april 07, 2012

Vilda västern och vinprovning

Vi fortsätter att blogga från mobilen medan vi är här och så kommer det nog en fotoblogg när vi kommit hem. Fotona kommer i lite tokig ordning men det blir så när man bloggar från mobilen.

Lördag eftermiddag/kväll
Pontus satt och meckade med sin longboard på altanen. Det var inte en sån bra idé då en pytteliten metallbricka åkte ner mellan springorna. En envis mamma och en uppfinningsrik son med magneter lyckades faktiskt fiska upp den.

Sen avnjöt vi vår gourmetmiddag från Caltex-macken i Cessnok. Inte illa alls faktiskt. Kortspel och skratt fick avrunda kvällen.

Lördag
Det är svalt på nätterna här i Hunter och vi sover alla tre som klubbade.
När vi vaknade var det bara 15 grader ute men de hade lovat att det skulle bli 30 så vi kände oss inte så oroliga.

Vi gick sen en promenad runt omgivningarna. Efter dusch och tidig lunch åkte vi alla tre till Singleton.
Idag var affärerna öppna!
Singleton är en söt liten stad som för tankarna till Vilda västern.

Efter en sväng på en pharmacy och Woolworths åkte vi tillbaka till Broke igen.

Vi lämnade av matvarorna och Pontus. Vi skulle nämligen på en vinprovning och han avstår gärna tills han själv får dricka. Det kan vi faktiskt förstå.
Vi hade först tänkt gå dit då det inte är långt dit och vi faktiskt ser deras vinrankor från vår veranda, men när vi tänkt efter en stund bestämde vi oss ändå för att ta bilen. Det kändes för långt att gå i den 30-gradiga värmen.

Det visade sig bli vår bästa vinprovning. Stället heter Mount Broke Wines. Mannen som genomförde provningen och ägde stället kom ursprungligen från England men hade bott här i 33 år.
Tjejen i paret som smakade vin samtidigt som oss var född i Stockholm men uppväxt i England. Nu bodde de i Sydney sen 5 år. Tänk vad mycket man hinner med när man provar 10 sorters viner. Tack och lov får man ju bara en liten skvätt av varje sort och vi hällde dessutom ut en del.
Tre flaskor köpte vi och blev en upplevelse rikare.

Det har varit vindstilla hela dagen och nästan lite tryckande varmt. Som på en given signal började det helt plötsligt blåsa för en stund sen. Skönt.
Nu sitter vi återigen på den underbara verandan och toknjuter.

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Om jag inte läst texten först, så skulle jag undra över bilden med Åsa pch Pontus liggande på verandan. Hoppas att ni fortsätter att koppla av och önskar er en Glad Påsk.

Gun sa...

Skönt att affärerna va öppna :-) himmel så bra jobbat med att fiska upp en liten metall bricka :-) tålamodskrävande kan jag tänka mig.
Kram från skogsmulle

Marie KJ sa...

Underbart, jag vill åka på en liten vinprovarresa när vi kommer! Birgitta var snabbtänktare än mig. Ber hon, tänkte jag :)

Anna sa...

Oj så mysigt ni har det. Så glad för er skull. Bilderna pratar för sig själv, det är så vackert och ser så underbart mysigt.

Vad roligt att vinprovningen blev så rolig. Ibland kan det ju bli lite opersonligt och då smakar det inte lika gott.

Stugan och dess omgivningar ser underbart ut. Kanske inte världsbäst för long board dock:)
Ligger i sängen och ser på barnen som plaskar i poolen, snart blir det en kall Chang och nötter i erat fina vardagsrum. Pudd puff