september 15, 2012

Många rabatter

Fredag

Medan Åsa jobbade hade Lill-Åsa en shoppingdag. IKEA, Coles, vinaffären, thaiaffären, blomsteraffären och grönsaksaffären.
Ja, det där med vinaffären. Som vanligt när vi bantar, inser vi efter ett tag att livet är för kort för detta lidande :)

Vi äter fortfarande sunt men vi sköljer ner det med lite vin.
I alla fall på helgen.

Våra två favoritmeloner inhandlades på grönsaksaffären, vattenmelon och rock melon.

IMG_0592

Här ser ni en kombination av både IKEA, blomsteraffären och grönsaksaffären. Fruktfatet inhandlades alltså på IKEA.

IMG_0595

Poppe var hemma och det blev nachosfredag. En riktig mysig middag med intressanta konversationer.

Lördag

Vi har middagsgäster nästa lördag och innan dess ville vi köpa till lite saker till köket/vardagsrummet som inte har känts riktigt färdigt. Det har ju fått växa fram successivt under det här året vi har bott i Randwick.

Vi har saknat en klocka i köket. Vi hade spanat in en på Freedom men den kostar $199 och det tyckte vi var lite väl mycket för en klocka.
Det var nu vårt rabattflax började. Klockan som vi föll för kostade $65 men var nedsatt till $55. Vilket kap tyckte vi. Vi gick sen till kassan på Myer och killen sa då $13.99 efter 75% rabatt. Jag tackar ja. Det kallar vi rabatt.
Lite 70-talsstuk över den på något sätt.

IMG_0599

Blommorna ovanpå vitrinskåpet köpte Lill-Åsa på IKEA igår. Väggen bredvid har känts lite tom och idag hittade vi en tavla på Target för $99. Trodde vi. 50% rabatt på alla tavlor idag. Fint som snus.

IMG_0600

Vi fick flytta på tavlan med stränderna som ju tidigare satt där klockan nu sitter.

IMG_0601

Om tre veckor vid den här tiden sitter vi och suger på en GT i luften. På väg till Thailand med den här nya resväskan. 40% rabatt.
Satt som en smäck. Lätt är den också. Vi skulle egentligen köpa en Samsonite men den här var både rymligare, lättare och billigare. Den hade även 10 års garanti vilket känns tryggt.

IMG_0605

Vi har under ett tag gått och spanat in en brödrost. $119 för en brödrost har dock hittills fått oss att avstå. Idag var det dock 15% rabatt på den plus att Åsa råkade ha sönder kartongen när hon öppnade för att kolla att det var rätt färg. Vi fick den då lite nedsatt för den trasiga kartongen och han slog in $95 i kassan. Fortfarande väldigt dyrt men vi tyckte att vi hade gjort såna kap att vi var värda detta smycke till brödrost.
Hade vi bott i Sverige hade vi aldrig köpt den men här rostar vi bröd varje dag. Vi har faktiskt slitit ut vår förra. Den här har dessutom plats för fyra bröd vilket är bra när vi får besök i december.

IMG_0597

På köksbänken har vi alltid olivolja och vinäger framme och det här tyckte vi blev lite mer stilrent än att ha själva flaskorna framme.

IMG_0596

Nu har vi sån beslutsångest. Laga mat hemma eller gå ut och äta?
I-landsproblem i allra högsta grad.

4 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Urmysig (:-)) klocka. Det är vårrea på gång i Sydney ser jag. Jättefina greger ni köpt. Ja tänk, bara tre veckor kvar till Thailand. Jag undrar när jag kan börja titta efter billiga resor i mars? Det är så roligt att ha något att glädjas åt nu när den kalla och mörka hösten närmar sig!
Kram

anna sa...

Mycket snygg klocka! Vilket pris, snacka om tur.
Wow, har Target så snygga tavlor. Billigt också.
Vi måste också köpa en till resväska, en av våra gick sönder på senaste resan.
Kul med en massa nytt till lägenheten, alltid roligt att piffa upp, ännu roligare när man inte blir ruinerad.
Ha en fortsatt fin söndag.
Puss

Birgitta sa...

Kul med nya saker. Skönt att längta efter att få resa.

Victoria sa...

Wow, vilken snygg brödrost! En sån vill jag också ha!