maj 13, 2020

Missan flyttar hemifrån

Torsdag

Ja nu börjar verkligen lågsäsongen kännas av. Massor av regn och ibland går det höga vågor. Inte heller mycket strand att gå på.
Så här såg det ut på förmiddagen så Lill-Åsa åkte ner på eftermiddagen istället för sin powerwalk. Då såg stranden mycket mer inbjudande ut och lättare att gå på.


Fredag

Så här ser Bruce ut när han är lugn. För tillfället är vi bara glada och tacksamma om han är oskadd och lever när han väl ska till England. Han är så klumpig och orädd och slår sig hela tiden. 


Lördag

Solen sken och vägspärrarna är borta så vi drog ner till Klong Nin för lunch. Vi hade längtat hela veckan då det var så längesen vi var där.
Underbar frihetskänsla att susa ner på moppen. När vi kom dit visade det sig att vi inte var de enda som tänkt som vi. Många bekanta ansikten och vi blev kvar hela eftermiddagen för roliga samtal och skratt.


Söndag

Här hänger munskydden på tork framför ett hus på väg ner till strandkatterna.


Det är inte varje dag Pelle får mjuk mat så när det väl serveras tar han den rakaste vägen dit.
Att Mogge råkade stå i vägen gör ju ingenting.


Det regnade i stort sett hela dagen till och från och det blev en del slappartid med missarna.


Vi hämtade lunch från E-san och där bor den här stackars missen. Så otroligt gosig och snäll men den har ett fult sår ovanför ögat.


Ovädret hade ställt till med trasiga takplattor på vardagsrumstaket. Den ena ser ni längst till höger i bild.
Redan dagen efter var Saa och hans polare där och fixade det.


Måndag

Och det fortsatte regna. Lill-Åsa röjer bort blad från avrinningshållet på baksidan.


Det har blivit mycket TV sista tiden. Nu har vi bland annat börjat njuta av att se That 70s Show från början på Netflix. Vi har också börjat kolla på säsong två av Dead To Me som nyss släppts på Netflix. En klar favorit och dialogen är briljant.


När vi har tränat med Linda så har vi röjt i köket för att få plats alla tre. Vi har då rullat ihop köksmattan och det har katterna ÄLSKAT. Att springa i tunnlar är ju bara för roligt. Vi har därför köpt den här leksaken som framförallt Bruce älskar. Vi har den bara framme i bland för det blir så högljutt och han flyger fram med den över hela vardagsrummet.


Tisdag

Just nu är vi inne i den mysiga säsongen som innebär tusentals äckliga flygfän som självdör när de sökt sig till ljuset. I poolen och runt alla lampor i hela huset. Blä.


Onsdag

Det är inte alla som har två dagar att fira sitt bröllop på. Vi firar både bröllopsdag (17 mars) och äktenskapsdag (13 maj). För 11 år sen övergick nämligen vårt partnerskap till äktenskap då det precis blivit lagligt i Sverige. Grattis till oss liksom!



Missan ser vi inte mycket av just nu. Hon kommer hem några gånger på vecka och fräser och morrar till alla. Sen går hon ut igen. Hon trivs bättre nere på The Escape där hon adopterat en polskt par och ett holländskt par. Missan älskar ju uppmärksamhet och framför allt att slippa dela den med andra katter. Hon är ju ändå viktigast och hon blir jätteälskad och bortskämd där nere. Vi saknar henne väldigt mycket men hon kommer väl hem när de lämnar Lanta. Ni som känner Missan vet ju att hon inte är en katt man äger utan att man har henne lite till låns. 

Idag var det en bra Corona-dag i Thailand. Vi har länge haft färre än 10 nya smittade per dag men idag var det första dagen med 0 nya smittade. Och här i Thailand testar de verkligen människor. Om du har över 37.5 grader när du febertestas på affärer etc så blir du också testad för Corona.


På Koh Lanta har vi inte haft några fall på 22 dagar. Helt underbart!


1 kommentar:

anna sa...

Ja nu går det bra för Thailand och Australlen. Vi ska få tillbaka lite av livet till helgen, ska bli intressant att följa hur det kommer se ut i praktiken. Pubarna ska öppna igen men med endast 10 besökare åt gången??
Här bönar och ber man för att folk ska testa sig men eftersom vi är helt friska känns det ju konstigt att man skulle kolla.

Det skulle vara intressant att veta hur många expats och turister som är kvar på Lanta?
Blir det flera som stannar på Lanta just för att det är säkrare än Sverige om man är i riskgruppen?

Stort grattis till mera projekt.

Pussar från oss