augusti 16, 2009

Kräftor och storstädning

I fredags var vi hembjudna till Kocken på kräftor. Årets första.

När vi kom bjöds det på bubbligt och det är ju precis vad man vill ha efter en arbetsvecka. Kocken har fortfarande sommarlov även om hon varit in en sväng på kickoff i veckan. Stor fördel med att jobba i skolkök alltså.

DSC00319

Vi glömde tyvärr kameran hemma och mobilfoton har ju aldrig samma kvalitet inomhus som en riktig kamera.

DSC00320

Utsikten från Cathrines vardagsrum.

DSC00321

Kräftorna var goda och vi sörplade så att det stod härliga till.

DSC00318
 
Flaskan som Cathrine öppnar var ett vin som vi hade med oss och som vi verkligen kan rekommendera. Det heter Omaka Springs och kommer från Nya Zeeland. 89 pistoler på Systembolaget.

omakasprings2

Efter maten tog vi en taxi till Momma där det var knökfullt. Otroligt rolig kväll med massor av människor som vi känner. Den ena efter den andra kom in genom dörren under kvällen.

Lördag
Eftersom fredagen var så rolig blev lördagen mycket lugn. Lill-Åsa jobbade och när hon kom hem blev det filmtajm i soffan. Vi grät så att vi var alldeles svullna när vi sett färdigt på Marley & Me.

Söndag
Lill-Åsa åkte till jobbet och Åsa stack först ut och sprang och körde sen 30 minuter yoga. Sen har det tvättats och handlats innan dagens stora projekt drog igång lagom till Lill-Åsa kom hem.

Här ser ni det vi kallar "Före"

IMG_5252

"Efter"

2009-08 011
Ni som har barn vet att såna här lite aggressivare städningar görs med fördel när barnen inte medverkar. Vi har gått till soprummet i omgångar. Satan vad han samlar på sig. Bortsett från att det är bra med såna här röjningar ibland så hade vi denna gång ett annat syfte. Vi ska ju som bekant till Thailand i tre månader i vinter och planerar då att hyra ut lägenheten. Det här fotot blir nog det vi använder för att visa Pontus kvart. Eller kanske ta vi det övre…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kräftor är verkligen gott, den enda negativa är lukten på händerna dagen efter. Hur man än tvättar sig så luktar det dill dagen efter. För mig är den doften förenat med baksmälla.

Pontus rum fick sig verkligen en make over. Tänk att åka bort på semester och få komma hem till en sådan uppfräschning. Ah, drömma kan man ju alltid.

Ha en bra vecka
stor puss
Anna

Marie KJ sa...

Stada pojkrum kan jag med :o)
Tack for att ni hjalper mig att bloggas och for att ni ar reseledare!
Kramar fran mig