april 13, 2012

Fiskolja, chips och ostbågar

Onsdag

Onsdagen blev en lite nervös kväll. Åsas mobil plingade till av Aftonbladet och Expressens breaking news. En jordbävning i Indonesien hade skapat en tsunamivarning som även hotade Thailand.

Vi skiter i ärlighetens namn i vårt hus där men vi hade ju faktiskt familjen Holmström boende där och det var det som gjorde att vår puls gick på högvarv under hela kvällen. Som tur var höll Anna oss uppdaterade hela kvällen tack vare att hon hade tillgång till vårt wifi ända upp i djungeln. Tyvärr var det svårt för dem att stanna i tryggheten uppe i bergen då aporna var lite väl närgångna men tack och lov gick allting bra till slut ändå.

Det här fotot har vi snott från Mickes Facebook. Här sitter de tillsammans med folk som de lärde känna på grund av den situation de befann sig i.

Allting slutade fantastiskt bra. Tack och lov för det!

564828_3245164365976_1172903746_32584185_1518252408_n

Fredag den trettonde

Trots att denna dag ju ska vara en otursdag hade Åsa bokat in en operation just idag.

Det var nämligen dags att ta bort den röda fläck på ena bröstet som skapade hela den dramatik som utbröt för ett tag sen. Tack och lov har hon ett jobb som tillåter att hon kan jobba hemma en sån här dag och faktiskt även under gårdagen. Himla lyxigt.
Det hela var ganska odramatiskt. Lokalbedövning, lite karvande, några stygn och tejp. Nu sitter det ett bandage på som inte får tas bort på några dagar.

Lill-Åsa har ju som ni trogna läsare vet, lite ont i sina leder vid väderomslag. Väderomslag har det varit gott om sen vi flyttade hit och den sista tiden har hennes leder bråkat mer än vanligt.
Just nu går det en reklam på TV här om hur bra det är med fiskolja om man har ont i lederna (artrit) så idag handlade hennes fru en sort som tydligen ska vara mer effektiv än de andra fiskoljorna. Fiskolja är väldigt stort i det här landet och om man går in på apoteken så finns det hyllmetrar med olika sorter. Det ska visst vara bra för allt ifrån migrän till skoskav :)
Nu ska vi dricka fiskolja som att det inte finns någon morgondag…

IMG_6451

Det är ju lite tokigt det här med att vi inte saknar mer saker från Sverige. Förutom släkten förstås.
Lill-Åsa tycker om ostbågar. Det här är australiensiska motsvarigheten till ostbågar. Det smakar inte som OLW utan mer som Estrella.
Det duger finfint åt oss.

IMG_6453

Åsa saknar dock fortfarande dessa chips så att det ibland svider i själen.

images

Det här är våra gemensamma favoriter här. Farligt goda.

images (1)

Ikväll har vi haft en fredagskväll utan Pontus då han är med polarna på stan och har skoj.
Oj vad vi älskar känslan man har en fredagskväll då man har hela helgen framför sig.

5 kommentarer:

MAJA sa...

Njut av en riktigt härlig helg med mycket fiskolja! Vi skall försöka hålla oss varma i vår vintern med regn och kyla..... Varma kramar från Enebyberg!

Gun sa...

Hm ska jag våga mig på att skicka chips :-)
Bra att du äter fiskolja, de är bra mot allt ( förutom andedräkten) . Ska nog börja jag med så kanske min fot blir bra... Mamma tror att det kan vara gikt så jag har bokat ett besök hos doktorn.
Trevlig helg - svält en älg (som en karamell på Solrosen säger)
Puss å kram

Marie KJ sa...

Själv dricker jag ett glas vitt och till det en finncrisp (i stället för öl och ostbågar) Laddar inför beach 2012
Trevlig helg på er!

mamma/sväris sa...

Oskar och jag har en dag med snö och slask på väg mot Skåne. Väl i Ängelholm har vi ätit och druckit och sagt hej till Melin. Ätit och druckit igen. Ätit Uffes köttbullar.Oj så roligt vi haft

Anna sa...

Åh så skönt att du tagit bort den där saken på bröstet så du helt kan glömma bort den.

Ja, onsdagen var en kväll vi sent ska glömma. Ibland känns det som om det bara var en dröm.
Eric sa just att Åsorna måste ju vara orolig för huset när vi satt där. Tilda fräste till och sa att de självklart är mera oroliga för oss. Vi tror faktiskt aldrig att en tsunami kan råka illa ut i en tsunami, lagomt långt ifrån havet.

Jag äter tabletter varje vinter här för värk i lederna. Hjälper inte din olja Åsa så ska jag berätta vad jag äter. Får ont i händerna och tårna. Så ont att ser kan vara svårt att gå.

Fick en roster från jobbet när vi tankade hem mail igår. Suck. Har mailat två gånger och pratat med Bonnie tre gånger om det. Mailade och fick svar direkt från Donna sent lördag kväll som bad om ursäkt. Det lät som Bonnie var sjuk.

Vi har sovit så gott i huset inatt. Underbart att vara hemma igen. Tror geckon bakom garderoben har saknat oss.

Puss