maj 06, 2020

Kokainfest

Onsdag

Lite kattgos och vila innan middagen. Tre katter i samma soffa.




När det är lite svårt att få tag på alkohol tar man vad man haver och dricker bubbel en vanlig onsdag. Dessutom hade Lill-Åsa även bubbligt i vitvinssåssen och det fungerade utmärkt kan vi meddela.


Torsdag

Lill-Åsa hann med en liten eftermiddagspromenad på stranden.




Hon lyckades konstigt nog klara sig från att bli blöt av regnet.


Inte mycket folk på stranden men många krabbor.


Ja nu får ju restaurangerna öppna igen men de flesta på stranden fortsätter att hålla stängt och öppnar inte förrän nästa säsong.


Fredag

Ja nu är Linda på väg till Sverige. Hon reste tidigt imorse och åkte minivan hela vägen till Bangkok där hon ska sova i natt innan hon fortsätter vidare imorgon. Inrikesflygen går inte att lite på just nu och från Krabi går det inga flyg alls just nu.
Här åt vi middag i fredags och Lill-Åsa som inte har kunnat få massage sen 24 mars, hade lite problem med ett skulderblad. Det är tur att Linda är så duktig på att massera.



Lördag

När vi kom hem från vår powerwalk så fullständigt vällde det upp apor från vår uteplats.
En liten stackare blev kvar inne och visste inte hur han skulle ta sig ut. Hans familj satt på andra sidan fönstret och såg oroliga ut. 
Först gömde han sig bakom fåtöljen, sen bakom tvättmaskinen och sen satt han länge uppe på kylskåpet. Han var så nervös att han både lät och gnisslade tänder. Dessutom kissade och bajsade han överallt. Stackars liten.



Med hjälp av sopborsten fick vi honom att flytta på sig och satte sig då uppe på en av korgarna i köket.


Till slut fick vi ner honom därifrån och han hittade äntligen öppningen ut till friheten. Han sprang rakt upp i djungeln. Hem till sin familj hoppas vi.


Huset var helt i kaos och krävde en storstädning.
Det var té och vätskeersättning över hela huset då det var det enda "ätbara" de kunde hitta. Tur att de inte lärt sig att öppna skåp för då blir det brakfest.
Vätskeersättning över hela spisen ser ut som att aporna hade värsta kokainfesten.


Meya är fortfarande kvar hos oss och verkar må ganska bra. Kanske sover hon lite mer än vanligt.


Det verkar som att gymmet kommer öppna tidigast 15 juni. Nu när Linda har åkt måste vi hålla igång motivationen. Vi har därför fått låna hennes vikter och vi har dessutom även köpt till några egna vikter.
Här kollar Bruce in fyrakilosvikterna. Han tyckte att de var lite tunga för hans smak. 


Lördag

Mango njuter av rumpgos.


Söndag

Vi lånade Gros balkong igen och drack en god GT och tittade på solnedgången.



Tisdag

Vi hann med en powerwalk innan Åsa skulle ha ett möte som har blivit uppskjutet i månader på grund av Corona-bajset.
Nu har Åsa äntligen heltidsjobb ett tag igen. Sist var i juli...


Lill-Åsa hade beställt koffeinfritt té på nätet. Gott té som man säkert sover lite godare på och så var förpackningen så fin. Ser riktigt svensk ut.



Så här glad är Åsa över att ha jobb igen. Igår firade vi detta positiva som faktiskt kom lite överraskande. Vi hade nog trott att det skulle dröja längre innan kunden hade tid att fokusera på annat än Corona.


Vi beställde hem indisk mat från Heama på Klong Dao. Sååå himla gott.


Onsdag

Ja det inte alltid kul att träna men det är bara att bita ihop. Hopprep och burpees som uppvärmning.


Burpees, hatkärleken är total.


Den här veckan har restriktionerna släppt litegrann. Något som kom väldigt oväntat såsom alla andra beslut.
Restauranger får nu ta emot gäster om de placerar borden glest. Frisörerna har öppet igen men med väldigt hårda regler kring hur de ska bete sig. Munskydd är en självklarhet och allt måste spritas mellan varje kund.
Dessutom har alkoholförbudet släppts i affärer men restauranger får inte servera alkohol än.
Även vägspärrarna är borttagna nu på ön. Dock går det fortfarande inte att passera över bron. Nu hoppas vi att det här håller i sig och att saker fortsätter att gå åt rätt håll.

1 kommentar:

Anna-panna sa...

Jag förstår att det känns motigt att Linda åkt men ni kommer vara så duktiga med träningen.

än en gång grattis till jobbet/jobben. Vilken lättnad.

Jag dricker bara Pukka. Så bra te med otroligt många olika smaker. Jag har ett som är en favorit med tumeric och Ginger.

Än så länge är reglerna samma här förutom att man får ta hem två personer. Det ryktas om att man kanske får ses flera till helgen men det är bara rykten. Samma om restauranger. Vi hoppas på att de ska ändra så man får sitta ner utomhus, vi har helt snöat in på att vi vill ha en picknick, så fånigt att det kan kännas så magiskt.
Nu drömmer vi om att kunna ta semester i juni och kunna göra en roadtrip men det kanske är orealistiskt då alla gränserna är stängda.

Ja nu håller vi tummarna att ert älskade gym öppnar tidigare än tänkt.
Pussar i massor från mig