oktober 23, 2014

Thaisushi

Onsdag

Vi var på väg till Saladan när himlen öppnade sig. Åsas hjälm har ingen skärm så hon såg inte ens två meter sig för allt blinkande mot de hårda och stora regndropparna.
Vi fick tänka om och stanna på Klong Dao. Lill-Åsa fick åka hem för att byta kläder eftersom det såg ut som att hon hade stått i duschen med dem på.
Under tiden tog Åsa ett bord på Fat Monkey och beställde in en varsin Mai-tai.

Det var fullsatt igår igen.
Det finns inget tak mellan bar- och restaurangdelen så därför sprang personalen med paraply fram och tillbaka. Troligen mest för att inte få regn på maträtterna de bar ut.

IMG_2006

Under ett uppehåll i skurarna svishade vi hem och tittade på halva filmen Wish I was here. Verkar mycket lovande.

Wish-I-Was-Here-Poster-slice-585x330

Fredag

Vi fick i morse ett mail från Bambie där hon skrev att hon planerade att åka till Krabi idag. Där skulle hon bland annat köpa svarta stenar till vår baksida.
Internetuppkopplingen är lite sådär i vårt hus. Speciellt om man har en iPhone. Då får man stå i duschen om man ska få någon täckning. Det kan ju vara ett irritationsmoment på semestern. Vi har därför bestämt oss för att skaffa ett eget internetabonnemang för bara vårt hus. Vi tror faktiskt att de andra husen har en hyfsad uppkoppling men vi är längst bort ifrån routern.
Nu jävlar blir det fiber till A1. Fint ska det va. Det har vi inte ens i Bondi.
Bambie skulle ansöka om detta åt oss idag när hon ändå åkte till Krabi. Hon är bra hon, Bambie.

Efter de vanliga morgonrutinerna drog vi till Saladan för lite shopping. Normalt sett är det oftast för varmt att gå runt på marknaderna på dagtid men idag har det duggregnat och inte varit mer än 28 grader. Först gick vi runt på den gamla marknaden där vi köpte fler foppatofflor.

Sen gjorde vi en liten paus i shoppandet och åt lunch i Saladan.
Ett nytt ställe för oss som säljer sushi. Mycket gott i värmen.

IMG_2010IMG_2011

Ja vi är ju för guds skulle inte i Japan så det fick även bli en red curry med kyckling.

IMG_2012

Vi måste nog säga att vår favoritmassage är på Serenity i Saladan.
Typ 100 baht dyrare för en behandling men väldigt proffsigt. Lill-Åsa har hittills somnat på varenda massage och det har inte gjort ont en endaste gång. Tills idag. Här på Serenity vet dem vad de gör, om man säger så.
Linserna var fan på väg ut ur ögongloberna.

IMG_2013

Efteråt får man sitta på deras baksida och titta ut på vattnet och dricka te och äta frukt.

IMG_2014

Som ni ser finns det fortfarande ingen bro men det händer saker och har vi tur är det en bro där nästa år när vi kommer. En färja mindre.

IMG_2015

Serenitys mysiga baksida.

IMG_2017

Det ploppar upp nya 7 Eleven som svampar ur jorden. Den här ligger direkt till höger på restauranggatan i Saladan. Vid vattnet alltså. Inte långt ifrån Serenity.

IMG_2018

Dagens inköp blev ett salt- och pepparkar till huset, en liten träskål hem till Bondi och foppatofflor som vi ska ha på baksidan och klippa gräsmattan i.
Det är Åsa som har på sig de rosa.

IMG_2020

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vi har aldrig haft problem med Wi-Fi:n på Djungelstigen och vi kör ju bara IPhone/IPad. Konstigt.

Jag gillar massagen på stället bredvid indianen men å andra sidan har jag aldrig fått en dålig massage på Lanta/Thailand. Somnar också ofta.

Sushi är gott när det är varmt ute men jag skulle nog inte äta det i Thailand. Finns det något på menyn som innehåller skaldjur och ingefära tar jag det (och det gör det alltid) :)

Satan vad det regnar på er!

Mamma/sväris sa...

Där har jag också varit och fått massage och te. Jättemysigt ställe! Bra med ett sushiställe. Ska man vara så länge som jag så är det gott med någon annan mat än thai. Jag brukar också ta en greksallad hos greken.
Kram

anna sa...

Åh vad allt låter underbart. Massage och god mat! Till och med tropiskt regn låter mysigt.
Värmen har kommit hit så det känns mysigt.

Vi fick alltid sitta på bron för skype samtal så det är nog ganska vettigt med lite bättre internet. Även när vi bodde hos gro hade vi ork lem. Vi var utan i omgångar där, ibland i en hel dag.

Puss