april 18, 2012

En lördag med Maria

Lördag

Vi har varit lite lata och inte bloggat sen i fredags. Förlåt.

Nu ska vi berätta om vår lördag. Den var inte så tokig… Vår vän Maria (Lill-Åsas fd arbetskamrat från Stockholm) har ju varit här i tre månader och lärt känna en massa trevliga människor. I lördags fick vi träffa några av dessa fina personer.
Tyvärr glömde vi kameran hemma just denna dag så ni får hålla tillgodo med mobilfoton.

Först började vi dagen med ett varsitt besök hos frisören. Lill-Åsa klippte sig och Åsa fick en keratin-behandling (keratin är ett protein som finns i håret som den här behandlingen ökar och som gör att frizzigt hår blir rakt och platt). Åsas behandling tog betydligt längre än klippningen så Lill-Åsa hann shoppa lite också.

Vi skulle egentligen haft Maria på middag men planerna ändrades till det bättre. När vi två sen träffades upp igen tog vi oss till Darling Harbour för att träffa upp Maria och hennes båtkompisar som hon lärt känna på en motorbåtsklubb i Sans Souci där hon har bott hos sin bror med familj.

Här står Lill-Åsa och väntar på att båten ska komma.

photo (10)

Det finns några fina båtar, som troligtvis inte är helt gratis, i hamnen.

photo (11)

Här kommer Graham, Craig, Dianne och Maria.

photo (12)

När de lagt till blev vi bjudna på kall öl och en rundvisning på båten.

Sedan gick karlarna med bestämda steg upp till restaurangen Nick’s och vi följde snällt med. Det visade sig att Craig kände typ alla i personalen och var lite av en stamgäst.

Kanske inte det billigaste stället men vi fick en massa gratismat och allt var fantastiskt gott och ibland måste man unna sig något extra.

Brudarna på bild. Lill-Åsa, Maria och Dianne som är Craigs flickvän.

photo (16)

Det här fick vi helt gratis. Och vi fick även en gratis förrättstallrik med allt möjligt gott på. Vi provade bland annat Sydney Rock Oysters.

photo (13)

Naturligtvis togs det ett foto av oss och personalen innan vi hoppade på båten igen. Egentligen hade vi inte tänkt åka båt utan ta bussen hem till Randwick men Maria övertalade oss och det är vi glada för.

photo (15)

Väl på båten gled vi ur Darling Harbour, rundade udden, åkte under Harbour Bridge och där är ju Operahuset.

Åsa 1

Ingen dålig rutt alls. Vi åkte från Darling Harbour ända till Sans Souci. En sträcka som känns ganska lång när man åker på landbacken.

Vi passerade alla fina stränder från Bondi Beach till Maroubra och sen vidare till Sans Souci.

Under tiden bjöds på goda drycker och mysiga samtal.

Åsa 2

Det blev mörkt och våra mobiler kunde inte ta några bra foton. Det fick bli en film istället.

Efter en eller två timmar, vi har faktiskt ingen riktig koll, kom vi till Sans Souci. Vi la till och gick sen till motorbåtsklubbens pub där Maria och hennes polare är medlemmar.

photo (14)

Där var det väldigt trevliga priser och vi mötte ännu fler trevliga människor. Anneli och Eva kom också förbi och höjde stämningen.

Sedan åkte vi gratisbuss till utestället Intersection. Efter en kul stund där var det dags för en taxi hem till Randwick.
Det blev en mysig heldag med Maria kan man säga. Nu sitter Maria på flyget på väg hem till Stockholm.
Vi ses nog snart igen!

Veckan sen dess

Söndagen blev lugn. Vi började titta på första säsongen av TV-serien Breaking Bad. Oj vad bra den är! Åsas jobbarkompis, Helen, rekommenderade både den och Homeland. Vi tycks ha helt samma smak.

Ja, sen var det måndag och vi var tillbaka i vardagen igen. Ekorrhjulet finns ju även i Australien.
Vi har dessutom haft spöregn sen igår morse. När det regnar här, så regnar det verkligen.

Hantverkarna jobbar för fullt i vår lägenhet som mer och mer börjar likna en schweizerost. Det är fan hål överallt snart. Vi tror att det först måste bli värre för att det ska kunna bli bättre.

4 kommentarer:

Helene van Rooy sa...

Haha - träffa upp??? Meet up rakt översatt då eller? Kram på er - nu är Maria MIN :-)

Mamma/sväris sa...

Trodde nog inte att det kunde bli värre än när vi var där. Men vilken härlig båtutflykt.
Kram kram

Gun sa...

Vilken toppen dag/kväll för er alla. Jag tycker det ser utvsom ni har sommar fortfarande :-)
Jag tror nog också att Maria kommer tillbaka snart :-)
Gör hantverkarna hål för att hitta mer fukt eller mögel?
Kram kram

Anna sa...

WOW! Vilken dag. Underbart. Vi har ju åkt en del båt i Sydney med Helena men aldrig längs med kusten och fått se alla stränder så. Det måste ha varit riktigt läckert.

Jag har tänkt på stackars Albert när jag sett alla rapporter om regn. Fy sjutton. Faktiskt funderat lite hur värat hus klarat sig också. Våra grannar har nycklarna och han ska kolla var tredje dag. Hans sista kommentar var att jag fixar om något går snett och går det riktigt illa så bor ni hos mig;)
Jag hoppas att det går snabbt att fixa allt hos er.
Puss puss