oktober 12, 2014

Biverkningar, nytt jobb och William Street Festival

Tisdag

I tisdags trodde Lill-Åsa att hon fick en hjärnblödning under ett möte på jobbet. Hennes arbetskollega satt och pratade med henne och Lill-Åsa visste inte om hon hade svimmat eller om hon sov men hon hörde ändå vad kollegan sa. Långt borta liksom. Helt omöjligt att förklara men läskigt var det.
Lill-Åsa är ju lite överkänslig för mediciner och det visade sig efter ett läkarbesök och EKG att alla symptom var biverkningar av en ny nässpray. Den kommer hon inte ta några fler gånger.

35

Fredag

Åsa var lite sen hem då hon åkte förbi sin nya arbetsplats för att hämta upp ett anställningsavtal. Ett nytt jobb!
Hon ser så mycket fram emot att få byta arbetsplats och få lite nya intryck. Att få byta chef mot någon som faktiskt har värderingar som platsar i 2014. Hon kommer dessutom få tre svenska kollegor. Bara en sån sak.

Här på nittonde våningen mitt i stan ska hon jobba, när hon inte är ute hos kund vill säga. Typ 10 minuters gångväg från där Lill-Åsa jobbar. Skönt att inte vara så långt ifrån varandra. Förut hade vi en brojävel emellan oss.

51

Medan Åsa hämtade upp kontrakt, skapade Lill-Åsa mer konst. Vår utetoa ska få fungera som ett litet konstgalleri för hennes skapelser. Tavlor blandat med lite kort på kungligheter. Det blir skitbra. :)

36

Skapelsen från i fredags och lördags ser ut så här.

50

Lördag

Maverick är ju som sagt lite kaxigare än Morris. Han ger sig iväg på äventyr och Morris skulle nog gärna följa med men han vågar inte riktigt. Han sitter nedanför och tittar upp mot Maverick när han balanserar på planket.

48

Om jag bara vågade…

37

Efter idag tror vi dock inte att Maverick kommer vara lika flitig på att hoppa över planket. Just nu ligger han under täcket i vårt sovrum och är skitsur. Våra grannar har kommit tillbaka efter lång tid utomlands. Vi har faktiskt undrat över våra grannar som aldrig synts till men det visar sig att huset ägs av en ung tjej som driver ett eget IT-företag och nog skiter pengar. Hon har jobbat utomlands under en längre tid men är nu tillbaka. Huset har fyra sovrum och är supermodernt. Trädgården är det inget fel på heller. Den trädgården var tidigare Mavericks. Inte undra på att han nu är sur. Han hoppade upp på staketet i vanlig ordning och där stod det helt plötsligt en massa folk som tyckte att han var söt. Som en oljad blixt sprang han upp och dök under täcket.

Oskar hörde av sig och undrade om vi inte skulle träffas upp på lördagen. Nicco är tillbaka i stan efter fyra månader på en farm långt utanför Alice Springs.

Oskar med en massa kompisar var allihopa i Paddington på William Street Festival och drack gratis alkohol. Det lät ju himla roligt.

I affären Nudie Jeans som ju är ett svenskt märke, delade de ut gratis svensk öl.

39

Skägg-Oskar som också tycker om gratisöl.

44

William Street där festivalen var, är samma gata som vi var på husvisning på för någon månad sedan. Vi älskar området!

47

46

Efter lite gratisdryck gick vi till puben för en liten enkel middag och dryck. Vi har ju katter så vi rundade av strax före 19.00. De vill ju ha mat varje dag de små liven.

38

När man åker hem i tid så hinner man ju även med kvällsmys.

45

41

Nu är det bara tre dagar kvar till Thailand. Idag när vi var på Kmart för att köpa bikinibyxor till Åsa hittade vi de ultimata krokarna till badrumsdörrarna på Djungelstigen. Såna där som hänger över badrumsdörren i samma förger som handdukar och badrumsmattor. Dessutom så passar det ju så bra med apor när vi har så mycket apor kring huset.

43

Sedan hade Anna kommit med ett bra initiativ på att träffas upp på en picnic i Centennial.

40

Underbart väder hela helgen. Vi har till och med bränt oss lite idag. Vi förstår inte riktigt när det hände då vi inte riktigt varit i solen så mycket.
Vi pratade om vår kommande resa med Herr och Fru Holmström och de har flugit med Malaysian ett par gånger och tipsade om att boka ett rum på flygplatsen i Kuala Lumpur att sova i innan avgången till Phuket. Vi har ju 5,5 timme att slå ihjäl där och tiden mellan 03.30 och 09.30 är ju inte så där lattjo att tillbringa på puben. Ett sånt rum är nu bokat och nu kan vi se fram emot resan ännu mer.

49

Nästa blogg kommer vi att skicka upp från Thailand. Vi ses då!

3 kommentarer:

mammaxtre sa...

Vilken otäck biverkning! Grattis till nytt jobb! Så skönt att slippa ha en brojävel emellan er :-) Thailand låter underbart. Njut bara njut.
Kram

Marie KJ sa...

Vad är Demazin? Har googlat men jag har inte lyckats hitta vad det är mot? Slemmlösande?
Herre Gud så skäggig Oskar är, å andra sidan ser det välansat ut så det klär honom.

Vad gör ni med katterna när ni är på Lanta?

Kram Kram

Anonym sa...

Bra att du bytte medicin! Tokigt och läskigt med biverkningar. Vad var du för sjuk?
Vilken konstnär du är syrran <3
Kul med svenska kollegier Åsa :)
kram
Gun