maj 27, 2020

100% är mer än 75%

Torsdag

Det har varit ganska pruttigt väder den gångna veckan så vi har inte så mycket att blogga om. 
Åsa jobbar ca 75% för tillfället och trivs väldigt bra med det. Hon hade idag ett möte med en av sina kunder som pratar om ytterligare jobb så det håller vi tummarna för nu. Det blir ju mer pengar om man jobbar 100% än om man jobbar 75% :)

Lill-Åsa har inte kunnat ta så många powerwalks som hon brukar på grund av vädret.
Men om stranden går att gå på och det är uppehåll så brukar hon gå. 

Det har blivit rätt skräpigt men på eftermiddagarna slipper man gå i skiten då stranden är bredare.




Trots att det regnar kan man ändå ta på sig plastskor och ta ett paraply och gå till 7 Eleven.
Har man mycket tid kan man gå från hylla till hylla. Det kan vara hur roligt som helst.


På eftermiddagen sken solen så efter träningen stannade vi hos grannen som ju är i Sverige. Hennes kollega fick inte igång hennes moppe så hon bad oss att prova att få den att starta. Efter många kickstartningar brummade den äntligen till och vi kunde köra ett par varv så att batteriet för hoppningsvis piggar på sig lite. 


Fredag

Inte nog med att gymmat har öppnat, de har även köpt lite nya redskap. 
Det är roligt att kunna göra lite nya övningar så nu googlar vi för fullt på vad mer man kan hitta på för skoj med dessa. Färgglada är de också.


Plötsligt händer det! Meya är ju inte så gosig men den senaste tiden har vi fått lite kärlek. 
Meya mår fortfarande bra och vi uppskattar varje dag vi får med henne.


Mr Nui som äger Jasmin Restaurant hörde av sig på Messenger om att han skulle ordna en buffé på kvällen. Självklart ville vi komma på det.

Stefan och Mona var också där. Paret som ni ser längst till vänster i bild träffade vi där på lördaglunch och blev sittandes hur länge som helst. Ni vet när man träffar folk som man har precis samma intressen som. Vi har levt typ samma liv. Stockholm, Sydney och Koh Lanta. Vi hade hur mycket som helst att prata om och ska ses snart igen.

Åter till fredag kväll. 


Mr Nui hade bjudit in en kille som skulle göra fire show. Han tappade typ allt han höll i men han var glad ändå. Sen kom Mr Nui själv och körde och ordningen var återställd.


Restauranger får fortfarande inte servera alkohol men Mr Nui känner polismannen som bor granne så det tycks vara OK för honom att fortsätta att servera alkohol. Det finns andra restauranger som också serverar alkohol då det ju är väldigt svårt för polisen att ha koll.


Lördag och söndag

Vi hann i alla fall med en powerwalk i helgen innan himlen öppnade sig. 
Annars har vi mest varit hemma och inte gjort så himla mycket.


Tisdag

Jobb, träning, TV-tittning och kattgos. 
Morris njuter av att ligga på armstödet. Kolla bakbenet.


Onsdag

Trevliga nyheter från Lanta Animal Welfare. Kattungen vi åkte dit med som Mr Nui tagit hand om, mår nu mycket bättre och de tror att hon kommer att klara sig. Det trodde vi faktiskt inte när vi åkte dit med henne för en dryg vecka sen.

Nu är dags för lill-lördagsmys. 



1 kommentar:

anna sa...

Jag som trodde ordningen var återställd med alkoholen. Skönt att det öppnas upp mera nu för socialt ändå. Härligt att se de få som valt att stanna.

Bulgarian bags är toppen! Kul att de investerar i dessa tider ändå. Här är det fortfarande inget nytt om när gymen ska öppna så hela parkerna är fulla av små träninggrupper då man får vistas med tio andra samtidigt utomhus. Det blir som en fix idé att man alltid räknar hur många de är:)

Skönt att lilla kattbebisen piggnar till. Vilken ruskig start i livet.

Nu är det fredag här. En liten dusch och sen blir det en GT.

Ha en magisk helg.
Puss