juni 23, 2012

Midsommardagen

Titta vad vi fick av Marie för lite mer än en vecka sen!
Det finns några saker som saknas i vårt hushåll då vi ju byggt upp ett hem från grunden det senaste året. Nu kan vi stryka bricka från den listan.

IMG_6778

I tisdags flög Åsa en sväng till Gold Coast i Queensland för att utbilda säljare i QlikView-applikationen som hon byggt. Där var det varmt och skönt. På flyget hade hon en liten förkylning som sen under onsdagen utvecklades till en tämligen komplett bondförkylning. Nästan lika förkyld som en man skulle ha blivit :)

Poppe har jobbat på McDonalds och har nu även börjat få stå i kassan och Lill-Åsa trivs fortfarande väldigt bra på sitt college. Vi får se om nästa vecka blir hennes sista där eller om hon får jobba vidare några veckor till efter semestern. På tal om semester så sitter Pontus på flyget om en vecka på väg till Sverige.

På tal om Sverige så var det ju Midsommarafton igår. Vi firade detta inte mer än att vi ställde fram vår lilla svenska flagga och dukade med dalahästservetter. Lite lagom och i morse var vi inte bakfulla heller :)

Vi kände för en sväng till Circular Quay och Operabaren idag.

IMG_6764

IMG_6765IMG_6766IMG_6767

Vi fattar fortfarande inte det här med hur folk klär sig. En del går omkring i shorts och T-shirt och andra i jackor och varma skor. Vi tillhör den sista kategorin fast vi är svenskar. Det är ju inte kul att frysa och idag blev det ju inte mer än 15 grader.

IMG_6768

Den här utsikten i kombination med en öl är ju inte fel. Om 6 månader kommer Marie och Magnus hit och hälsar på oss. Då blir det definitivt något kallt att dricka här och då är ju vädret dessutom betydligt varmare.

IMG_6769

När vi kom hem från stan gick Lill-Åsa upp på altanen för att hämta ner tvätten.

IMG_6774

Varje gång man kommer upp där blir man nästan lite småreligiös av den fantastiska utsikten.

IMG_6771

Varje gång tänker vi också att vi måste spendera mer tid där uppe.
I vår så jävlars…

IMG_6773

Vi älskar verkligen den här lägenheten även om den läcker som ett såll. I veckan tog därför Åsa på sig förhandlingsvästen igen och lyckades pruta på hyran igen. Nu betalar vi därför ytterligare 3.384 kronor mindre i månaden. Enligt byggherren kommer denna sänkning dock bara bli aktuell i en vecka tills allt ska vara fixat. Han är rolig den där Albert och så sa han även i februari.

Nu sitter vi och väntar på att maten som vi beställt ska levereras. Lite småskönt en lördag då vi valde att blogga istället för att laga mat.

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vi ser mycket fram mot en öl med utsikt mot operahuset och kanske en måltid på altanen med den fantastiska utsikten! Och vad kul att nu gillar brickan. Har handlat massor av Maggan men gett bort nästan alla :)

Midsommardagen i Sverige bjuder på 13+ och regn, inte så kul. 3 veckor till semester!

Kram Kram

anna sa...

Skönt att det går bra för Pontus.
Trist med förkylningar, aldrig roligt.

Vilken fin bricka!

Vi har njutit som sjutton av vädret, det är ju inte tokvarmt men i solen och lä är det faktiskt riktigt skönt. Vi åt faktiskt middag ute i mörkret, riktigt mysigt och faktiskt varmt eller åtminstone inte kallt.

Ha en fortsatt mysig lördagkväll.
Puss

mamma/sväris sa...

Midsommarafton var solig och varm.ändå till kl -7. Sedan.öppnade himlen sig. Vi hann lagom in till.centrum. Där fick sätta.oss i baren och dricka drinkar och vänta på att regnet skulle upphöra. Det blir inte så många drinkar med det priset.
Det blev varsin två. Sedan trampade vi oss hem till Eugenia gatan. Lade oss vid 11 tiden och sov till 11.15 dagen därpå. Herre jisses!! Flög upp ur sängen. Om det ändå hade varit så att man hade varit bakis!
Nu har det slutat regna så nu tar vi våra hyrda cyklar och ser på den Gotändska landsbygden.
Kramar