juni 30, 2012

Nu är Pontus på väg till Sverige

En något trött och sammanbiten Pontus packade ihop det sista i förmiddags innan vi åkte ut till flygplatsen.
Han hade inte kunnat somna då han legat och planerat resan till Sverige hela natten. Resfeber tror vi att det kallas :)

För att inte bara behöva gå och vänta på att få åka ut till flygplatsen gick vi till Dick Smith och köpte oss en ny kamera. Vi ska ju förhoppningsvis få se valar och delfiner under veckan som kommer och då är det så tråkigt med vår kamera där de bara ser ut som prickar på havsytan. Vår gamla kamera har dessutom troget tjänat oss i över fyra år och vi har varit väldigt nöjda med den. Det fick därför bli ytterligare en Canon. Lite tjejigare och betydligt nättare.

IMG_6788

Efter kameraköpet gick Åsa och fixade naglarna så att de nu färgmatchar den nya kameran.
Lill-Åsa gick iväg på 70 minuters thai-tortyr. Hon har haft så galet många knutar i skulderbladen den senaste tiden så det känts som ett enda stort blåmärke. Den här thaimassören använda nästan bara armbågarna när hon manglade ryggen och nacken. Lill-Åsa har aldrig haft så ont i hela sitt liv utan att svimma. Det stack i armar och händer och hon fick till och med nervryckningar i ansiktet. Om hon hade haft anlag för att få huvudvärk hade hon nog legat till sängs nu. Men nu mår hon bra!

När Lill-Åsa var färdigknådad ville Pontus åka till flygplatsen. Det är ju så tråkigt att bara gå och vänta. Vi stoppade en taxi och 20 minuter senare var vi framme.
Han checkade in, vi åt lunch och sen sa vi hejdå vid säkerhetskontrollen. Vi pratade sen med honom på telefon när han satt sig på flyget och tyvärr fanns det inga skärmar i sätena och han hamnade ett säte ifrån en tvååring. Han skulle försöka byta plats om planet inte blev fullt. Vi hoppas att hans resa blir bra trots allt och att han kan sova större delen av resan. Innan vi skiljdes fick han 500 thaibaht att roa sig med på Bangkoks flygplats. Gossebarnet har en liten förkärlek för den flygplatsen och han hittar lika bra där som i sin egen ficka.
Om två veckor är vi på flygplatsen igen för att möta honom. Vad jobbigt det hade blivit om vi fortfarande hade haft delad vårdnad med två veckor i varje familj. Ett jävla rännande till flygplatsen och en son med konstant jetlag.

Vi två tog sen bussen direkt hem till Randwick för att handla lite ingredienser till middagsmaten. Ikväll ska det bli kycklingsoppa.

Sen var det självklart dags att prova den nya kameran.
Åsa gick upp på altanen och tog först ett foto med den gamla kameran i ett försök att zooma in Wedding Cake Island. Det ska tilläggas att det nästan var dagsljus när fotot togs.

IMG_6789

Ännu mer inzoomat och nu med nya kameran.

IMG_0010

Ett foto med den gamla kameran mot stan. Fint men mörkt.

IMG_6795

Samma vy med den nya röda.

IMG_0012

Det blir en tidig kväll ikväll då vi ska åka till stan imorgon bitti och hämta hyrbilen. Sen bär det av mot Nelson Bay.
Det är 21 mil dit så det kan jämföras med sträckan Stockholm-Borlänge. Där tror vi likheterna upphör :)

Vi kommer inte ha någon tillgång till internet nästa vecka men vi kommer naturligtvis blogga från mobilen och sen lovar vi också att blogga med de fina fotona från vår nya kamera när vi kommer hem nästa söndag.

Ha en fortsatt trevlig helg!

3 kommentarer:

Hans sa...

Ixus är bra! Ha en riktigt trevlig semester. Ser fram emot fina valbilder.

Anna sa...

Förstår att han var pirrig. Synd att det inte fanns skärmar:( han skulle ha fått låna vår iPad om vi visste det. Hoppas att inte resan blir för långtråkig.

Kul med ny kamera! Bilderna ser jättefina ut och stor skillnad mot den gamla.

Kör försiktigt! Väderprognosen ser fin ut för veckan.
Ha en helt underbar vecka. Stor puss

Gun sa...

Wow vilken skillnad på Canon och Canon. Det har hänt mycket på fyra år :-) Ska bli kul att se bilder från Nelson Bay. Jag tror inte heller de är så likt Borlänge :-)
Poppe är en rutinerad resenär så det blir nog bra :-)