januari 10, 2011

So long Korfu!

Söndag

Lill-Åsa har inte kunnat rita på datorn på länge då vi inte haft de rätta programmen sen datorn kraschade för ett tag sen.
Medan Lill-Åsa hade tvättstugan fixade Åsa lite program. Under tiden började vi med röjningen ovanför köksskåpen. Varför sparar man på sig så mycket skit som man egentligen vet att man aldrig kommer att använda? Mitt bland allt skit hittade vi Åsas gamla kaffeskedar. Den första fick hon i doppresent i maj 1969 och de 11 andra fick hon i födelsedagspresent genom åren.

Vi är inte såna som använder kaffeskedar i silver och dukar med fina kaffekoppar. Vi gillar muggar och använder inte socker. Beslutet om att inte ta med dem till Australien var därför enkelt. Vi googlade ett tag för att se om skedarna kunde ha ett värde.

När vi först hittade dem var de svarta och fula men efter lite silverputs (till höger) blev de så fina så.

IMG_1949

Vi insåg efter lite googlande att de var värda en hel del och vi beslutade oss därför att lägga ut dem på Tradera för att se om någon var intresserad.

IMG_1956

Middagen blev på Korfu på Åsen. Vi börjar ta farväl till några stamställen nu vilket faktiskt känns fantastiskt. Efter 13 år på samma ställen kan det kännas skönt att få bryta upp.

IMG_1961

Vi har enormt Greklands-sug just nu och vi kommer troligen att sakna Grekland mer än vad vi kommer sakna Sverige när vi flyttar. Med undantag för familj och vänner naturligtvis. Har man inte råd att åka till Grekland så får det bli en middag på Korfu en söndagskväll.

IMG_1962

När vi satt där ringde Åsas telefon och det var en kille från Västertorp som var intresserad av att köpa Pontus gitarr. Vi ilade därför hem för att avsluta affären.

IMG_1963

Imorgon är det vardag igen och Pontus börjar skolan efter jullovet. Vi kör en hel arbetsvecka för första gången på ett bra tag. Lill-Åsa jobbar dock sin sista hela vecka någonsin inom Kriminalvården. Smutt!

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Vad tiden rusar fram. Sista veckan på jobbet redan....

anna sa...

Vi saknar ju Singapore mera än vi saknar Sverige.
Pinsamt men sant.
Här är det en stor grekisk community så god grekisk mat är det inte svårt att få tag på.

Nej, nu ska vi ut och röra på fläsket innan det blir för varmt.
Smack