juni 10, 2012

Veckan i sammandrag

Den här veckan har varit lite annorlunda då Pontus har jobbat kväll hela veckan. Vi är ju vana att äta middag tillsammans men det blir ju svårt om vi inte ska äta middag på McDonalds varje kväll :)
Han trivs jättebra och i och med den här veckan kommer hans timmar vara 12-20. Passar en morgontrött kille alldeles utmärkt. Hans chef var mycket nöjd med hans insats i fredags kväll och ville prompt bjuda honom på mat innan han åkte hem.

Onsdag

Vi brukar ju köra lill-lördag på onsdagar och det blev det även denna vecka, om än en lite annorlunda sådan. Lill-Åsas konsultbolag bjöd in till vin och ost och mingel. Man fick ta med sig respektive eller en vän så Åsa hängde glatt på. Mycket trevlig tillställning som vi sen avslutade med en middag på ett italienskt ställe i Randwick. Mysig kväll.

Torsdag

Lill-Åsa fick en lite försenad födelsedagspresent från sin ömma moder, Karim. Det här var bara en bonuspresent då hon ju på själva dagen fick en massa pengar att shoppa jacka mm för.

IMG_6734

Har ni sett vilka fina disktrasor? Dessutom korsordstidningar som vi ska mysa med på vår kärlekssemester om tre veckor.
I paketet fanns också en deckare och ett litet shoppingblock.
Tack mamsingen!

IMG_6736

Tidigare i veckan tog Lill-Åsa detta foto från Botanical Gardens som ligger precis utanför hennes nya jobb.

photo (6)

Lill-Åsa har fått en jobbinsikt. Hon älskar det här med att hoppa in där hon behövs och att inte ha något bestämt schema framöver. Semester kan hon ta när hon vill och trivs man inte så vet man ju att att det bara är för en period. Just nu trivs hon fantastiskt bra med att planera för läkares examinationer. Det bästa med att jobba så här är att slippa allt ansvar. Det märks ju dock i lönekuvertet men lönen är ändå inte tokig.
Hon fick frågan för ett tag sen om hon vill stanna kvar tills i mitten av augusti. Visst vill hon det men vi tänker inte avboka vår kärlekssemester första veckan i juli så nu väntar hon på besked om hon trots detta kan stanna kvar.

Lördag

Vi vaknade upp till dryga 13 graders värme i lägenheten. Friskt!
Vi är så nöjda med våra värmefiltar och värmefläkt. På dagtid är det kallare i vår lägenhet än utomhus. Som tur går det faktiskt rätt fort att få upp värmen med ACn på värme samt värmefläkten.

Vi tog en powerwalk i Centennial, handlade mat och vin, åt en lunch i solen på vår fina altan. Sen la vi oss på solsängarna som vi fått av Gun och solade våra bleka nyllen. Åsa somnade till och med och snarkade som en hel karl.
Såna här vinterdagar är helt fantastiska då man kan njuta av solen utan att varken bränna sig eller svettas. Man får färg men mer som det är i Sverige på sensommaren.

Lill-Åsa hade ju födelsedagspengar kvar som brände i plånboken. Det blev därför en liten sväng till shoppingcentret på andra sidan vägen. Två långärmade T-shirtar och ett 2-pack strumpor fick det bli. Och hon har ändå pengar kvar.

Sedan tyckte vi att det lät som en bra idé med en öl på puben Royal Hotel.

photo

Vi tycker ju om våra traditioner men de är ju inte skrivna i sten. Eftersom Pontus var ledig igår och inte i fredags blev det därför nachos igår istället. Det funkade bra det också.

Nu ska vi fortsätta att njuta av vår helg som ju är en dag extra så idag har vi lördagskänsla på en söndag. Det tackar vi drottningen Bettan för.

3 kommentarer:

Gun sa...

Vilken trevlig vecka (om man blundar för er lägenhets inomhus temperatur). Det är ju aldrig fel att få paket, sol och shopping i samma vecka.
Vad kul att det går bra för Poppe på jobbet :-) Det ska nog vara en cooling som Poppe för att klara stress jobb som McDonalds.
På onsdag åker André på lägerskola (konfirmation) till Grekland,http://hotelclubcosmos.info/
Inge synd om honom :-)
Kram till er alla

Marie KJ sa...

Man ska nog vara en speciell person för att gilla att jobba som inhyrd! Men vilken tur att ni finns!!
Eran vecka verkar toppen, särskilt det där att ligga på en solsäng men ansiktet i solen. Här är ingen sommarvärme :,( (ännu)

Kram Kram

anna sa...

Vad roligt att det går så himla bra för Pontus. Hälsa att han är superduktig!!

Vilka fina trasor! Sverige är verkligen världsbäst på roliga inredningsdetaljer!
De där solstolarna är ju kanon! Vintersolen är ju nästan den enda solen man söker upp, då är det ju inte för varmt att vistas i solen.
Jag saknar Spring st lite då jag hör om era svala nätter. Det finns inget mysigare att brassa på värmen i sängen och vara kall om näsan men varm om kroppen.
Njut av Bettans födelsedag, känns underbart att korta ner veckan och vara ledig en extra dag.

Puss