augusti 13, 2016

Plan B

När Lill-Åsa var liten älskade hon en bok som handlade om pingvinen Pablo som alltid frös.
Nu hittade hon den på ebay på engelska och blev så sugen att äga den igen.
Den är lika bra på engelska och hennes arbetskamrater gillade den också. Alla har nu läst den.

IMG_0459

Vi skulle ju egentligen göra om våra katter till innekatter.
Helt stört omöjligt. Om ni hade sett hur de sitter utanför badrumsdörren på morgnarna när Åsa har duschat klart och jamar ända nerifrån tassarna. Så där med huvudet lite på sned. Då hade ni förstått.

IMG_0467

Dessutom behöver Maverick röra lite på sig då han blir lite för stillasittande när han bara är inomus.

IMG_0468IMG_0471

Dessutom är ju våren på intågande och att då behöva ha altandörrarna stängda skulle bli ohållbart.

IMG_0475

Ser ni Batman i bilden?
Vi är på väg till jobbet och Maverick sticker upp sina söta öron ovanför hustaket.

20160811_071528

På fredagar när det är casual Friday brukar ofta de indiska tjejerna på Åsas jobb klä sig i traditionella kläder. Så vackra men det verkar så svårt att gå på toaletten.

Åsa klär sig självklart också alltid i svensk folkdräkt på fredagar. Närå.

20160812_110548

Botanical Gardens hade förut en glaspyramid. Bild lånad från internet.

Den är nu borta och har ersatts av The Calyx som är en utställningshall för olika trädgårdsevenemang.

IMG_0477

Det kändes som att våren tjuvstartade lite i veckan. I onsdags hade vi 23 grader.

IMG_0478

Lill-Åsa hade ingen större arbetslust i fredags och tog en lite längre lunchrast och knatade runt i Botanical Gardens.
Som tur var slapp hon åka till Brisbane och jobba i helgen. Det tackar vi för.

IMG_0486IMG_0481IMG_0485

Vår vintertradition är ju att vi beställer hem pizza på fredagar. Katterna är inte så förtjusta i pepperonipizza så igår köpta Lill-Åsa hem räkor enbart för killarna. Morris är väldigt exalterad och hängde delvis i Lill-Åsas pyjamasbyxor.

20160812_190411

Det här med att skaffa jobb och kunna arbeta på distans var inte så lätt visade det sig. Åsa har kontaktat en massa folk och fått i stort sett samma svar av alla. De har många jobb här i Sydney åt henne men inte om hon vill jobba på distans.
Vi har ju inte gett upp än men vi måste ju självklart ha en Plan B.

Så här ser Plan B ut.
Om vi inte ska flytta till Koh Lanta i år så vill vi ändå kunna skynda på processen lite grann. Då blir planen att istället flytta när huset väl är avbetalt om ca 2 år.
Vi vill inte chansa och åka utan säker inkomst med ett huslån att betala av. Om det skulle skita sig då och vi har tagit med oss katterna dit blir det otroligt krångligt att få med sig katterna tillbaka till Australien. Karantän i typ 1 miljon år. Och då kommer ju både vi och katterna vara jättegamla.

Ja, nu tillbaka till Plan B och hur vi kan påskynda processen.
Vi bor ju idag väldigt dyrt och dessutom är det något fel på oss, ärligt talat. Så fort livet hamnar för mycket i vardagslunk så vill vi ha något nytt.
De här två sakerna kan man kombinera och göra till något bra.

Om vi skulle flytta till något billigare här i Paddington med omnejd så blir det ju ett sämre hus med lägre standard. Det är vi inte så sugna på. Dessutom skulle det i så fall vara kul att lära känna någon ny närförort till Sydney.

Imorse tog vi tåget in till stan.

IMG_0489

Vid Lill-Åsas jobb bytte vi till buss 202 som tog oss över Harbour Bridge. Vi passerade Åsas jobb och åkte vidare i 8 minuter till Cammeray.
Ingen har hört talas om detta område men det visade sig vara ett litet smultronställe.
Vi fick en känsla av Randwick i miniformat.

IMG_0491IMG_0492

Dagen innehöll tre visningar för skoj skull. Bara för att känna av området och för att se vad man får för pengarna.

En tvåvåningslägenhet på nedre botten med stor och fin uteplats för 300 dollar (ca 2.000 SEK) mindre i veckan. Det är ganska mycket pengar.

Bilder från annonsen.
Kök med dörr ut mot uteplatsen.

Vardagsrum och matsal, också med dörr ut mot uteplatsen.

Vårt foto på gästrummet som idag fungerar som barnrum.

IMG_0493

Också i gästrummet.

IMG_0495

Golven var jättefina i hela lägenheten.

IMG_0497

Och finast av allt var trappen. Dessutom en fräsch toalett på nedervåningen och ett badrum med både dusch och badrum på övervången.

IMG_0500

Det är ju inte lika fint som på Sutherland Street men vi skulle kunna få det jättefint där och området kändes jättemysigt.

IMG_0501

En bonus skulle också vara att vi båda får närmare till jobben. Åsa skulle kunna gå på 20 minuter och Lill-Åsa skulle se fram emot att promenera över Harbour Bridge på morgnarna.

Som sagt, väldigt likt Randwick.

IMG_0502IMG_0503IMG_0505

Våren är som sagt på gång.

IMG_050620160813_105605IMG_0509

Lägenhet nummer två låg en kvarts promenad längre bort, mot havet. Kanonläge om man har bil och båt. Och vi har varken eller.

IMG_0515

Utsikten från balkongen var det inget fel på. Men då skulle ju våra katter bli tvungna att bli innekatter men på en fin balkong med väldigt schysst utsikt.

IMG_0517

Sen gick vi tillbaka till samma lägenhetskomplex men en annan lägenhet för en tredje visning. Hua. Fula heltäckningsmattor och orenoverat kök så vi var bara inne och vände.

Det var sen dags för lunch.

IMG_0518

Vi delade på en pulled pork burger och den var det inget fel på men pommesarna var lite för tjocka och ölen var inte tillräckligt kall.

IMG_0519

Så vi gick vidare.
Det fick bli en öl på The Public.

IMG_0520

Där var ölen kall och god.

IMG_0521

Ja blir det nu Plan A eller Plan B?
Åsa har ett viktigt samtal att ringa på måndag. Håll tummarna för oss.
Vi har nu satt en deadline för vårt beslut.
När vi kommer hem från semestern ska beslutet fattas. Då kommer naturligtvis inte lägenheten som vi gillade idag finnas kvar.
Svårt det här.

Ett beslut som inte var så svårt var att gå in på vår underbara djuraffär i Edgecliff på vägen hem. Våra katter är inte så bra på att dricka vatten. I veckan påminde Anna oss om att katter tycker om att dricka vatten i rörelse. Vi har därför nu införskaffat ett stycke vattenfontän.

Vattnet kommer upp ur det svarta hålet och rinner nerför rännan.
Vi hoppas att detta ska fånga deras intresse så att de dricker lite mer och undviker kristaller i urinen.

orca_share_media1471064014617

Vi brukar ju blogga på söndagar men förhoppningsvis ska vi hänga med Oskar och Danielle imorgon och äta lite lunch efter att Danielle har kommit i mål efter löpartävlingen City to Surf. Det ser vi fram emot.
Ha nu en bra helg!

5 kommentarer:

Anna sa...

Vilken ljuvlig lägenhet och vilket område! Plan B låter toppen och ska vi vara lite ego så blir ju vi glada då vi får behålla er längre men självklart hoppas vi på plan a så ni får påbörja ert nya liv.

Ja att hålla katterna inne på heltid låter ju otroligt svårt i längden... glad att det verkar fungera. Toksöta kattbilder ❤

Ha dn mysig

Anna sa...

Fick inte fortsätta skriva för mobilen på det andra inlägget.

Ha en underbar dag med Oscar och Danielle. Micke springer också C2S men startar med eliten så han ska snart åka. Jag kommer stå i Rose bay med lite kompisar.

Vi håller alla tummar och tår för måndagen. Finns det någon agent som har kontakter i Malaysia också? Puss

Marie KJ sa...

Spännande. För mig gör det inget om ni blir kvar ett par år. Då hinner vi till Sydney en gång till innan ni flyttar. Och kul att få se en annan del av Sydney då :) Ska ni ändå till Lanta över nyår?
Jag förstå precis känslan av att ha katter som vill ut. Våra är ju lika i stugan. Nu har ju inte de fått gå ut på länge eftersom Marie varit löpig, Malala har verkligen njutit nu när Marie varit borta. Nu får de inte komma ut mer den här säsongen. Hoppas på ungar och att vi får kastrera Marie så får de vara innekatter i stan och utekatter på Getryggen.

Kram Marie

Anonym sa...

Kur att se nya fina bilder från Sydney. Ni är verkligen inte rädda för besvär med flyttning. Säger jag som bott på samma ställe i 40 år. Katterna är förör gulliga.
Jag skall åka på minisemester med min syster. Tåg till Helsingborg. Se på parken vid Sofiero, åka båt över till Helsingör. Två nätter på hotell. Skall bli så roligt. Hans får vara hemma med Tessan. Kramar från Birgitta

Mamma/sväris sa...

Javisst påminner det nya området om Randwick. Ser väldigt trevligt ut! Det måste jag väl ha passerat när jag åkt bussen norrut över bron till Nelson bay?
Ni brukar ju lyckas väl när ni letar boende, så det gör ni säkert nu också.
Trodde aldrig ni skulle hitta nåt bättre än Randwick men det gjorde ni! Det blir ju nåt speciellt med alla ställen man trivs på, men vackrare omgivning än Paddington lär nog bli en utmaning. Lycka till, få se var ni bor när vi kommer i januari.
Vilken lycka för killarna att få komma ut och röra på sig. Jag antar att Maverick kissar som han ska nu.Hoppas det!
Kramar