februari 22, 2012

Hej Helge!

Söndag

Vi fortsätter på samma tema. Nämligen, att om vi båda hade varit rökare hade vi bränt upp en massa pengar.
På tal om detta vill vi visa vad som går på TV mellan programmen just nu. I det här landet är man inte rädd att få fram budskapet på ett lite tuffare sätt.

Hua, det är så att man får mardrömmar


Dessa icke-rökar-pengar använder vi nu istället till att ta bra hand om oss själva. Det fick bli en timmes oljemassage på Guns massageställe här i Randwick. Mycket skönt men också mycket ont. Jösses så mycket knutar man har i axlar, nacke och rygg. Lill-Åsa som aldrig har huvudvärk har istället sin stress i knutar. Helt OK, tycker hon.

IMG_6158

Sen Lill-Åsa bytte jobb har knutarna som tur var minskat men hennes garderob har behövt en liten ansiktslyftning. Även hon behöver alltså numera se respektabel ut måndag-torsdag.
Vi åkte därför in till Westfields köpcentrum i city och köpte ett par byxor på Esprit, som verkar vara den enda affären som har byxor som faller henne på läppen. Byxorna heter Weekend fast det är ju bara då hon inte använder dem. En ljusgrå stickad tröja till vintern blev det också.

Maria har fått besök av en sjuksköterska som heter Anna. Vi mötte upp dem på en uteservering i Darling Harbour. Där drack vi öl, lyssnade på en kvinnlig trubadur och njöt av det underbara vädret.

IMG_6159

På vägen hem stannade vi fyra även till för en vätskepaus/kisspaus på en irländsk pub.

När vi kom hem hade vi fått ännu ett meddelande på vår omtyckta whiteboard. Det är klart att vi ska träffas alla fyra och på lördag har vi bjudit in henne på middag. Hon är så himla trevlig och Pontus bästa vän. De är födda samma år och samma månad med bara några dagars skillnad. Hon går inte i skolan längre utan jobbar på någon slags reklambyrå. Det är en mycket driftig brud det där.

IMG_6163

Måndag

Åsa tog som vanligt bussen in till city, bytte sen till nästa buss som tar henne över bron till North Sydney. När hon nästan var framme slogs hon av en jobbig insikt. Datorn låg kvar hemma i garderoben…
Jaha ja. Det var bara att vända. Tack och lov att man har ett sånt jobb som man har som gör att man kan jobba lika bra hemifrån. Hon skickade även ett sms till systra och frågade hur hennes dag såg ut. Slumpen gjorde att hon jobbade precis i närheten just vid lunchtid. Så trevligt! Anna kom över och en sund lunch intogs på ballisen. Åsa har nämligen påbörjat Scarsdale-dieten.
Den enda som tycks fungera för denna tjockis!
(Lill-Åsa vill här poängtera att hon inte har något som helst ansvar för den sista meningen)

Onsdag

Lill-Åsa tar rätt ofta en ganska rask promenad på 30 minuters under lunchen. Skönt, lite småsvettigt men nyttigt för kropp och själ. Nu vill inte Åsa vara sämre så idag lämnade hon North Sydney på lunchen, gick över motorvägen och hamnade här.

photo (1)

Små söta gator med blommor som luktade himmelskt och i bakgrunden syns skyskraporna i North Sydney. Sköna kontraster.

photo (2)

Lummigt och grönt.

photo

När Lill-Åsa gick sin promenad idag blev det en tvärnit precis innan hon kom tillbaka till kontoret. Hon blev så till sig så att hon glömde ta kort. Men precis så här såg den ut. Ugglan Helge.
Sitter den kvar imorgon ska hon försöka fotografera Helge. Hon hade ingen om att det fanns ugglor mitt i stan.

powerful-owl

Nu har vi haft lill-lördagsmiddag men idag fick Lill-Åsa dricka vin på egen hand. Det gick bra det med. Potatisen, såsen och den söta avslutningen fick Åsa bara titta på. Men oj så smal hon ska bli :)

5 kommentarer:

Mamma sa...

Så himla häftigt! Här går vi mot våren och igår droppade det från taket. Underbart! På fredag är jag ledig ska vi Skypa då ? Det var länge sedan. Kram kramkram

Mamma sa...

Så himla häftigt! Här går vi mot våren och igår droppade det från taket. Underbart! På fredag är jag ledig ska vi Skypa då ? Det var länge sedan. Kram kramkram

Marie KJ sa...

Jag trodde Åsa hade uniform på jobbet? Vilka fina bilder och vilken trevlig vardag ni verkar ha.

Kram på er alla

anna sa...

vilken bedårande uggla. Vi har bara sett ugglor två gånger, en var vit och flög över våra huvuden. Nog den coolaste naturupplevelse vi har haft. Otroligt konstigt att se dem i sådant bebyggt område som du gjorde.

Så roligt för Pontus att hitta en riktigt bra kompis som han klickar med på alla plan!

Tack för senast, det blev en bra start på veckan.
Du är så duktig som kör på trots alla frestelser!

Imorgon är det fredag redan, underbart!

Puss

Gun sa...

Va coolt med ugglor i stan, hoppas du kan foto den i morgon.
Var det nån av er som hade en kille sim massör? Hård i nyporna va ha kan jag lova, men nyttigt :-)
Det är så kul att veta vart ni rör er, att ha sett och upplevt det själv :-)
Sköt om er
Kram