januari 02, 2011

Fula och fina hus

Vem hade trott att sex dagar på Irland kunde ge en sån jetlag! Lill-Åsa har sedan hemkomsten sovit ruggigt dåligt. Legat vaken alltifrån två till fem timmar varje natt. Vi har aldrig hört talas om jetlag när man kommer hem från Irland, speciellt eftersom de ju ligger en timme efter oss. Imorse när vi vaknade kände vi oss alla tre lite hängiga faktiskt. Vi kör lite Echinagard-droppar nu och hoppas på det bästa. Egentligen skulle vi till Vallentuna på middag idag men det känns bra att vi kan ses när vi alla är piggare. Och utan jetlag…

Nu åter till bloggandet om Irlandsresan.

Måndag på Irland

Efter en slö och skön förmiddag gick vi de dryga tre kilometerna in till Adare igen. Den här gången höll vi inte på att frysa ihjäl då de var några sköna plusgrader.

Alla hus är inte vackra på Irland.

IMG_1819

Karim och Åsa på Adares gator.

IMG_1821

Adares gator var väldigt leriga och Åsas stövlar såg för jävliga ut. Lervällingen stänkte ända upp till knävecken på baksidan av stövlarna.
 IMG_1835

Kolla vilka söta hus med halmtak det finns där. Ett sånt skulle man vilja ha.

IMG_1836

Vi skulle gärna komma tillbaka hit under sommaren och äta på denna uteservering.

IMG_1837

Är det inte pluttigt?

IMG_1838

Efter lite mer promenerande var det dags för lite lunch.

IMG_1824

Vi slog oss ner med granen på den ena sidan och brasan på den andra.

IMG_1839

När vi ändå var inne i byn passade vi på att bocka av ännu en pub, Aunty Lena’s. Vi hade som mål att hinna bocka av alla pubar i Adare men vi hann aldrig. Ännu en anledning att åka tillbaka.

IMG_1842

Så här mysigt var det moster Lenas ställe.

IMG_1843

Vi passade även på att handla mat och när vi kom ut från Centra började det regna. Regnet tilltog och vi insåg att vi skulle vara dyngsura innan vi kom hem. Men då. Där stod hon. Kvinnan i den lilla bilen. Hon frågade vart vi var på väg och skjutsade oss sedan hela vägen hem till stugan. Dessa underbara irländare!!

Karin fixade brasan och vi lagade en irländsk paj. Egentligen är det bara en vanlig köttfärspaj men Lill-Åsa dekorerade den med den klassiska irländska treklövern.

IMG_1844

Vi softade framför brasan och spelade mer spel denna kväll som visade sig bli den sista i huset.

IMG_1846

1 kommentar:

anna sa...

Ska bli spännande att se varför det här blev sista kvällen.

Husen är ju så söta att de nästan inte ser verkliga ut. Tänk att äga ett sådant hus.

Puss