få se om vi hinner med Palm Beach i januari. Ser helt underbart ut.
Kram