oktober 06, 2014

Morris, Maverick och Monsterspindeln

Lördag

Medan Åsa var på yoga planerade Lill-Åsa veckans mat medan hon åt frukost.

10

Så fort vi har dörren till baksidan öppen så ser vi inte så mycket av Maverick. Han har fått smak friheten utanför 65 Anglesea Street och hoppar över planket för nya äventyr.

Här nöjde han sig dock med att njuta i solen på tomten.

30

Vi slumrade på en filt på gräsmattan hemma i ett par timmar innan vi började med middagen. Snacka om livskvalitet. Kvällen blev odramatisk med grillning av hamburgare och TV-tittning.

Söndag

Vi hade lite ärenden att göra i Bondi Junction. Lill-Åsa shoppade nämligen utan Åsa förra helgen när hon köpte sina linnen. Hon trodde att hon skulle klara av det här på egen hand eftersom hon köpte samma sorts linne förra året. Men nä. Storleken blev inte godkänd av Åsa. Alldeles för stora så nu blev det till att köpa tre stycken nya i rätt storlek. Tur att de bara kostar 4 dollar styck (24 kronor).

Vi gick hem och dumpade det vi köpt och gick sen österut mot stranden för att äta lunch.

11

20

Vi hade 33 grader igår så vi frös inte.

26

Vi blev lata och tog bussen hem.
Tidigare på dagen hade vi köpt tre små tavlor på Target till vårt lilla utedass.
Lotta har ju varit så snäll och skickat tre vykort på svenska kungafamiljen. Tanken var ju att vi även skulle ha kort på den engelska kungafamiljen för att fylla upp med men det verkar inte finnas att köpa här. Vi får se om vi hittar några.
Men för att fylla upp väggarna på dasset så behövde vi en tavla till.
Lill-Åsa bestämde sig därför för att hennes tavla var färdigmålad nu.

16

Efter det projektet la sig Lill-Åsa på spikmattan ute i trädgården då hon hela dagen hade haft ont i det ena skulderbladet.
Det här var hennes utsikt från spikmattan. Innan hon somnade. Lill-Åsa som annars aldrig kan sova på dagtid somnar alltid när hon ligger på en spikmatta.

23

Vår säng har knakat och gnisslat något förskräckligt den sista tiden.
Vi har tidigare försökt att fixa det men inte lyckats. Den tjuriga sidan kickade in och Åsa gav sig på eländet igen igår medan Lill-Åsa låg på spikmattan.
När Lill-Åsa vaknade upp från sin skönhetssömn gnisslade inte sängen längre och det var nybäddat. Nu är Lill-Åsa nyfiken på vad som kommer hända nästa gång hon somnar på spikmattan.

Kvällen var varm och vi ville självklart äta ute. Vi grillade igår igen.

19

Lill-Åsa är trevligt sällskap vid grillen.

14

Maverick visar upp sig en stund på planket innan han drar ut på äventyr igen. Morris står kvar på tomten och följer honom med blicken. Han är inte så äventyrlig av sig han inte.
Morris provade ju att hoppa över planket en gång för en tid sen men gjorde ju lite illa sig i benet och sen dess är han lite mer försiktig.

12

När vi tog sista tuggan på middagen började det tokblåsa och kallare luft svepte in över Bondi.

13

Medan blåsten ven utanför satt vi inne med varsin katt i knäet och tittade på Ginas värld. Har ni inte sett det så kan vi rekommendera detta lite annorlunda reseprogram. Hon är bara 23 år men känns väldigt mogen.

33

Klockan 04.30 behövde Åsa gå upp på toaletten. Nere på nedervåningen lekte killarna med en monsterspindel. Hon skrek rakt ut och Lill-Åsa kom sömndrucken nedrullandes nerför trappen. Förstår katter vilka spindlar man kan leka med och vilka som faktiskt kan vara livsfarliga? Klockan 04.30 orkar man inte forska i giftigheten på spindeln så vi tog inga risker utan Åsa, spritt språngande naken, gav spindeln en rejäl flygtur genom trädgården. Troligtvis föredrog den nog det framför att vara killarnas leksak.

Måndag

Fantastisk känsla att vakna upp en måndagsmorgon och vara ledig.
Vi åt frukost ute i vanlig ordning.

Då framför allt Maverick nu är ute och ränner vill vi ha halsband på dem. Maverick har ett rött band men det syns knappt då han har mycket päls i nacken. Morris är så fin i sitt gröna band.

15

I det här huset har vi såna där gammeldagsa fönster som de ofta har i amerikanska filmer. Såna där som man skjuter uppåt ni vet.
Idag tänkte vi putsa fönster och insåg att de är helt omöjliga att tvätta när man inte kan nå dem utifrån. Mittendelen är således fortfarande tämligen skitiga på alla våra fönster. Men det får vara så. De är i alla fall renare än vad vi hade i Randwick i många år innan vi anlitade den professionella fönsterputsaren.

Idag tog vi en promenad till Double Bay för att köpa billigt vin igen.
Här är det är fint träd som blommar med fina vita blommor.

29

Fin gatuskylt.

27

Förra gången vi var i Double Bay blev det ingen bärka så det fick bli två den här gången. Vi började med en lunch på Golden Sheaf Hotel som  har fått väldigt bra betyg för sin mat. Vi håller med.

22

Vi åt pulled pork tortilla som vi sköljde ned med varsin öl.

21

Sedan gick vi till The Royal Oak Hotel och satt utomhus i fönstret.

28

Åsa provade en ny öl. Det gjorde inte Lill-Åsa.

18

Double Bay är verkligen en rik förort med snobbaffärer. Många på puben tar in flaskor vin eller champagne istället för öl. Ändå känns det väldigt avslappnat och vi trivs himla bra där.

24

Vi skulle egentligen tagit bussen hem men den går bara en gång i timmen och då hade vi ju varit TVUNGNA att ta en öl till medan vi väntade. Vi räknade då snabbt ut att vi kunde ta en taxi hem för de pengarna istället. Mycket korrekt, 14 dollar (88 kronor) kostade det att åka från Double Bay hem till oss.

När vi öppnar vår ytterdörr kommer en ishavsvind emot oss. Det känns som att vi har haft en A/C på på full blås.
Vårt hus har fortfarande inte värmts upp fast vi nu haft det varmt en längre tid. Sovrummet börjar dock bli lite varmare då ju värme stiger så i natt har vi sovit med fläkten på för första gången.

Nu när det är varmare ute har vi gallergrinden låst när vi inte är hemma så att katterna kan komma och gå som de vill. Oftast ligger de trots det i vår säng och sover när vi kommer hem.

17

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vad härligt med långhelg. Vi sa just det, tank om man kunde jobba deltid och alltid ha 3 dagars helg.
Katter borde ju vara tåligare mot insekter/råttbett erc tänker jag eftersom de annars skulle vara mer vanligt med skadade/döda katter.
Både jag och Axel använder spikmattan flitigt, vet inte riktigt Axels motiv men jag gör det för att somna. Efter 10-15 minuter så känner man ju hur John Blund kommer med sina sömnflingor.

Ska kolla efter kort med engelska kungafamiljen!

Kram

Mamma/sväris sa...

Vilken underbar trädgård ni har. Förstår att ni älskar den. Synd att det är så kallt på vintern i huset. Men hör ni , ni får nog ta och tänka på vad ni ger Maverick. Han har blivit en riktig tjockis.
Kram

Anna sa...

jag somnar också direkt på spikmattan. Kan vakna fyra timmar senare på natten med hål på hela ryggen, ibland är jag prickig när jag vaknar upp. Bästa sömnpillret.

Skönt att katterna har baksidan, härligt att ni kan lita på dem att komma hem igen. Jag är ju så hönsig så jag tycker det låter läskigt men ni har ju succesivt vant er. Läskigt med spindeln men som Marie säger så har de säkert full koll. Kanske deras mamma har en plansch de får titta på med spindlar man kan leka med och spindlar man ska strunta i.

Vädret är verkligen underbart nu. Kan inte fatta att vi ska få ha det så här fram tills i april maj. Så underbart.

Ny vecka och på söndag ses ju vi!!
Ha det gott
puss och kram