oktober 03, 2014

Skogens konung

Tidigare i veckan

Vi har ju såna här blommor i vår trädgård. Våra blommar också men inte så mycket som i Botanical Gardens.

1

Det är sjukt mycket pollen i Sydney just nu. Så pass mycket att Lill-Åsa plockade ut linserna och nu har glasögon till jobbet.
Problem är ju att hon bara ser skärmen om hon trycker näsan mot den eller sitter på 4 meters avstånd.
Problemet är nu löst. Läsglasögonen utanpå bara. Hon blir ganska rejält mobbad på jobbet men vad gör det när man kan se vad som faktiskt står på skärmjäveln.

I bakgrunden ser ni Alice som kommer bo i vårt hus och ta hand om missarna när vi är på Koh Lanta. Hon ser nog lika mycket fram emot dessa dagar som vi. Hon älskar katter och dessutom tillbringar hon i vanliga fall fyra timmar per dag på tåg då hon nästan bor i Canberra.

2

Tisdag

I tisdags firade vi att vi stått ut med varandra i hela 16 år :)
På Lill-Åsas jobb ville de också vara med på ett hörn och fira lite.
De har använt Google translate och lyckats ganska bra, eller hur?

6

Lill-Åsa kom hem först och tjuvstartade firandet lite då Åsa var tvungen att stanna kvar hos kund lite.

5

Vi hade en helt fantastisk kväll då vädret visade sig från sin bästa sida. Vi satt ute i trädgården och var romantiska hela kvällen och behövde inte ens fundera på om vi behövde ta på oss mer kläder.
Det visar sig dock att vi har ganska mycket mygg i vår trädgård. På onsdag morgon såg vi därför ut som knölvalar. Nu ska vi köpa citronellaljus.

3

Snällaste Lotta har skickat ännu en vykort till vårt utedass.
Tusen tack, snälla gulliga du.
Vi fick även ett jättefint kort från mamma/sväris. Det var så pass fint och svenskt så det kommer också hamna på väggen på dasset.
Temat är ju kungligheter, och älgen är ju skogens konung. Så vi följer ju temat.

4

Fredag

När man sitter på tåget när himlen är så där löjligt blå och det dessutom är fredag innan långhelg, blir man så där löjligt lycklig.

7

När man går hem från jobbet är man ännu lyckligare.

89

Vi fick tidigare i veckan ett mail om att flighten mellan Kuala Lumpur och Phuket är inställd och att vi därför hade blivit inbokade på en senare flight. Detta innebär att vi kommer missa färjan till Koh Lanta på torsdagen.
Först tyckte vi inte att det var så himla bra. Sen tänkte vi om.
Vi gör en liten minisemester av det och bor på hotell i Patong Beach, Phuket istället och tar färjan dagen därpå.

Där får vi lite kontraster och det kan ju vara kul. Kommer ju inte direkt att vara tomt på barerna där som det ibland kan vara på Koh Lanta i oktober.

Vi har idag bokat hotellnatten och det är svårt att välja då det finns så otroligt mycket att välja på till bra priser.
Här är poolen på hotellet The Charm Resort vi till slut valde.

7594306_121_z

Nu är det bara 11 dagar tills vi åker. Men först ska vi njuta av en långhelg då vi är lediga på måndag för att det är Labour Day.
Fint väder ska vi få också.

Trevlig helg på er alla fina!

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Åsa: Köp progressiva glasögon när ni är i Thailland! (i Sverige hade arbetsgivaren köpt glasögon för terminalarbete till dig)

Vilken härlig helg ni ser ut att ha framför er, och för att inte tala om resan, grymt avis. Älskar Lanta (även om jag aldrig varit där i oktober, utan bara i januari*2 och maj)

Varje gång jag ser våra Monarker i tidningen eller annorstädes tänker jag att "jast ja, ska ju köpa ett kort till Åsorna" Än har jag inte köpt något.

Trevlig helg på er ♥

Mamma/sväris sa...

Vilka härliga, goa arbetskamrater du har.Jag håller nog med Marie när det glasögon;-)
Vilken underbar tid ni har framför er nu. Alla blommor och växtliheter som nu är på väg. Och snart sitter ni på planet till Thailand. Och inte dröjer länge innan ni är på väg hit. Det ska bli så himla roligt. Hoppas ni kommer att bo här några nätter. Ni får gärna bo här hela tiden men jag gissar att det är fler som vill ha besök av er.
Några veckor senare är jag på väg till Thailand.
Ha en trevlig långhelg nu. Puss