oktober 18, 2014

Vilken kalldusch!

Vi saknar naturligtvis våra små kissar. Då är det skönt att få en liten uppdatering från Alice på Instagram.
Det här var från i torsdags och våra killar höll avståndet kan man ju säga.

33

Foto från idag. Det börjar ta sig…

IMG_5549

Fredag

Vi packade inte ens upp utan åkte direkt ner till Easy Bar för lunch. Vi var skithungriga. Det blev fried rice och green curry chicken och en varsin kall under tak med regnet som öste ner.

IMG_5542

Vi ville ju inte åka hem i regnet så vi hasade oss några meter till massagen. Det blev en varsin thaimassage och Åsa tyckte det gjorde ont både här och där medan Lill-Åsa tyckte att det gjorde mindre ont än vanligt. Det blir så när man inte har så mycket muskler.

Middag i Saladan och huvudet lämnade vi tydligen hemma för vi tog inte ett enda kort där. Vi åt i alla fall på Black Pearl för vi ville att det skulle vara folk på restaurangen och där brukar det alltid sitta folk.
Sen åkte vi hem för en sängfösare. Men det gick inte. Vi tog en klunk men insåg snart att sängen kändes mycket mer lockande. Det blev en tidig sänggång på Djungelstigen A1.

Lördag

Klockan ringde 06.00 som vanligt. Vi hade glömt att stänga av den. Inte gjorde det någonting. Då får vi bara ut mer av dagen.

Vid 7-tiden körde vi lite morgongympa. Anna försöker tappert få oss i bättre form :)

IMG_5548

Morgonens powerwalk började med att vi hittade en mammakatt med hennes typ 8-veckors lilla unge. Mamman såg inte riktigt fullvuxen ut hon heller och hon var alldeles för smal. Vi ska nog åka till Lanta Animal Welfare och berätta var de finns så att de kan hämta upp dem och ge dem mat och adoptera bort dem till någon snäll familj.
De stackars missarna bodde bland skräp och glasbitar.

Hyfsat fint väder på morgonen och vi har fått lite färg. Lite sådär spritt ni vet. Där man glömt att smörja in sig. Lill-Åsa har en snygg rosa cirkel på överarmens baksida och Åsa har röd mage och lår upp till shortskanten. Mycket snyggt.

Sedan åkte vi hem och tog en kalldusch. Vi har inte duschat varmt sen vi kom till Thailand. Först var det fel på hotellets dusch i Phuket och när vi kom hit till huset visade det sig att det är fel på våra vatten/värmepumpar. Igen. Tydligen så beror det på att vattnet som kommer in är skitigt så det kloggar igen och då brinner det i kontrollpanelen. Ja vi kan inte så mycket om sånt här som ni förstår. Det enda vi fattar är att nya pumpar är beställda och att vi kommer få en söt räkning och att vi nog kommer att få fortsätta duscha kallt så länge vi är här. Jäklars, vad fasta i hullet vi kommer bli.

Sen blev det en moppetur. Man vill ju kolla att ön är sig lik. Det tycker vi nog men några nya restauranger och husbyggen har tillkommit sen förra året.

Lunch blev det på Khao Yai.

IMG_1874

Utsikten är det inget fel på. Det har blivit högre växtlighet så man ser knappt havet.

IMG_1875

Vi åt bland annat en papaya-sallad som var smarrig och väldigt stark. Ändå beställde vi mediumstarkt.

IMG_1876

Sen skjutsade vi en tyska uppför den branta backen. Hennes polare satt på deras moppe men den motorn klarade inte av att ta dem båda upp.

Utan tyskor på mopparna gled vi vidare mot Long Beach för en massage på Castaway. Det blev en thai och en oljemassage.

IMG_1877

Det är sig likt där.

IMG_1878

Konst på deras fina toalett.

IMG_1879

Sedan åkte vi till Saladan för att handla på Lanta Mart. Vi råkade sen bredsladda in på marknaden. Den gamla.
Tydligen sög det i shoppingtarmen för hoppla, vad vi spenderade. Vi gick in på ett konstgalleri, Koh Lanta style. Där råkade vi köpa tre tavlor till huset. Den söta konstnären fattade inte riktigt vad som hände. Vi var inte inne mer än 5 minuter men vi visste på en gång vad vi ville ha.
Vi behöver lite mer färgklickar på våra vita väggar och dessutom ska vi byta ut den stora tavlan som sitter på vardagsrumsväggen. Den har varit med om alldeles för mycket.
Imorgon klockan 10.00 kommer han förbi med tavlorna och sätter upp dem. Snacka om service!

Sen skulle Åsa köpa ett par flipflops. Där fanns plötsligt Crocs-kopior till Lill-Åsa för 280 bath. Typ gratis och Lill-Åsa har ju aldrig varit så märkesfixerad.

Våra nya skor för dagen.

IMG_1882

2 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Khao jay är detvd utsiktsplatsen tro. Dom är för roliga era av killar. Ska bli kul att se dom när ni kommer hem. Gud vad jag längtar efter massage. Det fanns en äkdre kvinna som masserade alldeles intill Tre systrar på Long Beach.Glöm inte att titta in på Papillon. Jag har mailat honon om att få hyra rummet i mitten på mars en vecka. Ha det då gott
Kram på er

Anna sa...

Vilka fina tavlor! Kan inte vänta att se dem på plats! Tavlan över tvn har ju fått lite stryk plus killen vi bad sätta upp den satte ju inte riktigt den där vi bad honom sätta den...

Så härligt att ni tar er tid att blogga puss