augusti 23, 2009

Irish coffee och Fanta till frukost

Onsdag

Lill-Åsa och hennes barndomskompis Jessica har försökt boka en lunchdate i snart två månader. Då Lill-Åsa har en arbetskamrat som försvinner lite då och då, blir det svårt att boka luncher. Han har varit försvunnen den här veckan också men tack och lov har de fått en extra resurs på kontoret så i onsdags blev det 1½ timmes lunch med Jessica.

Lill-Åsa och Jessica kom båda inflyttandes till Stockholm när de skulle börja i femman. Jessica pratade grov mjölbydialekt och Lill-Åsa pratade dalmål. Som tur var hittade de varandra. Klassfotot nedan är från åttan och Jessica är inringad. Som ni ser var inte puberteten så snäll mot Lill-Åsa.

Lunchen var väldigt trevlig men det är svårt att ta igen 22 år på 1½ timme så nu ska det bokas en middag med hennes sambo och son.

Lill-Åsas-skolfoto-i-åttan

Torsdag

Lill-Åsa gick till vår närbutik, Livs & Sånt för att handla sweet chilisås och höll på att vandra rakt in i dramatiken. Flera polisbilar gör ju att man börjar fundera på vad som kan ha hänt. Dagen efter fick vi svaret då rubriken i Metro löd "Mord i idylliskt villaområde". Så här skriver SVD
Vår teori är att ännu en svartsjuk man har mördat en kvinna. I det här fallet visade det sig vara exfrun. Är det inte lite galet att hittills under 2000-talet har 153 kvinnor (nu 154) mördats av sina män eller exmän i Sverige. Aftonbladet har nyligen haft en artikelserie om detta.
Man blir arg.

2009-08 037

Lördag

När vi vaknade smattrade det ordentligt på rutorna. Mysigt faktiskt när man inte har någonting planerat. Åsa tränade framför Wii och Lill-Åsa storröjde i klädkammaren. Det blev värsta träningspasset upp på vinden och till grovsoprummet. Framåt eftermiddagen drog vi oss upp till ICA och videoaffären. Vi såg Slumdog Millionaire som vi verkligen kan rekommendera. Himla bra!

Söndag

Idag sken solen när vi vaknade och vi var hungriga på frukost. Lill-Åsa har länge haft ett mystiskt sug efter Fanta. Därför blev frukosten lite annorlunda. Kanske inte helt enligt Socialstyrelsen rekommendationer för en näringsrik frukost. Dessutom intog hon en Irish Coffee till det. Det är inte så illa som det låter. När vi var i Dublin i juni köpte vi det billigaste snabbkaffet som fanns, Maxwell House Mild Blend som är så svagt så att Åsa får rysningar vid bara tanken på att dricka det. Så det är ju irländskt och det är ju kaffe. Voilà, Irish Coffee. 

Efter städning och fotografering av lägenheten som behövs vid eventuell uthyrning när vi är i Thailand, gick Lill-Åsa på en powerwalk och Åsa stack ut och sprang.

Svandammsparken, Hägerstens egna Centennial Park :)

2009-08 044

Här kommer Åsa springande från andra hållet lyssnades på Arash som sommarpratar.

2009-08 046

Lill-Åsas promenad blev nästan dubbelt så lång på grund av allt zick zackande runt alla sniglar. Här ser ni två som gått mot ljuset. Det var säkert en miljon såna här längs vägen. Bläää.

2009-08 052

Nu börjar det nya bostadsområdet mellan tunnelbanan och ängen vid Personnevägen bli klart. Finfina lägenheter ska det tydligen vara.
Dyra också.

2009-08 055

Nu är det officiellt höst. Någon har dragit ur proppen i poolen.

2009-08 057

Fantan kom fram även till lunch och den här gången hängde även Åsa på i tokigheterna.

2009-08 058      
Nu är det inte bara rådjur och ekorrar som springer utanför våra fönster. De senaste dagarna har vi sett ett par überharar, stora som schäferhundar springa omkring i skogen på baksidan. Vi har inte lyckats fånga någon på kort så här kommer Lill-Åsas illustration av en überhare.

Stora-haren

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Irish coffe och fanta till frukost! På mig ser det ut som det vore vardag. FAN vad stor och tung jag är. NU ÄR DET SLUT PÅ DET!

Anonym sa...

Halloj!

Vad roligt att träffa någon som man inte sett på så länge. Så känner jag med en hel del folk som man hittat igen på facebook men ingen verkar speciellt sugen på att komma hit för en lunch, så konstigt.

Jag klickade på länken på Aftonbladet när mordet hade varit eftersom det stod mord i villaområde i Hägersten.
Så underligt med dessa mord. Hur kan man mörda sin sambo eller fru? Har varit en hel del fall här i Sydney den sista tiden. Någon som hittats styckad till och med.
Nu var det faktiskt oxå en kvinna som mördat sin man senast. Men då tänker man genast att hon säkert blivit misshandlad.

Mysigt att hänga med på promenaden! Jag får inte riktigt ihop var höghuset står. Ser fint ut men väldigt omysigt på något sätt.

Haren är ju toksöt verkligen!!!

Hoppas att det blir bra på tisdag när Poppe börjar skolan.
stor puss o kram
Anna

Anonym sa...

Its a great pleasure reading your post. Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work.
storstädning i hägersten