april 29, 2020

Champagnesås och Pad Krapow Gai

Onsdag

Vi beställde middagsleverans från Resaka på Long Beach. Eftersom de som driver restaurangen är utlänningar så vågade de inte leverera mat till oss då de tyckte att vi bor för nära vägspärren. De ville därför att vi mötte dem vid Greek Taverna. Dit åkte Lill-Åsa och väntade in matleveransen.

Vi vågar nu köra moppe till Long Beach i söder och 7 Eleven på Klong Dao. Före klockan 10.00 vågar vi oss även in till Saladan på våra moppar.


Fredag

Så här ser det ut i diskstället när alla 14 katter har ätit frukost.


På kvällen kom Linda hit på middag. Vi försöker umgås så mycket vi kan nu då hon åker till Sverige den 7 maj och vi inte vet när hon kan komma tillbaka.
Som det ser ut nu kommer gymmet inte öppna förrän den 15 juni. Det i kombination med att Linda åker, gör att det känns lite tungt men vi kommer fixa det också.

Lördag

Vädret har varit lite instabilt under april i år vilket vi faktiskt är ganska tacksamma. Så här mycket regn i april har vi aldrig varit med om.
Men det är klart att det däremellan är soligt och väldigt varmt.


Vi hämtade mat från Jasmine igen. Vår nya favorit är Pad Krapow Gai som är kycklingfärs med stekt thailändsk basilika. Vi tyckte inte om thailändsk basilika förut men våra smaklökar har ändrats.


Det blev ett nytt besök på Gros balkong. Vi hade med oss drinkar i en shaker.


En vacker solnedgång fick vi njuta av.


Så skönt att kunna få njuta av lite utsikt.


Ja Ramadan har ju börjat.
Vi tycker synd om alla muslimen som i år inte får fira denna månad som vanligt. De får inte gå till moskén och inte heller träffas i grupper.
Vi är dock i smyg lite tacksamma då detta också innebär att de i år inte har böneutrop i 1.5 timme varje kväll utan allt är som vanligt.


Mango och Bruce hjälper till med disken.


Söndag

Tanken var ju att vi skulle gå på en powerwalk som vanligt. Vi kom ner till stranden och träffade Linda av en slump och himlen var helt svart av åskmoln.
Hon ville träna med vikter och alla hennes vikter är hemma hos oss. Vi bestämde oss därför att träna tillsammans även om det var söndag. Så kan det gå när det regnar på en helg.


Sötnosen Bruce Gunnar.


Det är förbjudet att sälja alkohol i hela Thailand och har så varit i ett par veckor. Tack och lov har vi våra kontakter som har levererat hem både vin, sprit och öl.
Nu ser det ut som att förbjudet kommer att hålla i sig i en månad till men att de kommer ha ett uppehåll i två dagar innan dess. Detta gäller troligtvis bara i Bangkok. Allting ändras så snabbt så vad som kommer gälla här på Lanta vet vi bara några timmar innan det händer.

I lördags åt vi lax med vitvinssås som blev jättegott. Ikväll tänkte vi göra en repris på det men nu har vi inget vitt vin så ikväll blir det champagnesås. Man tager vad man haver.
Nästan vecka kanske det bli ölsås :)


Måndag

Holly på Lanta Animal Welfare hörde av sig och sa att Bruce behöver droppar i nacken för hjärtmask och löss.
Vi åkte därför dit och hämtade dropparna.


Tisdag

Denna bild las ut igår om hur vår framtid ser ut men det är långt ifrån säkert att detta gäller för oss på Lanta. Alla beslut är väldigt lokala beroende på antalet fall av Corona. Vi har långt ifrån flest fall i Thailand men trots det har vi de strängaste reglerna i hela Thailand. Det handlar tydligen om vår guvernör som har makten att ta lokala beslut.


Ur en jobbig situation kommer också många fina historier.
Många utlänningar har gått ihop och samlat in pengar till de på ön som drabbats. Många har ju blivit av med jobben och har ingen inkomst alls. 
Här köar människor för att få matpåsar som är köpta av insamlade pengar från främst svenskar.


Projektet drivs av Martin och hans fru som äger restaurangen Black Coral här på Klong Dao.


Ett annat fint projekt drivs av våra vänner Christina och André som har satt ihop hjälppåsar som de delar ut till de som behöver.


Ja det blir ju mycket tid framför TVn. Just nu kollar vi på Stumptown som är klart underhållande.

Stumptown Season1 พากย์ไทย สตัมป์ทาวน์ ปี 1 ตอนที่1-12 ซีรี่ย์ฝรั่ง

Inga kommentarer: