augusti 21, 2016

Tillbaka till Plan A

Vi har haft fint väder hela veckan. Vi har kunnat promenera till jobbet varje morgon och även hem när orken har tillåtit.

IMG_0527

Åsa jobbar vidare på att utveckla den stora appen som ska lanseras innan jul. Det här är hennes chef som ritar och förklarar hur han vill att saker ska fungera. Kristallklart, eller hur?

20160815_113157

Ni kanske kommer ihåg från förra bloggen att ett viktigt samtal skulle äga rum i måndags. Personen var dock svår att nå och när han väl ringde tillbaka satt Åsa upptagen i möten.
I onsdags morse fick de äntligen tag på varandra men han var på väg in på kurs och Åsa stod på tåget. De hann dock prata så pass länge att Åsa steg av tåget med ett stort leende på läpparna.
Mer detaljer skulle diskuteras 17.30 samma dag.

Åsa började under eftermiddagen bli lite bubblig i magen. Var det nervositet, månne? När man är lite bubblig i magen och dessutom har magen full med fjärilar av nervositet finns det inget som hjälper bättre än ouzo. Det är sen gammalt.
Som en stöttande och förstående fru sprang Lill-Åsa förbi sprithandlaren för att inhandla en flaska. Och se där, extrapris och allt.

Sen sket sig hela planen. Gubbjäveln ringde redan när Åsa satt på tåget på väg hem! Nykter och jävlig fick Åsa ta samtalet :)

Han berättade under samtalet att 30% av alla konsulttimmar läggs på underkonsulter och att eftersom de känner Åsa så vill de gärna gå vidare och anlita henne. Han bad Åsa skicka ett mail med önskad lön och en CV som han dessutom skulle skicka vidare till den ansvarige för Singapore-kontoret. Hon inkluderade även att hon kommer att vara i Singapore den 16 september och gärna träffas för ett möte.

Samtalet lät alltså väldigt positivt och vi är fortfarande lite chockerade över svängningen i hur vi nu ser på framtiden.
Från att när vi bloggade förra helgen när vi hade en 20-80 sannolikhet för Plan A till att vi nu vågar oss på att säga att det är 80-20.

Under veckan som kommer ska Åsa kontakta denna man igen för att höra mer om detaljer och även be om att få någon skriftligt att hänga upp hela vår plan på. Åsa har redan nämnt att hon behöver någon säkerhet för att kunna ta steget då vi ju har ett huslån att betala av de närmaste åren.
När Åsa kom hem så satt ändå ouzon väldigt fint för att lugna de där  fjärilarna.

received_10154493155178331

På Flodgränd byggs det för fullt. Dock inte på vårt hus.
Våra nya grannar fortsätter att skicka oss uppdateringar varje vecka via deras vän på ön. Väldigt uppskattat!

IMG_9855

Vi blev dock lite fundersamma över att inget händer på vårt hus. Vad då, ska vi bara få en pool?
Vi har nu fått svar från Thomas om att han måste göra klar grunden på deras hus först då han annars inte kan komma in med cementbilen om vårt hus står i vägen.

Men på grannarnas hus har det hänt jättemycket på bara en vecka så vi ser fram emot att få se framsteg på vårt hus också snart.

IMG_9856

Och nu tillbaka till veckan som gått.

Det här är teamet som Åsa jobbar med. Bara en enda som är född i Australien. Mångkulturellt så att det förslår.

unnamed

Fredagkväll innebär ju Lårdan och pizza. Killarna fick naturligtvis ett par räkor var.

IMG_0537

Det har ju gått bra för Sveriges damer i OS. Lill-Åsa vaknade tidigt på lördagsmorgonen och smög ner och satte sig framför TVn med en knäckemacka och en kopp kaffe.

Katterna blev helt chockade över Lill-Åsas beteende när hon stog upp och boxade i luften av upphetsning under slutminuterna av matchen. Med stora ögon satt de och stirrade på henne. Inget normalt beteende på Sutherland Street.

Silver är inte heller fy skam.

IMG_0538

Sol hela helgen. Något som speciellt Morris uppskattar. Ja vi också förstås.

20160820_090637

Vi började morgonen med lite kattgos på baksidan.

Vi ägnade sen några timmar till att göra en total inventering av allt vi äger. I ett Excelark har vi nu allt uppskrivet med kryss i tre olika kolumner, Slänga, Sälja eller Skicka. På det vi ska sälja har vi även uppskattat ett pris.
Det här alltså en förberedelse för om det skulle bli en flytt till Koh Lanta om några månader.
Då det är så dyrt att skeppa möbler runt halva jorden, kommer vi sälja det allra mesta. Dessutom vill ju få möjligheten att inreda ett nytt hem igen. Det är ju så galet roligt.

IMG_0540

På kvällen lagade Lill-Åsa sin första nasi goreng. Den blev inte så snygg men den blev väldigt god. Vi kollade på Ernst och gick och la oss tidigt.

Idag söndag, upptäckte vi att vårlöven har spruckit ut på den soliga sidan av uteplatsen. Vi tror att det kommer mycket tidigare än förra året på grund av att jakarandaträdet inte står där och skuggar.

IMG_0541

Även söndagsmorgonen fick en seg start med kattgos.

IMG_0542IMG_0548IMG_0553

Vi kände för en utflykt idag då vi ju var mest hemma igår.

Manly stod på dagens schema. En färjetur från Circular Quay.

20160821_13044920160821_131640IMG_0561

Vi gick den vanliga vägen då vi båda två var ganska hungriga på lunch. Vi tänkte välja något nytt ställe att äta på, men nä så blev det inte.

IMG_0563

Såja, god lunch och fantastisk utsikt.

IMG_0565IMG_0567

Ölen var det inget fel på heller. Stor, kall och god.

20160821_135953

Mycket folk på stranden fast vi fortfarande har vinter.

IMG_0568

Vi kände dock att stan är full av vårkänslor.

IMG_0569IMG_0570IMG_0572

Det var alltså här vi åt lunch.

IMG_0573

Efter ett besök på Nordic Fusion (där vi köpte lite saltlakrits) tog vi färjan mot stan igen.

IMG_0574IMG_0576

Sen var vi hemma i lugna Paddington igen.

IMG_0577

Ja, då kör vi snart måndag igen men nu är det bara 23 dagar till Lill-Åsa går på semester och 25 för Åsa.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Å, så spännande!! Har jag varit i Manly? Kanske när vi åkte på den där kryssningen? Här har vi inga vårkänslor utan just tvärtom, höstkänslor. Men vad gör det, jag gillart ❤️

Snart ses vi, ialla fall 50% av er:)

Anna sa...

Ja vilken trevlig vändning! Tänk om allt går i lås åker ni ju snart...

Tack för hjälpen med hockeyn Åsa. Känns som det är vårt fel att de förlorade då vi slutade heja när vi åkte iväg;)

Otroligt härliga vårbilder, särskilt på Morris❤❤

Ha en fin vecka och alla tummar hålls som vanligt
Puss puss

Hans sa...

Spännande Åsa! Håller tummarna så de vitnar.

Anonym sa...

Väldigt fina bilder på katterna. De är dekorativa. Spännande att följa er planer för flytt till Thailand. Kram Birgitta