april 08, 2020

Brian, Bowie och Pelle

Onsdag

Varför släpper ni inte in mig, undrar Brian. Jag är skitsugen på banan och mango.


 Vi bjöd över vår Corona-människa på middag. Den enda vi umgås med i dessa dagar.
Livet fungerar fortfarande bra då vi kan träna och umgås med Linda samt gå powerwalks på stranden.


Framtiden ser dock oviss ut. Det kommer nya regler i stort sett varje dag och nu har vi 5 bekräftade fall på Lanta men troligtvis 7 personer. Man sätter då in rejäla åtgärder och idag har man till exempel desinfekterat gatorna i Saladan.
Ett annat hot som hänger över oss är att de kan börja stänga av områden här på ön. Till exempel kanske inte vi kan röra oss mer än på Klong Dao. Detta skulle innebära att vi inte kan träffa Linda eller handla på Lanta Mart. Det känns som att det skulle vara lite av en katastrof faktiskt. Håll en tumme.


Fredag

Vi ligger på foamrollern och Maia håller oss sällskap.


 Vi kör sköna HIIT-pass (högintensiv intervallträning) hemma hos Linda fyra gånger i veckan.


Lax, kokt potatis och en kall gurksås.


Bus-Bowie är ÖVERALLT! Han välter allt och är den osmidigaste katt vi träffat. Kanske också den charmigaste.
Som ni ser på bilden så börjar Åsas hår bli väldigt långt. Hon har inte klippt sig sen före Sverigeresan och hade tänkt klippa sig i slutet av mars. Preciiis då stängde alla frisörsalonger pga Corona. Lill-Åsa har precis samma problem. Vi kommer vara väldigt långhåriga innan det här är över.


 Lördag

Vi kunde bara gå halva vår powerwalk då vi träffade så mycket människor vi känner längs vägen. Vi stod på långt avstånd och fick nästan skrika för att höra varandra från två meters avstånd och över vågornas brus.
Vi avslutade promenaden tidigt för att inte bli helt uppbrända.

Sen åkte vi hem och smorde in oss med solskyddsfaktor och åkte till Koh Lanta Noi. Det här med munskydd är nu en lag och man får böta 20.000 THB (motsvarande ca 6.000 kronor) om man går ut utan. Vi inser att den här lagen kommer gälla ett tag så vi ville piffa upp vårt munskyddsförråd. Två tillverkare finns det på Koh Lanta Noi.

Lanta Batik säljer dessa.



Och här är det en bild på Aunty Bee som syr sina.
Coolt med människor som ser ett behov och ändrar sitt utbud då de dessa personer ju normalt sett inte tillverkar och säljer munskydd.



När vi kom hem var vi helt överhettade och slängde oss i poolen.
Bowie var badvakt.


Vi får se hur länge vi kommer behöva leva med dessa regler. Kommer vi hinna lära oss alla dessa flaggor? Vi kan upplysa om att lärandet går lååångsamt framåt.


Söndag

Skönheten.


På söndagen åkte vi till Black Coral och hämtade med oss lunchmat hem. Vi provade några av de nya munskydden.


Vi fick tidningar av Marie när Karin och Kjell var här. De kommer till bra användning nu.
Tack igen Marie!


Ja han är då verkligen överallt!


Tisdag

Vi provade på något nytt. Linda kom hit och vi körde vattengympa tillsammans. Blött och fnissigt och sen åt vi middag ihop. Vid 21-tiden åkte Linda hem och beskrev ön som en spökstad.

Onsdag

Imorse när Åsa skulle hämta in Missan och mata Pelle kom han emot henne haltandes. Han kunde inte stödja på höger framtass och den var ordentligt svullen och blodig.
Våra morgonrutiner rubbades totalt och vi slängde i oss frukost och åkte till Lanta Animal Welfare.



 Vi fick inte sitta och vänta på den vanliga platsen och inte bredvid några andra. Vi satte oss därför på marken utanför kliniken.
Pelle var jättestressad och klagade högljutt. Han fick antibiotika och antiinflammatorisk medicin och order av doktorn att hålla sig inomhus. Nu har vi alltså 9 katter i huset. Så kan det gå.


Sen vi kom hem runt 10.30 har han legat och sovit i förvaringslådan under sängen. Helt slut, stackarn.

Glad Påsk önskar vi er alla!

Easter Bunny Wearing Face Mask Against Covid19 Stock Illustration ...

1 kommentar:

Karin sa...

Bra med restriktioner även om det blir besvärligt!
Ja, nog är han vacker er nya kille. Som det verkar blir han nog kvar ett tag. Tur att dom andra accepterar honom. Nu får ni snart bygg ut om det kommer fler. Jag har idag skänkt en slant till LAW. Tack och lov att dom finns och hoppas Pelle snart återhämtar sig.
Kramar
Glad Påsk på er
Pussa på kissarna