augusti 07, 2016

Norsk kattvakt

Maverick har varit ganska sänkt hela veckan. Han fick ju starkare antibiotika den här gången och vi tror att han kanske blev illamående av dem. Han har bara sovit, ätit och kissat.

Här ligger de och försöker ha full koll på området. Ibland fräser det till där uppifrån och då är det katten Jack som sitter på andra sidan fönstret och retas.

IMG_0429

I måndags gick vi till jobbet med lite ont i magen av oro för om Maverick skulle kissa. Då hade han inte kissat sen veterinären tömde hans urinblåsa åt honom dagen innan.
Det var svårt att koncentrera sig på jobbet och strax innan lunch ringde Åsa veterinären för att fråga om råd. Han sa då att ju förr vi kan åka hem och kolla till honom desto bättre. Lill-Åsa gick då till sin chef och frågade om hon kunde ta ut några semestertimmar då hennes lilla hårboll var sjuk. Det fick hon självklart.

Fortfarande inget kiss i lådan när Lill-Åsa kom hem vid lunch.
Hon låste då in sig på badrummet med Maverick, en skål kattmjölk och kisselåda av enklare modell och vattnet rinnande från kranen.

Maverick ser dock skeptisk ut.

IMG_0431

Först drack han upp mjölken och sen tröttnade han nog på att Lill-Åsa stirrade på honom så han gick fram för att lukta lite på den nya lådan.

IMG_0434

Bingo! Katten kissar. Detta firades senare på kvällen.

IMG_0436

Lill-Åsa på väg hem från jobbet och nästan hemma med lätta steg en fredag eftermiddag.
Nästa helg kanske Lill-Åsa måste åka till Brisbane på jobb så därför kände vi för att ha extra mycket hemmamys den här helgen.

IMG_0441

Efter Lårdan blev det hemleveranspizza i vanlig ordning.

IMG_0444

Maverick ska ju egentligen äta specialkost men den maten tycker ingen av killarna om. Vi har därför googlat en del och inser att vi kan nog fortsätta att ge Maverick Acidurin och ge honom vanlig kost som vi häller vatten över. Vi har dessutom nästan helt slopat den den hårda maten.
Igår kväll åt han sin sista antibiotikatablett så nu hoppas vi att han ska återgå till sitt normala jag.

IMG_0445

Igår lördag pysslade vi lite med våra hus på Koh Lanta. Vi ska beställa lite nya möbler till Secret Garden bland annat. Efter 6 års uthyrning behöver en del bytas ut. Nya garderober, sängbord, TV-bänken och sovrumsgardinerna.
Vi ska prova att få hem det från IKEA med hjälp av våra nya agenter på Apple Travel.
Det händer mycket på Secret Garden just nu. I över en månads tid har vi haft daglig kontakt med alla våra grannar på en chattgrupp på Facebook. Stefan som bor i hus A2 bor där på heltid vilket gör det hela så mycket enklare.
Ett av projekten är att vi ska få vår egen transformator. Det gör att vi slipper ha kontakt med Papa i Lanta Mansion. Vår lösning kring elen har dessutom varit temporär så nu ska vi få riktiga elstolpar och inte såna som nu lutar så mycket att de känns som att de ska falla ner över vårt hus.

Två såna här garderober hoppas vi bland annat ska stå på plats i huset när vi kommer i september.

xc

Den här veckan har vi verkligen haft skitväder i Sydney. Veckan som kommer ser tack och lov bättre ut.

Idag fick det bli en klassisk publunch i Paddington.

IMG_0449

Det blev närmare bestämt på balkongen på Royal Hotel i 5 Ways. Det är roligt att titta på folk när man sitter där. Vissa går i shorts och T-shirts och andra med mössa och täckjacka.
Vi är ju svenskar så vi kör något mittemellan. Lagom är bäst.

IMG_0453

Vi beställde in en jättegod kycklingschnitzel med aioli och pommes.

IMG_0450

På vägen hem träffade vi på en katt som var så kelen så vi trodde ett tag att hen skulle följa med oss hem. Vi döpte hen till Doris. Den och alla andra katter vi såg på vägen. Vi vill gärna ha en Doris och en Molly framöver.

20160807_143107

Morris ville ha kärlek när vi kom hem. Det passade bra för Åsa hade ändå några minuter att slå ihjäl i väntan på eftermiddagens besök.

IMG_0454

Vi ska ju som bekant till Sverige/Singapore/Koh Lanta snart. Vår vanliga kattvakt, Alice kan tyvärr inte passa killarna hela perioden då hon ska till Adelaide för att bli moster.

Vi har länge funderat på hur vi ska lösa problemet. Åsa hittade i veckan en hemsida som heter Happy House Sitters.
På fem minuter hade vi hittat en tjej (som senare visade sig vara från Norge) som ville bo hos oss och ta hand om våra killar i de fyra nätter som vi behövde hjälp med. Gratis!

Hon flyttar in hos oss och hyr ut sin lägenhet i Surry Hills på Airbnb för att få in lite pengar. Smart tjej!
Hon har just varit här för att gå igenom allt hon behöver veta om våra katter och om huset. Jättetrevlig tjej och vi kan prata svenska med henne. Katterna kommer förstå henne perfekt :)

Vi tror också att Mavericks ångestdämpande medicin hjälper för när vi kom upp på övervåningen för att visa henne runt låg han helt tufft kvar på kistan. Det har aldrig hänt. Hon fick till och med gå fram och klappa på honom! Eller också var han helt paralyserad av skräck…

IMG_0456

5 kommentarer:

Marie KJ sa...

Hoppas, hoppas att medicinen hjälper! Måste vara jättejobbig att ha ångest och vara rädd för så många/mycket.
Marie äntligen i höglöp. Körs till parning i morgon 👍🏼

Anna sa...

Men vilken underbar lösning med kattvakten. Ge henne vårt nummer om hon behöver hjälp med något.

Vad häftigt att ni redan kan se sådan skillnad på maverick. Helt otroligt.

Ja nu räcker det med den här vintern. Bring on spring.

Ha dn fin vecka puss

Mamma/sväris sa...

Heja Maverick. Hoppas det ska funka nu då! Och vad roligt med en norsk tjej som ska passa killarna när ni är ute och viftar på er.
Kram

Anonym sa...

Skönt för honom med egen toa ❤️ Skönt för er att det löste sig så bra med kattvakt❤️
Själv försöker jag lösa upp knutar med en foam roller 😖😖😖 Hurts like hell
Kram
Gun

Anonym sa...

Vad skönt att det ordnar sig med Maveric. Med husdjur är det så, att de ger så mycket kärlek och glädje. Men också oro, när de inte mår bra. Kramar och klappar till er och katterna. Birgitta