april 29, 2012

Another weekend in Randwick

Gott folk, vi har fortfarande ingen dator. Det är något fel på hårddisken så de måste skicka den till Acer. Vi ser nog inte röken av den på ytterligare någon vecka.
Ni får hålla tillgodo med mobilbloggande tills dess.

Vi har haft en underbar helg i vanlig ordning.
I fredags kväll kom Holmströms (förutom Tilda som sov över hos en kompis) över på en mysig kväll.
Igår hade vi en riktig lyxdag. Vi strosade först runt i Randwick och kollade på områden som vi inte sett förut. Veckohandling på Coles och sen delade vi faktiskt upp oss i en hel timme. Lill-Åsa gick på fotmassage medan Åsa njöt av manikyr och pedikyr.

Pontus åkte in till stan och umgicks med kompisgänget.

Vi har en bio precis där vi bor som vi inte har besökt. Igår var det dags. Väldigt charmig biograf som byggdes 1937 i art deco stil.
Där såg vi Salmon Fishing in the Yemen. Vi hade hört mycket gott om den men blev ändå inte besvikna. Mycket bra film med mycket skratt. Den som var bäst var Kristin Scott Thomas!

Vi gick sen hemåt i ett ganska svalt men underbart Randwick.
Sen åt vi en mysig middag på tu man hand.

Idag blåste det något helt galet och eftersom husen här är allt annat än täta så får man friskt luft i lägenheten utan att vädra.
En powerwalk i Centennial följt av en slö eftermiddag med Breaking Bad och en middagstupplur.

Vi har ju tidigare skrivit om vår nya tradition om att gå ut och äta på söndagskvällar. Så mysigt. Idag blev det en tapasrestaurang i The Spot. Marie, vi tror att du och Magnus skulle trivas där.
Nu sitter vi och bloggar med en nattfösare på Royal Hotel.
En ny vecka står för tröskeln.

april 25, 2012

Kaputt

Idag har vi en ledig onsdag då det är Anzac Day och vi hedrar de som stridigt i krig för Australien och Nya Zeeland.
Vi tycker ju om att vara lediga så det passar oss alldeles utmärkt.

Vi hade tänkt börja dagen som vi brukar på helgdagar, nämligen med att kolla på ett avsnitt i sängen med frukost. Men nä. Vår dator som inte är mer än drygt två månader ville inte starta idag. Kaputt!
Vi ägnade några timmar åt att felsöka och att googla på saken men det ville inte funka alls.
Vi tog en promenad till Bondi Junction där affären ligger där vi köpt datorn. Trots att det är en helgdag idag var affärerna öppna. Förutom just Bing Lee. Förstås.
Nu får vi ta en sväng dit igen på lördag och hoppas på att de är snälla mot oss.

Just nu tycks det mesta gå sönder runt oss.
Lill-Åsa handdiskar just nu då vår diskmaskin gav upp igår morse.
Vi börjar morgnarna med att hålla andan och dra in magen för att komma in i vår duschkabin. Dörren går inte att öppna mer än en liten bit. Än så länge går det men snart får vi nog sätta oss på en svältdiet. Eller också får vi använda Pontus dusch.

På nätterna vaknar vi av fläkten i Pontus badrum som i stort alltid är påslagen fast ingen är där och som ibland även får spunk och slår av och på, av och på och det hörs väldigt bra in i vårt sovrum som ju nu dessutom bara har ett halvt innertak.
Ja vår lägenhet är full av små charmiga inslag.

Då det är en blåsig dag sitter vi nu och lyssnar på en gardin som slår då vi har ett fönster som inte går att stänga.
Det börjar dessutom bli lite "kallt" nu så ett fönster som går att stänga vore lite småmysigt.
Åsa har nästan daglig kontakt med de som ansvarar för underhåll av lägenheten men fort går det inte.

Trots allt detta älskar vi denna lägenhet och har inga planer på att flytta. Är det inte konstigt?

april 22, 2012

Kjell 70 år!

Vi börjar självklart dagens blogg med att skicka ett stort grattis till Kjell som idag fyller 70 år!! Han är just nu i Södertälje och vi har skypat och plågat honom med lite sång. Det här fotot är taget i Jervis Bay när han som vanligt stod vid grillen.

Stort grattis kära pappa, svärfar och bonusmorfar!

IMG_5956

Lördag

Vi har ju redan bloggat om lördagen men här kommer några foton tagna med kameran.Ett lite coolt hus på väg till Bondi Junction. Man kan verkligen se var husgränsen går.

IMG_6455

Full aktivitet i Queens Park.

IMG_6457

På hösten blir det skitmycket spindlar. Vi vet inte varför de är så förtjusta i den årstiden. Här sitter en smal rackare nere i porten.

IMG_6459

Söndag

Vi hade en slö söndagsförmiddag men lite hemmapyssel och ett avsnitt av Breaking Bad.

Vi har ju som ni vet lite läckor i vår lägenhet och idag gick vi därför till Bunnings som är ett byggvaruhus inte långt hemifrån för att köpa Damprid. Ett liten hink som rymmer kristaller som suger upp det fuktiga och mögliga.

download

Vi har inte ens tänkt på den här ingången förut. Den ligger snett nedanför vårt hus. Lite gulligt tycker vi.

IMG_6461

Vidare på väg nerför Albert Street. Ingen direkt sol men varmt och skönt ändå.

IMG_6462

Hus- och lägenhetsannonser sitter utanpå husen här. Kul att se när man gå förbi.

IMG_6463

Hösten är här.

IMG_6464

Vi gick igenom vår lilla djungel på väg till Bunnings. Den i vanliga fall så mysiga promenaden var idag faktiskt inte speciellt behaglig. Det var spindlar stora som schäfrar precis överallt.

IMG_6466

Massiva nät där de bara sitter och väntar på bättre tider. De är stora men vi tror inte att de är speciellt farliga.

IMG_6467

Små minisvampar.

IMG_6468

Lill-Åsa in the jungle.

IMG_6469

Ser ni kookaburran på staketet nedanför den blommande busken?

IMG_6470

Vi förstår oss inte på den här busken. Den blommar fasiken året runt och blommade även i januari när Karin, Gun och Kjell var här. Det gjorde den även i oktober när vi besökte den här lilla djungeln för första gången.

IMG_6472

Efter besöket på Bunnings hände något konstigt. Vi fikar aldrig men oberoende av varandra tänkte vi precis samma sak. Nämligen att slå oss ner på en uteservering och ta en varsin latte. Märkligt.

IMG_6473

Där satt vi och myste och drack vårt kaffe och tittade på folk.

IMG_6474

Nu till något helt annat.
Vi skrev ju för en tid sen om våra planer att sälja vårt hus på Koh Lanta. Vi är inte så säkra längre. Det är ju så himla fint och nu har ju Holmströms varit där i två veckor och fått se allt som är fixat både invändigt och utomhus efter raset i augusti. Vi kommer att få se foton när de kommer hem till Sydney och det ser vi fram emot.
Nu går vi till och med och umgås med tanken att göra en ny lite längre thaimout någon gång om 100 år och då självklart bo i vårt eget hus.

april 21, 2012

Billigt vitt vin och skitiga fönster

Vi hade tänkt att vi skulle blogga på riktigt nu i eftermiddag men vi tyckte att det kändes lite jobbigt så vi satte oss i vardagsrummet och mobilbloggade med lite "ostbågar" och vin istället.

På tal om vin så kanske den med öga för detaljer ser att Åsa har mycket mer i sitt glas.
Vi köpte vin på internetauktion i veckan och fick 12 flaskor för 19.65 SEK per flaska. Det var lite blandade druvor och tyvärr var smaken av Chardonnay lite för dominant för vår smak.
Med lite Diet Sprite blev det dock väldigt mumsigt och läskande. I alla fall i Åsas mun. Lill-Åsa dricker ett vin från Sydafrika istället.

Vi började dagen i sängen med frukost och ett avsnitt av vår nya hemladdade favoritserie, Breaking Bad. Har ni sett den?

Vi hade en drös med läkarkvitton från Åsas tutt-äventyr som vi ville få ersättning för. Det fick bli en powerwalk till Medicare i Bondi Junction.
Vi gick hem igen $245 dollar rikare.

Dusch och nudellunch och sen veckohandling. Sedan fick vi sån längtan ner till uteserveringen i Coogee. Väl där visade det sig att Åsa inte alls var så ölsugen så vi åkte helt käckt hem igen efter en varsin öl.

Ja och nu sitter vi här i soffan och njuter efter ett tappert försök att göra något åt våra skitiga fönster. Men vi fick ge upp då man inte når.
Poppe är i stan med brädan men det låter som han kommer hem till middagen.
Ha en skön helg!

april 18, 2012

En lördag med Maria

Lördag

Vi har varit lite lata och inte bloggat sen i fredags. Förlåt.

Nu ska vi berätta om vår lördag. Den var inte så tokig… Vår vän Maria (Lill-Åsas fd arbetskamrat från Stockholm) har ju varit här i tre månader och lärt känna en massa trevliga människor. I lördags fick vi träffa några av dessa fina personer.
Tyvärr glömde vi kameran hemma just denna dag så ni får hålla tillgodo med mobilfoton.

Först började vi dagen med ett varsitt besök hos frisören. Lill-Åsa klippte sig och Åsa fick en keratin-behandling (keratin är ett protein som finns i håret som den här behandlingen ökar och som gör att frizzigt hår blir rakt och platt). Åsas behandling tog betydligt längre än klippningen så Lill-Åsa hann shoppa lite också.

Vi skulle egentligen haft Maria på middag men planerna ändrades till det bättre. När vi två sen träffades upp igen tog vi oss till Darling Harbour för att träffa upp Maria och hennes båtkompisar som hon lärt känna på en motorbåtsklubb i Sans Souci där hon har bott hos sin bror med familj.

Här står Lill-Åsa och väntar på att båten ska komma.

photo (10)

Det finns några fina båtar, som troligtvis inte är helt gratis, i hamnen.

photo (11)

Här kommer Graham, Craig, Dianne och Maria.

photo (12)

När de lagt till blev vi bjudna på kall öl och en rundvisning på båten.

Sedan gick karlarna med bestämda steg upp till restaurangen Nick’s och vi följde snällt med. Det visade sig att Craig kände typ alla i personalen och var lite av en stamgäst.

Kanske inte det billigaste stället men vi fick en massa gratismat och allt var fantastiskt gott och ibland måste man unna sig något extra.

Brudarna på bild. Lill-Åsa, Maria och Dianne som är Craigs flickvän.

photo (16)

Det här fick vi helt gratis. Och vi fick även en gratis förrättstallrik med allt möjligt gott på. Vi provade bland annat Sydney Rock Oysters.

photo (13)

Naturligtvis togs det ett foto av oss och personalen innan vi hoppade på båten igen. Egentligen hade vi inte tänkt åka båt utan ta bussen hem till Randwick men Maria övertalade oss och det är vi glada för.

photo (15)

Väl på båten gled vi ur Darling Harbour, rundade udden, åkte under Harbour Bridge och där är ju Operahuset.

Åsa 1

Ingen dålig rutt alls. Vi åkte från Darling Harbour ända till Sans Souci. En sträcka som känns ganska lång när man åker på landbacken.

Vi passerade alla fina stränder från Bondi Beach till Maroubra och sen vidare till Sans Souci.

Under tiden bjöds på goda drycker och mysiga samtal.

Åsa 2

Det blev mörkt och våra mobiler kunde inte ta några bra foton. Det fick bli en film istället.

Efter en eller två timmar, vi har faktiskt ingen riktig koll, kom vi till Sans Souci. Vi la till och gick sen till motorbåtsklubbens pub där Maria och hennes polare är medlemmar.

photo (14)

Där var det väldigt trevliga priser och vi mötte ännu fler trevliga människor. Anneli och Eva kom också förbi och höjde stämningen.

Sedan åkte vi gratisbuss till utestället Intersection. Efter en kul stund där var det dags för en taxi hem till Randwick.
Det blev en mysig heldag med Maria kan man säga. Nu sitter Maria på flyget på väg hem till Stockholm.
Vi ses nog snart igen!

Veckan sen dess

Söndagen blev lugn. Vi började titta på första säsongen av TV-serien Breaking Bad. Oj vad bra den är! Åsas jobbarkompis, Helen, rekommenderade både den och Homeland. Vi tycks ha helt samma smak.

Ja, sen var det måndag och vi var tillbaka i vardagen igen. Ekorrhjulet finns ju även i Australien.
Vi har dessutom haft spöregn sen igår morse. När det regnar här, så regnar det verkligen.

Hantverkarna jobbar för fullt i vår lägenhet som mer och mer börjar likna en schweizerost. Det är fan hål överallt snart. Vi tror att det först måste bli värre för att det ska kunna bli bättre.

april 13, 2012

Fiskolja, chips och ostbågar

Onsdag

Onsdagen blev en lite nervös kväll. Åsas mobil plingade till av Aftonbladet och Expressens breaking news. En jordbävning i Indonesien hade skapat en tsunamivarning som även hotade Thailand.

Vi skiter i ärlighetens namn i vårt hus där men vi hade ju faktiskt familjen Holmström boende där och det var det som gjorde att vår puls gick på högvarv under hela kvällen. Som tur var höll Anna oss uppdaterade hela kvällen tack vare att hon hade tillgång till vårt wifi ända upp i djungeln. Tyvärr var det svårt för dem att stanna i tryggheten uppe i bergen då aporna var lite väl närgångna men tack och lov gick allting bra till slut ändå.

Det här fotot har vi snott från Mickes Facebook. Här sitter de tillsammans med folk som de lärde känna på grund av den situation de befann sig i.

Allting slutade fantastiskt bra. Tack och lov för det!

564828_3245164365976_1172903746_32584185_1518252408_n

Fredag den trettonde

Trots att denna dag ju ska vara en otursdag hade Åsa bokat in en operation just idag.

Det var nämligen dags att ta bort den röda fläck på ena bröstet som skapade hela den dramatik som utbröt för ett tag sen. Tack och lov har hon ett jobb som tillåter att hon kan jobba hemma en sån här dag och faktiskt även under gårdagen. Himla lyxigt.
Det hela var ganska odramatiskt. Lokalbedövning, lite karvande, några stygn och tejp. Nu sitter det ett bandage på som inte får tas bort på några dagar.

Lill-Åsa har ju som ni trogna läsare vet, lite ont i sina leder vid väderomslag. Väderomslag har det varit gott om sen vi flyttade hit och den sista tiden har hennes leder bråkat mer än vanligt.
Just nu går det en reklam på TV här om hur bra det är med fiskolja om man har ont i lederna (artrit) så idag handlade hennes fru en sort som tydligen ska vara mer effektiv än de andra fiskoljorna. Fiskolja är väldigt stort i det här landet och om man går in på apoteken så finns det hyllmetrar med olika sorter. Det ska visst vara bra för allt ifrån migrän till skoskav :)
Nu ska vi dricka fiskolja som att det inte finns någon morgondag…

IMG_6451

Det är ju lite tokigt det här med att vi inte saknar mer saker från Sverige. Förutom släkten förstås.
Lill-Åsa tycker om ostbågar. Det här är australiensiska motsvarigheten till ostbågar. Det smakar inte som OLW utan mer som Estrella.
Det duger finfint åt oss.

IMG_6453

Åsa saknar dock fortfarande dessa chips så att det ibland svider i själen.

images

Det här är våra gemensamma favoriter här. Farligt goda.

images (1)

Ikväll har vi haft en fredagskväll utan Pontus då han är med polarna på stan och har skoj.
Oj vad vi älskar känslan man har en fredagskväll då man har hela helgen framför sig.

april 09, 2012

En underbar påsk på en palsternacksfarm

Nu tänkte vi sammanfatta vår fantastiskt mysiga påsk i en enda blogg. Om ni har läst vår blogg under påsken har nu ju redan koll på det mesta vi gjort så det här blir ett sätt för oss att visa våra kamerafoton. 
Vi kan börja med att konstatera att vi inte kollat på TV en enda minut. Vi som annars är stora TV-konsumenter. 

Torsdag

Som ni ser hann det bli ganska mörkt på de slingriga vägarna. Nu efter att vi att vi ställt om klockan till vintertid blir det mörkt redan vid 18-tiden.

IMG_6352

Fredag

På påsken äter man hot cross buns i Australien. Smakar ungefär som kanelbullar och Pontus tokdiggade dem.

IMG_6355

Vi såg inte en endaste alpacka när vi kom fram i mörkret men vi såg desto fler när vi vaknade på fredagsmorgonen.
Sen vintertidsomställningen vaknar vi tidigare än vanligt. Redan strax runt 7.00 faktiskt. Mysigt att få ut mer av dagen.

Vi mmsade över foton på alpackorna till familjen Holmström och Tilda ville att vi skulle ta med oss några hem och Eric råkade kalla dem för palsternackor. Det har de fått heta under resten av helgen.
Här är palsternackan Boris.

IMG_6357

Här har vi bott i helgen. En altan på framsidan.

IMG_6366

Här satt vi på väg mot Cessnok som ju visade sig vara stängt.

IMG_6373

Kinakrogen var dock öppen så där köpte vi lunch.

IMG_6375

Lördag

Vi såg den här palsternackan på avstånd och den stod länge och tittade upp mot solen som om den solade. Så söt.

IMG_6378

Vi hade en altan på baksidan av huset också. Där spenderade vi den mesta tiden.

IMG_6380

Lyssna på den här godsaken. Är den inte bara för söt?


Vi har ju våra egna husdjur också. Pontus bäddade ner dem i en överbliven handduk.

IMG_6381

Vi tog en morgonpromenad över ängarna.

IMG_6384

Tyvärr lyckades vi inte fånga kakaduorna när de lät som mest men satan vad de kan väsnas.


Det fanns hönor på farmen också.

IMG_6392

Och högt gräs.

IMG_6393

När Pontus hade vaknat åkte vi till Singleton för att handla.

IMG_6399

Handla gjorde vi även här. Vingården Mount Broke Winery.

IMG_6402

På eftermiddagen blev det ett glas vin på altanen medan Pontus täljde på en bambupinne som han hittat när han var ute och åkte longboard.

IMG_6403

Det stod en hink med pellets vid en grind som man kunde mata plasternackorna med.

De kom rusade i full galopp.

IMG_6408IMG_6412

Söndag

Brudarna på Hunter Valley Zoo var sannerligen coola och hängde inne hos alligatorerna och matade dem med köttbitar.
Alligatorer finns dock inte i Australien utan här finns bara krokodiler. Dessa rackare kom från Florida. Man kan nämligen inte ha krokodiler så här långt söderut då det blir kallt för dem om man inte har konstgjord värme.
Vi är rätt nöjda med krokodilfria vatten här i New South Wales.

IMG_6417

Såna här har vi dock här. Vombats.
Pontus såg till och med en sån här i det fria på väg till huset i torsdags men vi hann tyvärr inte se den.
Så söta. En sån skulle vi vilja ha.

IMG_6421

På tal om söta.

IMG_6428

Vädret var tryckande varmt under dagen och pensionären Lill-Åsa har faktiskt under hela helgen känt av att ett väderomslag är på väg. Hon har haft ont i sitt vänstra väderknä.

Under den här åskskuren försvann tillfälligt värken men den kom tillbaka senare så Hunter Valley får nog räkna med mer oväder.

Måndag

Det här var vår utsikt från sängen när vi drog isär gardinerna. Inte konstigt att man inte saknade TVn under helgen.

IMG_6440

När vi har ledigt unnar vi oss yoghurt till frukost. Den här yoghurten blev väldigt populär bland våra svenska gäster tidigare i somras.

IMG_6441

Åsa vaknade upp med lite halsont så hon hoppade in här och köpte lite Strepsils i Broke innan vi drog hemåt.

IMG_6442

Vägarna är för det mesta väldigt fina men just här bygger de lite.

IMG_6445

Vi hade ställt in oss på långa köer även hem men icke sa Nicke. Inte en kö så vi var hemma redan strax efter 13.00. Skönt att få en eftermiddag hemma till att packa upp och tvätta. Och blogga förstås.

När det är sånt här fint väder och man har så underbart mysigt vill man ha mer ledighet men imorgon är det jobb som gäller för oss. Men veckan är ju i alla fall kortare än vanligt.
Pontus har dock höstlov i två veckor så han får fortsätta njuta av ledigheten.